Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Έχουν και οι αριστεροί τον …εθνικισμό τους !


«Αριστερά στη Δρόπολη» εναντίον του αριστερού αλβανού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα Niko Ago
O AGO, Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΑΙΟΙ
Πριν αρκετα χρονια σε μια συζητηση που ειχα με ενα φιλο μου Κνιτη τον ρωτησα αν θα ειχε τα ιδια πιστευω και τις ιδιες αποψεις ακομα και αν δεν περναγε απο ολη αυτη τη διαδικασια που περασαμε ολοι μας. Αρκεστηκε να μου απαντησει πως ο χαρκατηρας του ανθρωπου διαμορφωνεται απο αυτα που εχει βιωσει.

Ειχα παντα την απορια αν ολοι αυτοι οι μεταναστες που στην Ελλαδα πορευονται στους κολπους αριστερων ή και ακροαριστερων οργανωσεων θα εκφραζονταν το ιδιο αν ζουσαν στη χωρα τους.  Συμπορευονται με τους αριστερους επειδη εχουν κοινα πιστευω ή επειδη εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους;
Σε άρθρο του στο protagon.gr ο γνωστος στην Ελλαδα αλβανός δημοσιογράφος Νικο Ago για να ενισχυσει τις απόψεις  του εδωσε το παρακατω παραδειγμα:


"Ξεκίνησα τη κουβέντα ρωτώντας να μάθω τις οπαδικές προτιμήσεις των αγοριών κυρίως, για να φτάσω εκεί που ήθελα. Ο "δυνατός" (αναφερεται στο Χρυσαυγιτη μαθητη) υποστήριξε με θέρμη, καλύπτοντας με τη μπάσα φωνή του όλους τους άλλους, ότι είναι "τριφυλλάρα". Τον ρώτησα τότε: αν ένας φίλος σου «ολυμπιακάρα», έβριζε τον Σωτήρη Νίνη ή τον Ελίνι Δημούτσο, πώς θα αντιδρούσες; «Θα τον έδερνα», μου απάντησε κοφτά!

Μα θα έδερνες τον φίλο σου για δυο Αλβανούς; Το μαθητικό ακροατήριο ξέσπασε σε δυνατά χαμόγελα και κραυγές επιδοκιμασίας ενώ ο φίλος μας απάντησε με κάποια καθυστέρηση: καταρχήν δεν είναι Αλβανοί και δεύτερον, άλλο ποδόσφαιρο και άλλο ζωή. Του εξήγησα ότι είναι παιδιά μεταναστών από την Αλβανία αλλά μάλλον δεν κατάφερα να τον πείσω. Τέτοια περίπτωση είναι και ο νυν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Stefano Kapino, όπως τέτοιος είναι και ο Παναγιώτης Κονέ, ο Ανδρέας Τάτος και τόσοι άλλοι σε όλες τις ελληνικές ομάδες, μέλη των εθνικών ομάδων."

Και αναρωτιεμαι αυτοι οι ανθρωπιστές, ευαίσθητοι αλβανοι αριστεροί αναγνωρίζουν μονο τα δικαιώμτα των μεταναστών στην Ελλάδα; Ειναι ποτε δυνατόν να θες να αποκαλεισαι αντιρατσιστής και να μη γνωριζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στα μέλη μιας εθνικής μειονότητας; Αν ο κυριος Ago ζουσε στην Αλβανία, θα υψωνε ποτε φωνη για τα δικαιωμτα των εκει μειονοτήτων; Γιατι ειναι σαφες πως αν αποκαλεις με τοση ευκολια αλβανους όλους τους Χιμαραιους ποδοσφαιριστες που διαπρεπουν στα ελληνικα γήπεδα αμέσως δεν αναγνωριζεις το δικαιωμα τους να αυτοπροσδιοριζονται ως Ελληνες.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο Niko Ago ή όπως διαφορετικά μπορεί να ονομάζεται, είναι ένας μισοαγράμματος εθνικιστής αλλά μόνο για την Αλβανία. Εδώ στην Ελλάδα το παίζει διεθνιστής και προοδευτικός επειδή έτσι τον συμφέρει.
Είναι φανατικός ανθέλληνας και υπηρετεί 'αλλου είδους συμφέροντα.
Εμείς τον ξέρουμε ή μάλλον τον μάθαμε από το μπλογκ του Αθηναίου όπου 'ήταν μέρα νύχτα μέσα κι έβριζε ασύστολα όσους Έλληνες μιλούσαν για εθνικά θέματα και Βόρεια Ήπειρο.
Είχε βάλει σκοπό να κλείσει αυτό το αξιόλογο ιστολόγιο με τα πατριωτικά θέματα που αναρτούσε συχνά και το κατάφερε με κάποιες γνωριμίες που είχε με μια Συρια κομπάρσα γυμνών ρόλων και τσίστιδων φωτογραφιών που προσλάβανε εκεί και ήτανε γνωστή του.
ο 'ΑΝΘΡΩΠΟς ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου