Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του ΚΕΑΔ και της Ομόνοιας στην Κορυτσά


Στο ιστολόγιο μας εστάλει προς δημοσίευση το ακόλουθο κείμενο και οι φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά.

Πολιτικές Εκδηλώσεις Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ‘Ομόνοιας – Κ.Ε.Α.Δ. ‘ Κορυτσάς
Το Σάββατο 17.12.2011, το Κ.Ε.Α.Δ διοργάνωσε στην Κορυτσά μια Ημερίδα με εκπροσώπους όλων των μειονοτήτων της περιοχής στα πλαίσιο της διεθνής ημέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με θέμα: ". Απογραφή του 2011- μια αποτυχία προβλεπόμενη » 
 
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κ.Ε.Α.Δ. κ. Ευάγγελος Ντούλες τόνισε ότι η όλη διαδικασία  πριν και κατα  της απογραφείς  ήταν στημένη, και με σκοπό την συρρίκνωση του συνολικού πληθυσμού των μειονοτήτων
Ο κ. Ντουλες τόνισε τους λόγους για τη το Κ.Ε.Α.Δ. υποστήριξε τις ανησυχίες και τις αποφάσεις της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοια’  και των άλλων Συλλόγων, που εκπροσωπούσαν και τις άλλες μειονότητες στην Αλβανία, σχετικά  με όλοι την διαδικασία της προετοιμασίας  και πως αυτός τις μετέφερε αυτές στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και σε Διεθνούς οργανισμούς. Το Κ.Ε.Α.Δ. τόνισε ο κ. Ντουλες,  είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην Αλβανία η οποία παρέμεινε πάντοτε πιστή στον πολιτικό της πρόγραμμα για την συνολική στήριξη των  ελευθεριών και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, και αυτό θα το συνεχίσει  και  στο μέλλον.
Στις τοποθετήσεις τους η   εκπρόσωποι όλων των μειονοτήτων που συμμετείχανε στην ημερίδα, ευχαριστήσανε το Κ.Ε.Α.Δ. για την πρωτοβουλία αυτή, και τονίσανε και αυτή όπως η ‘Ομόνοια’ δεν θα αναγνωρίσουνε το αποτέλεσμα της αποτυχημένης αυτής απογραφείς, και για εκείνους αυτή η διαδικασία απογραφείς είναι απαράδεκτη φέροντας περιπτώσεις από τις πολυάριθμες παραβιάσεις που είχανε παρατηρεί.
Τα μηνύματα που δοθήκανε όπως ‘χρειάζεται μια επανάσταση σαν του ’90 για τα  δικαιώματα των μειονοτήτων’, ‘χρειάζεται ενότητα και πολιτικό συντονισμό όλων’, ‘το εθνικιστικό πυρετό είναι ισβαρος της δημοκρατικής μας συνύπαρξης’, ‘πρέπει να σταματήσουμε την διαιρέσει μεταξύ των συλλόγων και στους συλλόγους’, καθιστούν αναγκαία το σχεδιασμό μια κοινής πλατφόρμας, για να εκδικησουν τα δικεωματα και τις ελευθερίες που πρέπει να χαίρονται η μειονότητες σε μια δημοκρατική κοινωνία.


Ημερίδα της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ‘Ομόνοιας’, Παραρτήματος Κορυτσάς

Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοια’, Παραρτήματος Κορυτσάς, διοργάνωσε το Σάββατο 17.12.2011, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ‘Ιλιρια’ της Κορυτσάς μια ημερίδα με θέμα «Ομόνοια η Εθνική μας Περηφάνια’.
Η ημερίδα αυτή έδειξε την ζωτική σημασία της οργάνωσης αυτής, το ρόλο της στην διατήρηση των παραδόσεων, τις επιτυχίες της στης τοπικές εκλογές, και τις προσπάθειες της για την προώθηση του εθνικού αισθήματος σε όλη της την διάσταση.
  Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοια’, Παραρτήματος Κορυτσάς έχει σήμερα μια νέα δομή, βάση του Καταστατικού, που εγκρίθηκε στο Συνέδριο της οργάνωσης, με δομές και παρουσία σε όλες της κοινότητες και στις διοικητές ενότητες της περιοχής, όπου υπάρχουν μέλη της ελληνικής μειονότητας, και με τις εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής ολοκλήρωσε της καταστατικές της δομές.
Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοια’ της Κορυτσάς έχει αυξηθεί όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Φτάνει να αναφέρουμε που στην νέα Κεντρική Επιτροπή, πάνω από 90% των εκλεγμένων  έχουν τελειώσει την Ανώτατη Εκπαίδευση, και 5 από αυτούς έχουν μεταπτυχιακές σπουδές σε παιδαγωγικό, ιατρικό και ξένες γλώσσες, ενώ στους Συντονιστές το ποσοστό αυτό φτάνει το 75 %.
Στην ομιλία του ο κος. Ευάγγελος Ντουλες ευχαρίστησε το Παράρτημα για το καλό της έργο, για την αρίστη συνεργασία της με το Παράρτημα του Κ.Ε.Α.Δ.  και για τις αξίες της ύπαρξης της ενότητας, της κατανόησης και ανοχής, και με ξεκάθαρους στόχους. Ο κος. Ντουλες ανύψωσε το αναντικατάστατο ρόλο της πατρίδας μας Ελλάδος, στην δημιουργία παγκόσμιας οικουμενικών αξιών, και ταυτόχρονα για την ειδική υποστήριξη που παρέχει για την Αλβανία σε όλες τις πτυχές . Εμείς είμαστε περήφανοι τόνισε ο ίδιος, που ανήκουμε σε τέτοιο έθνος, αλλά συνεισφέρουμε σαν Αλβανούς πολίτες.
Ο Γενικός Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοιας’, κ. Βασίλης Μπολανος στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εδραίωση του Παραρτήματος Κορυτσάς, τα επιτεύγματα της, δείχνουν τις δυνατότητες  που έχει η εθνική ελληνική μειονότητα, ενδιάμεσα της πολιτικής της οργάνωσες ‘Ομόνοια’ να πραγματοποιεί την ασκήσει των πολιτικών της δικαιωμάτων για να γίνει σημαντικός παράγοντος στην χώρα.
 Χαιρέτισαν την ημερίδα και η δυο Αντιπρόεδροι της οργάνωσης, ο κος. Γιώργος Τζουμακας, και ο κος. Θανάσης Ποτσης.
 Για τον Πρόεδρο  Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘Ομόνοιας’ – Παραρτήματος Κορυτσάς η προκλήσεις του μέλλοντος για το Παράτημα   είναι: Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σαν δεύτερη γλώσσα σε όλα τα σχολεία που έχει παιδιά που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα, η ίδρυση της Ελληνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κορυτσάς, διάφορες δραστηριότητες για την ανύψωση του εθνικού αισθήματος, και για την διατήρηση των άφθονων παραδόσεων του ελληνισμού στην περιοχή της Κορυτσάς.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΟ ΠΡΙΝ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ Μ.Κ.Ο. ΔΙΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΙΓΛΩΣΗΣ ΑΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΛΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΜΕΛΚΟ.ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΙΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΤΟΙΜΗ ΒΛΑΧΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΠΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αυτου του Μπολάνου, δεν θα του πει κανεις ότι πρεπει να σταματήσει να κάνει τη μασκοτ του Ντούλε. Μία λεπτομέρεια, στο κείμενο το όνομα του Ντουλε το συναντας 7 φορές και του μπολανου μία.

Απο αυτούς με τα πανεπιστήμια και τα μαστερ δεν ξέρει κανεις ελληνικά που κάνουν λάθη που μπορώ να δω ακόμα και εγώ;!

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική Paid-to-click Υπηρεσία που θα χρειαστείτε ποτέ Το NeoBux είναι μια δωρεάν παγκόσμια υπηρεσία διαθέσιμη σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον. Η υπηρεσία μας συνίσταται στην παροχή της δυνατότητας, στους διαφημιστές να προσεγγίσουν χιλιάδες δυνητικούς πελάτες προβάλλοντας τις διαφημίσεις τους στο site μας και στους χρήστες να κερδίσουν βλέποντας αυτές τις διαφημίσεις. Οι χρήστες μας κάνουν κλικ στη διαφήμιση του διαφημιστή και τη βλέπουν για μία καθορισμένη από το διαφημιστή χρονική διάρκεια. Αφού ο χρήστης δει τη διαφήμιση, πιστώνεται με το προκαθορισμένο χρηματικό ποσό στο NeoBux Λογαριασμό του. Δε χρειάζεται να πληρώσετε καθόλου για να αρχίσετε να κερδίζετε. Αφού πλέον είστε μέλος, αρχίστε να κερδίζετε χρήματα χωρίς κόστος! http://www.neobux.com/?rh=73616C696E6131393736

Ανώνυμος είπε...

Στην Ομόνοια έχουμε πια και Κεντρική Επιτροπή; Ή μήπως έτσι δηλώνουμε καλύτερα την αριστερόστροφη κίνηση;

Ανώνυμος είπε...

12-22...
σιγα σιγα, και με το μαλακο, θα εχουμε καιBYRO POLITIKE,e KOMITETIT QENDROR...
Τωρα κανε υπομονη γιατι ετσι ειναι οι ντιρεκτιβες απο πανω.
Εχω και μια απορια...αληθεια, ποσες ΟΜΟΝΟΙΕΣ εχει εκει στην Κορυτσα???
Οι DULE-BOLLANIOI ηταν σιγουρα με την ΟΜΟΝΟΙΑ-Μ.Λ.!!

Ανώνυμος είπε...

kai epitropi kai gramatea kai oti thes exoume esy th ston ...... exeis kai asxolisai?

Ανώνυμος είπε...

15 APO TIN KORYTSA KAI ALOI 10 TIS KENTRIKIS EKSOUSIAS PIASANE KOUVENDA GIA TIN POREIA TOU ELINISMOU.TRIS LALOUN KAI DYO XOREVOUN KAI DYO VLAXI PARAMONEVOUN.

Δημοσίευση σχολίου