Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Το προσωπείο των «μετανοιωμένων» έπεσε


ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
5 Δεκεμβρίου 2011
Ταραχή προκλήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στην Χιμάρα από επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς και βρισιές κατά των Χιμαραίων και του Ελληνισμού, στην αλβανική γλώσσα. Οι προκλήσεις προήλθαν από επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο τύπου «τζιπ» που εκινούταν από το κέντρο της Χιμάρας προς το χωριό Δρυμάδες. Οι προκλητικές βρισιές κα οι χυδαίες απειλές ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από προηγούμενα περιστατικά κατά τα οποία Αλβανοί προέβησαν σε ανάλογες πράξεις με σκοπό τον εκφοβισμό των ντόπιων.

Με λύπη τους οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως οι δράστες αυτής της απεχθούς ενέργειας δεν ήταν Αλβανοί αλλά άτομα του περιβάλλοντος του νέου δημάρχου οι οποίοι μεσα στην παραζάλη του ποτού, μη μπορώντας να κρύψουν την χαρά τους για την αλλαγή των πραγμάτων στην Χιμάρα, θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Συγκεκριμένα οι δράστες ήταν ο πρώην δήμαρχος, Βίκτωρ Μάτος, ο γνωστός από τις σχέσεις του με την μαφία, την καταπάτηση των χωραφιών Γκεντ Γκιώκας, και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, Αλκεσιάν Παπαβαγγέλη. Πληροφορίες από την Χιμάρα αναφέρουν πως στην παρέα των νταήδων υπήρχε και τέταρτο άτομο. Μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάποια ενέργεια από τις αστυνομικές αρχές ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι δράστες,  ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Το προσωπείο που φόρεσαν για λίγους μήνες οι καλποκλέφτες και οι ψευδομάρτυρες κατηγορίας κατά τις εκλογές του 2000 και του 2003 έπεσε. Αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να κλέψουν την ψήφο του λαού της Χιμάρας γυρνώντας με φυλλάδια τυπωμένα στα ελληνικά και διατρανώνοντας την ελληνική καταγωγή τους.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογών τασσόμενοι στο πλευρό του σημερινού δημάρχου αυτοί οι άνθρωποι ευαγγελίζονταν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Το πώς θα έρθει η πρόοδος και η ανάπτυξη με πυροβολισμούς, εκφοβισμούς και ανασφάλεια, ας αναρωτηθούν αυτοί που τους στήριξαν και τους έδωσαν την δυνατότητα να χειρίζονται τα δημόσια πράγματα.

9 comments:

Δελβινιώτης είπε...

Οι υπηρέτες των Αλβανών είναι οργανωμένοι!
Οι δικός μας ο Μπολάνος κοιμάται σαν η αρκούδα και βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.... Το κορόιδο του DULE.
Για να μη πω τίποτε άλλο...
Χιμάρα μου, κράτα καλά!
Αδέλφια Βορειοηπειρώτες, στηρίξτε τη Χιμάρα το προπύργιο όλων εμάς των Βορειοηπειρωτών.
Να μην τους εγκαταλείψουμε! Να μην μείνουν μόνοι σ' αυτό το δύσκολο αγώνα!
Να στηρίξουμε όλοι την Χιμάρα μας!

Ανώνυμος είπε...

Anonime 5.39,aj sto diavolo pou dhen kseris ti les.Eisi eisai ens apo aytous pou dhen itheles na eklegi o Vasilis ksana dimarxos.Kai tora sou ftei o Bollanos me ton Ntroule,aj siktir apio edho g......Tora fonazis gia tous ximareous na kratithoune,totes pou isouna?

Ανώνυμος είπε...

ehei dhikio o 5.39. to kako poy proksenise sti Himara i simperifora kai oi prakseis se varos tis tou dhidhimou Bollano-Dule, e;inai poli megalitero ap; ;oti o albanikow ethnikismos. O albanikos ethnikismos ehei ena kalo tha ksipnisei ta dhika maw ethnika antanaklastika, ta opoia kladheye kai nekrone o BOllanow me to Dule

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:06 π.μ.
Ανάμεσα στο Γκόρο που έχει αλβανική συνείδηση και στον Δ.Λαζάρη που είναι ανισόρροπος, εγώ στήριξα τον Βασίλη.
Όμως, πολλοί φίλοι και συγγενείς, ΔΕΝ στήριξαν το Μπολάνο επειδή είχε γίνει αλαζόνας και ταυτόχρονα είχε μια περίεργη και μη αρεστή συμπεριφορά.
Δεν είναι τυχαία που έχασε ο Μπολάνος. Έχασε και επειδή ο Dule έκανε παιχνίδια με το γυφτο-Rrama
Ο Μπολάνος ΔΕΝ συνεργάστηκε με τους κατοίκους της Χιμάρας. Τους αγνόησε. Αν είχε συνεργαστεί με του Χιμαριώτες θα ηταν δήμαρχος για 100 χρόνια! Ο Μπολάνος έχασε την ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ του Ελληνισμου της Χιμάρας.
Τα ίδια κάνει και ως Πρόεδρος της Ομόνοιας. Είχε καταντήσει ενα φοβισμένο ανθρωπάκι. Ένας πιστός υπηρέτης του Dule. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! Ο Μπολανο τελειωσε! Τωρα οι Χιμαριώτες να προφυλάξουν και να περισώσουν τις περιουσίες απο το Γκόρο και τους άλλους, και να προετοιμαστούν να κατεβάσουν έναν άφθαρτο νέο και πατριώτη για Δήμαρχο σε 3.5 χρόνια!
Δεν νομίζω να διαφωνείς με αυτά που λέω!

Ανώνυμος είπε...

Kathollou 11.22, alla mi ksehnas oti gia na ipirhe o Bollanos, iparhoun kai alloi bollanidhes poy kallierjise to albaniko kathestos.
Pithanon na viazonte me ton Gkoro na petihoun ekeino poy thelloun alla thello na pistevo oti kanoun llathos. Dhen teleiose i psihi tou himaraiou kai tou Boreioipeiroti kai as ti nothecan me lojeis lojion vromies , mehri kai narkotika

Ανώνυμος είπε...

diavasa k ta 5 sxolia o protelefteos prospathise kapos na ta balosi me dikaiologies
alla k pali den ida na anaferthite to oti gia defteri fora tou eklepsan tous psifous
oso gia tin sinergasia me tous ximariotes epetrepse mou na sou po pos tin ksero poli kalitera apo esena epidi ime k ximareos
distixos o kosmos akolouthi tin taxtiki
"sta kala oli mazi k sta diskola monos sou"
parola afta iparxi k kati kalo mesa apo aftin tin ita tis 8 maiou
telika vgikan poles maskes k en teli tha ksekatharisi mia k kali to topio apo anthropakia tou kiklou pou anaferonte sto artho

Ανώνυμος είπε...

Δυο τιτλοι που θα ταιριαζαν γαντι στην ανακοινωση της ενωσης ειναι:"Η δεξια του Μπερισα προστατευει την ελληνικοτητα της Χιμαρας απο την αριστερα του Ραμα" και "Η Χιμαρα ανηκει σε ολους τους Ελληνες και στους δεξιους και στους ακροδεξιους".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4:06 μ.μ,
prosopika exo kanei gia ton Bolano parapano apo opoiondipote allo. Kai den to leo gia na penefto.
Me prosopiko kostos ekana kiniseis gia afton pou oute o idios o Bolanos ekane gia ton eafto tou.
Alla to thema einai pio sovaro:
O Bolanos DEN aksizei!
Den kanei, einai mia minikatoura (san o Giorgakis Papandreou). Poios einai o xiroteros exthros tou Ellinismou simera meta ton tourko Berisha? O Edi Rama fisika pou einai filos tou Dule. Ti ekane o Bollanos gia afto? Tipote! Gia afto kai exase!
Otan to katalavoume afto kai anadeiksoume enan allo, neo kai patrioti Ximarioti gia na mas igithei, tote exoume elpida.
Diaforetika tha ginei i Ximara Kosovo, opos eginan oi Agiuoi Saranta Tepeleni se 15 xronia.
Ara emena den me endiaferei o Bolanos san atomo, alla me endiaferei na meinei i Ximara Elliniki kai Ximariotiki, opos itan gia 3.000 xronia.

Ανώνυμος είπε...

ντρεπομαι που ειμαι βορειοηπειρωτης και ο λογος ειναι οτι υπαρχετε εσεις εβραιοχειμαριωτες που ολα σας φταινε ολα τα κακα απο εκει ξεκινανε.εαν καποια στιγμη σκευτειται λιγακι(πραγμα δυσκολο ,τι σας λεω τωρα)θα δειτε οτι βορειωηπειρος δεν εισαστε μονο εσεις,εγωκεντρικοι αμορφωτοι

Δημοσίευση σχολίου