Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Άγιο Χαράλαμπο Αγίων Σαράντα

Το Τεχνικό- Επαγγελματικό λύκειο της εκκλησίας, στο Μεσοπόταμο, «Απόστολος Παύλος» συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα
Πριν από μία εβδομάδα, ο αντιπεριφερειάρχης Αυλώνας, αρμόδιος για τους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου, βράβευσε το Εκκλησιαστικό Τεχνικό Λύκειο «Απόστολος Πάυλος» που στεγάζεται στο χωριό Μεσοπόταμο της ομώνυμης επαρχίας, για την πολυδιάστατη προσφορά του στην περιοχή. Ο κ. Γκιέργκι Μάνο, καθιέρωση πριν από ένα χρόνο το θεσμό αυτό στον οποίο βραβεύονται διάφορες..

.. προσωπικότητες αλλά και θεσμοί. Είναι το πρώτο σχολείο που βραβεύεται, και θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η βράβευση οφείλεται και στο δικό μας περσινό επικριτικό δημοσίευμα (εδώ) , για το οποίο ο κ. Μάνος είχε ενημερωθεί και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση όταν κάποια μηνύματα μας έχουν αποδέκτες.

Το Τεχνικό- Επαγγελματικό Λύκειο «Απόστολος Παύλος» του Μεσοποτάμου,  εκτός από ενδοσχολική διδασκαλία, έχει κάνει  παράδοση και διάφορες δραστηριότητες μορφωτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος εκτός του σχολείου.
Έχει εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τις διάφορες εκθέσεις που ανοίγει με τη λήξη  κάθε σχολικής χρονιάς όπου εκθέτει τις  διάφορες  εφευρέσεις των σπουδαστών, με την καθοδήγηση των καθηγητών, για την κάθε ειδικότητα:  ηλεκτρολόγων,  ψυκτικών,  πληροφορικής και από φέτος και νοσηλευτικής.
Μας εντυπωσιάζουν τα πλούσια καλλιτεχνικά προγράμματα που δίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ένα καλό μέρος του υλικού τους δημιούργημα των ίδιων των μαθητών και δασκάλων.
Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, παρούσα  μαθητών, γονέων και πολλών καλεσμένων, έδωσαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη των Αγ. Σαράντα. 

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και  ο Αρχιμανδρίτης Σωτήριος Τσιάφας από την Μητρόπολη της  Πάτρας,  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παντελής Μήτρος, ο ιερέας της ενορίας Γιώργος Γκιάτας,  ο αντιπεριφερειάρχης Αγ. Σαράντα Γιώργος Μάνος,  ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δελβίνου κ. Κερίμης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι.
Τα τραγούδια των παιδιών του κατηχητικού μαζί με τις  απαγγελίες των μαθητών, τα ωραία άσματα, το απολυτίκιο Χριστουγέννων, τα κάλαντα των Χριστουγέννων,  τα Ηπειρωτικά κάλαντα, ερμηνευμένα από την χορωδία του σχολείου, μα και το μονόπρακτο «Δεν ήρθε ο Χριστός», μαζί με το «Χριστουγεννιάτικο μυστικό» ερμηνευμένα άριστα από τους μικρούς ηθοποιούς  του σχολείου, άφησαν τις καλλίτερες εντυπώσεις  για Αλλιώτικα Χριστούγεννα, όπως ήταν και το μήνυμα που μεταλαμπάδευσε  ο Διευθυντής του σχολείου Θωμάς Ντάλλας. 

Πολύ ωραία ήταν η γιορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα νήπια «Η Φωλιά των Αγγέλων» που στεγάζεται στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Τα τραγούδια και τα ποιήματα τους για το Χριστό, την Παναγιά, τα κάλαντα των Χριστουγέννων απέσπασαν τα χειροκροτήματα των γονέων και άλλων καλεσμένων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου