Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία που «καίνε» από τη δικαστική διαμάχη του Κώσταρι


Οι καταπατητές των περιουσιών μας επιβάλουν προέδρους;
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΡΙΤΙΣΣΑΣ
Τω χωριό Κώσταρι της Επαρχίας Μεσοποτάμου είναι γνωστό από το περίφημο μοναστήρι της Παναγιάς, που είναι χτισμένο σε μία σπηλιά, λίγο πιο πάνω από το χωριό. Αυτό το βουνό που έχει στον κόρφο του για πολλούς αιώνες το φημισμένο προσκύνημα της Βορείου Ηπείρου, αλλά και δύο άλλα προσκυνήματα του Αγίου Βασιλείου και του Προφήτη Ηλία, πριν από λίγα χρόνια, αλλοεθνείς από το Δέλβινο το έκαναν «δικό τους»!
Μία «ασήμαντη» δίκη για την προεδρεία του χωριού, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τον τρόπο που οι αλλοεθνείς αρπάζουν τις περιουσίες μας αλλά  και την εγκληματική αμέλεια ή άλλων κινήτρων δικών μας ανθρώπων.

Σε προηγούμενο άρθρο (εδώ) είχαμε γράψει πως οι δύο «ιδιοκτήτες» των 1.560 στρεμμάτων λιβαδιού,  έφτασαν σε σημείο να επιλέγουν και να επιβάλουν πρόεδρο της κοινότητας, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, από τυχόν αντιδράσεις των πραγματικών ιδιοκτητών και γιατί σε κάθε περίπτωση δεν τους συμφέρει να ανοίξει το θέμα. Ομολογούμε πως τότε, το είχαμε γράψει διστακτικά, γιατί οι πληροφορίες προέρχονταν από τη μία πλευρά των διεκδικητών της προεδρίας του χωριού, οι οποίοι έχασαν (χωρίς να το παραδέχονται οι ίδιοι). Όμως η δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, όχι μόνο επιβεβαίωσε αυτούς τους ισχυρισμούς άλλα έβγαλε στη φόρα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Η εξόφθαλμη πλαστογραφία των καταπατητών και ο τρόπος που έκαναν δικό τους την τεράστια λιβαδική έκταση  
Η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει τους δύο δελβινιώτες (ο ένας με τσάμικη καταγωγή και ο άλλος από το Τεπελένι) ως πρώην ιδιοκτήτες, «βγήκε» το 1996. Η γνησιότητα της δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί γιατί με τα γεγονότα του 1997, κάηκε όλο το αρχείων των δικαστηρίων των Αγίων Σαράντα.  Άλλωστε είναι γνωστό το φαινόμενο της δημιουργίας δικαστικών αποφάσεων πριν το 97’
Μέχρι την ιδιωτικοποίηση, απαιτείται μία μεγάλη διαδικασία από πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οι δύο νέοι «αγάδες» (που μπορεί να κρύβουν και άλλους) δεν δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, γράφοντας ολόκληρο το βουνό στο υποθηκοφυλακείο στο όνομα τους, χρησιμοποιώντας δύο άλλες δικαστικές αποφάσεις του 2002 και του 2003. Όλα αυτά επί της προεδρίας στην Έπαρχία Μεσοποτάμου του  κ. Μιχάλη Μποζώρη,.  
Πριν από τις τοπικές εκλογές του 2011, το «Λαϊκό Βήμα» δημοσίευσε τη δικαστική απόφαση του 1996, στην οποία εμφανίζονταν ως μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο κάτοικος του Κώσταρι. Θα πει κάποιος, γιατί προεκλογικά; Γιατί ο γιος του υποτιθέμενου μάρτυρα, Ηλίας Θάνος, ήταν πολέμιος του υποψηφίου της Ομόνοιας κ. Θ. Καίση και η εφημερίδα «Λαικό Βήμα» χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να στηρίξει συγκεκριμένους υποψηφίους. Ο κ. Θάνος κινήθηκε δικαστικά κατά της εφημερίδας, γιατί ήταν βέβαιος πως ο πατέρας του δεν είχε υπογράψει κάτι τέτοιο και στον αγώνα για να υπερασπιστεί την τιμή της οικογένειας του, έψαξε και ανακάλυψε το όργιο των πλαστογραφιών που έγιναν τα τελευταία χρόνια αλλά και την εγκληματική ευθύνη που έχουν κάποιοι «δικοί» μας άνθρωποι που αντί να κάνουν αγώνα για την προστασία της περιουσία μας, επιδίδονται στον αδελφοκτόνο πόλεμο. Για την ιστορία να πούμε πως μετά τις εκλογές του 11’ η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη στον κ. Θάνο και χρεώνουν την εύθηνη του δημοσιεύματος στον δημοσιογράφο και σημερινό πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου Μεσοποτάμου κ.  Παναγιώτη  Μπόλη ενώ εκείνος με τη σειρά του στον κ. Βασίλη Ιατρού και σε άλλους «ανώτερους».

Νέες αποκαλύψεις
Οι επεισοδιακές  εκλογές του2011 για τον πρόεδρο του Κώσταρι
Το χωριό Κώσταρι
Όπως σε όλα τα ελληνικά χωριά, η μάχη για τη δημογεροντία, για αυτή την τετραετία ήταν πολύ σκληρή. Στου Κώσταρι, η πρώτη ομάδα  κατηγορούσε τη δεύτερη, ως συνεργάτες των καταπατητών. Από τους έξι υποψηφίους συνολικά θα εκλέγονταν τρεις, οι οποίοι θα έβγαζαν και τον πρόεδρο. Πρώτος στις εκλογές, με αρκετά μεγάλη διαφορά, ήρθε ο κ. Μινέλας Τσέκος από την πρώτη ομάδα (65 σταυρούς) ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και πέμπτος είχαν οριακή διαφορά (47-45-44-43).   Ο δεύτερος και ο τρίτος ανήκαν στην δεύτερη ομάδα με αποτέλεσμα να βγάλουν πρόεδρο τον  κ. Σταύρο Ζιούλη που ήρθε δεύτερος σε σταυρούς.  Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας όμως, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που είχαν ψηφίσει, δεν ήταν στους εγγεγραμμένους κατοίκους του χωριού με αποτέλεσμα να δημιουργεί κάποια ένταση. Οι απεσταλμένοι της Επαρχίας θεώρησαν πως έπρεπε να συνεχίσει η εκλογική διαδικασία και εφόσον θα υπήρχαν διαφορές με μία ψήφο, θα γίνονταν νέες εκλογές. Ενώ βάση των αποτελεσμάτων, όλοι περίμεναν να επαναληφτεί η διαδικασία, το Συμβούλιο της Επαρχίας, επικύρωσε την εκλογή του κ. Ζιούλη.  Όταν η πρώτη ομάδα παρουσίασε στην Περιφέρεια το πρακτικό των απεσταλμένων, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνουν ξανά οι εκλογές, η Περιφέρεια δεν επικύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Επαρχίας Μεσοποτάμου και ζήτησε να επανεξετάσουν την απόφαση. Η Επαρχία όμως επέμενε, στέλνοντας για δεύτερη φορά την ίδια απόφαση. Η Περιφέρεια ήταν υποχρεωμένη βάση του νόμου να δεχτεί τη δεύτερη απόφαση και ο μόνος τρόπος πλέον για να γίνουν ξανά εκλογές στου Κώσταρι ήταν τα δικαστήρια.
Η μάχη του δικαστηρίου και η εμφάνιση των καταπατητών
Η «ηττημένη» ομάδα προσέφυγε στα δικαστήρια και με αντίδικο το Επαρχειακό Συμβούλιο Μασοποτάμου κέρδισε το πρώτο δικαστήριο στους  Αγίους  Σαράντα. Σε αυτό το σημείο, εμφανίζονται οι δύο δελβινιώτες για να καθαρίσουν την υπόθεση. Αρχικά επισκέφτηκαν το δικηγόρο του νυν προέδρου Σταύρου Ζιούλη και με τον αέρα των γνωστών ονομάτων της πιάτσας, του είπαν: «κοίτα να καθαρίσεις την υπόθεση και από εμάς ότι θέλεις …». Ο δικηγόρος Σ. Κ. που είναι ελληνικής καταγωγής ρώτησε τον πελάτη του απορημένος, «τι δουλειά έχουν αυτοί που σας πήραν τα λιβάδια,  στην υπόθεση σας;». Την επομένη, οι δύο δελβινιώτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίων του δικηγόρου Σ. Κ. και διόρισαν οι ίδιοι νέο δικηγόρο για να υπερασπιστούν τον «πρόεδρο» του Κωσταριού…
Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στο εφετείο και για ένα απλό αίτημα που θέλει να επαναληφτούν οι εκλογές σε ένα χωριό,  μετά από έξι συνεδριάσεις δεν βγήκε απόφαση!!!  Εμπλοκή στην καθυστέρηση, φέρεται να έχει υψηλό στέλεχος της πολιτικής και της δικαιοσύνης στην Αλβανία που συνδέεται με τους δύο δελβινιώτες (ήταν νομικός εκπρόσωπος τους παλιά), ο οποίος  κατέβηκε από τα Τίρανα για να επηρεάσει όπως λένε το δικαστήριο.
Η πιάτσα βουίζει για την εμπλοκή, την ευθύνη και τα συμφέροντα γνωστών προσώπων σε αυτή την υπόθεση, όμως δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε για να τα δημοσιεύσουμε.
Τα επιβεβαιωμένα είναι ήδη αρκετά και τα  συμπεράσματα δικά σας…
Ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν ότι «μόνοι μας τα δώσαμε» ή «εμείς φταίμε». Το οργανωμένο κύκλωμα που θέλει να απογυμνώσει περιουσιακά την Ελληνική Μειονότητα, χρησιμοποιεί και κάποια δικά μας ανθρωπάκια που τους βάζει «εκπροσώπους μας», στο χωριό, στην επαρχία ή και αλλού,  εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την άγνοια μας.  

31 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Βορειοηπειρωτη βαλε ενα κουμπια να μπορουμε να τα στελνουμε σε facebook και twitter

Αλέξανδρος είπε...

Ο Σπύρος Πέτσης ειναι ο δικηγόρος που στηρίζει τους δυο μαφιόζους αλβανούς που θέλουν να αρπάξουν με πλαστά χαρτιά τη ΓΗ του Κώσταρι!
Πολύ σύντομα, οι δύο αλβανοί μαφιόζοι και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΤΟΥΣ απο Κρανιά και Μεσοπόταμο θα χάσουν το ύπνο τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

ετσι μπράβο, να αποκαλύπτονται σιγά σιγα τα λαμόγια. Για τον έπαρχο γιατί δε λες στα ίσια Βορειοηπειρώτη για τι σχέση που έχει με αυτούς τους δύο και το φαίνεις γυρο γυρο γυρο

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ
Παλιός πολιτικός μας, για τον φορέα ανάπτυξης που ίδρυσε, μου περιέγραφε τους στόχους του. Του επισήμανα ρητώς, έναν χώρο, δεν τον λαμβάνουν σοβαρα όταν βιτρίνα του, εννοούσα τα ΜΜΕ τον τύπο της, έχει δημόσιους συκοφάντες.Σωστώς, είπε!
Μπορούν να συμφυλιωθούν τα ασυμφυλίωτα στο κράμα, Ομόνοιας - ΚΕΑΔ, από ετερόκλητα στοιχεία υποδείγματα της αμετροέπειας, με το καθαρό κομμάτι;! Απίθανο!
Η "δημοσιογραφική" φυλλάδα "Λ.Β." η οποία είχε για δύο δεκαετίες στο πηδάλιό της την πνευματική επαιτεία του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στο χώρο, ο οποίος ελληνισμός εξωραΐζε πληθώρα αξιών στο γραπτό δημόσιο λόγο, αναρωτιέται κανείς γιατί επιδοτήθηκε στις σελίδες της η δημόσια συκοφαντία, η διάσπαση, ο αδελφοκτόνος τρόπος ερμηνείας της πραγματικότητας, οι διαστρεβλώσεις για εφήμερα ιδιωτικά συμφέροντα;!
Έχουμε υπόψη το φωνακλάδικο συκοφαντικό κείμενο του Παναγιώτη Μπόλη ενόψη των εκλογών του '11 για την οικογένεια Θάνου στου Κώσταρι, το οποίο ταυτοποίησε ο εκδότης της "Λ.Β.", με την αποπομπή του κ. Μπόλη από το συντακτικό tim. Τέτοιες διαθέσεις πολιτικών είχε η εν λόγω έκδοση, αυτές πριμοδοτούνταν από κέντρα. Τώρα αν ο Μπόλης έχει τσίπα, δεν θα παρέμενε ακόμα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επαρχίας Μεσοποτάμου! Κουβαλάει παθογένειες άλλης ηθικής, απολίθωμα του διέρρε και βασίλευε, της αλήστου μνήμης!
Ήταν μακριά του Κώσταρι, ο Αναστάσιος Θάνος, να ενημερωθεί, τι βιώματα έχει από την ένοπλή σύγκρουση τον Ιούλιο του 1941, μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού, όπως στοχοποίησαν την οικογένεια Θάνου, συμμορίες, ετερογενών, στοιχείων, στα αλώνια της Λιαξήρας. Τα λιβάδια ποτίστηκαν με το αίμα του Μιχάλη Θάνου, τον ίδιο παιδάκι και τον αδελφό του Κώστα Θάνο,τους απήγαγαν στη Λεπτωκαριά για λύτρα!
Η ανάγνωση του κειμένου για τα λιβάδια στου Κώσταρι,επιπολάζει πώς το βαθύ κράτος, ετερογενείς, ακραία κακοποιά στοιχεία επιβάλλουν κανόνες, αναδεικνύουν τα επιθυμητά τους πρόσωπα στη στελέχωση και μιας κοινότητας!
Για να μη προϊδεάζει η αφέλεια, ο Μποζιώρης με τα λάθη, τις παραλείψεις, ήταν πρωτεργάτης του αγώνα για το εκπαιδευτικό το 1991, διώχθηκε, από τις κρατικές υπηρεσίες, πρωτοστάτησε εναντίον της άμεσης απειλής λιβαδιών από εποίκους ετερογενείς βοσκούς, δέχθηκε μαχαιρώματα για τις δίγλωσσες πινακίδες σήμανσεις στα χωριά μας, αντιμετώπισε τη λαίλαπα του 1997 με απειλές για απγωγές των παιδιών του κτλ.
Ανέδειξε πρωτοφανής αμετροέπεια στις εκλογές του '11, μετριοπαθείς, όπως δεν βρήκαν γλώσσα κοινής αποδοχής, κοινούς προγραμματισμούς, με τον άλλο συνυποψήφιο Γιώργο Στέργιο, της ίδιας κοπής, ούτως ώστε να απαλλασσόταν η επαρχία την ασύμετρη απειλή, της αγραμματοσύνης, την υποχθόνια αθλιότητα, την αποψίλωση αρχών, σε επαρχιακό και κοινοτικό επίπεδο από τις αξίες του τόπου. Τι σχέση έχει μια κουρτιζάνα αντιπρόεδρος της επαρχίας, η οποία ουδεποτέ ήταν στις επάλξεις, με τα ελληνικά μας οράματα, τους προγραμματισμούς εθνικής δικαίωσης ή μια μπεμπέκα του Κωσταριού η οποία επαγγέλεται γραμματέας αλλά δεν γνωρίζει να σου παραχωρήσει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου για το αίτημα που καταθέτεις, ή ένας περιφερόμενος κομματάρχης σοσιαλιστής ο οποίος αναρρθιχήθηκε σε υψηλό επαρχιακό διοικητικό αξίωμα;! Με συκοφάντες, οι οποίοι με αθέμιτα μέσα, παραμυθίασασν τα γετροντάκια πόρτα πόρτα τις προηγούμενες εκλογές για τις καρέκλες τους κάποια μέρα θα μας έχουν εξοφλήσει συνολικά τις περιουσίες αλλότρια ετερογενείς στοιχεία!
Ή όλη κατάντια αποτελεί πολιτική ευθύνη της ηγεσίας της Ομόνοιας ΚΕΑΔ, του σνομπ μέντορα Ντούλε. Οι αγώνες σε εθνικά θέματα χρειάζονται παράγοντες με πειθώ για αυτό που αγωνίζονται. Δεν χρειάζονται προφανώς τους καιροσκόπους.

Ανώνυμος είπε...

tha sunfoniso me pola ap"ta parapano alla tha diafoniso se kati ;den mporei sunexia na ftene i aloi kai emeis san kostarites se tipota.pion timaei i dikastiki diamaxi metaksi mas ,eksipireti katholou to xorio kai tous xorianous mas, giati den kaname kamia prospathia na tin stamatisoume kai na sumfiliothoume .to na tonizoume ena esoteriko provlima kai na to vgazoume pros ta ekso xoris na protinoume kai lisi dimiourgi pio pola provlimata .to kostari xriazete olous tous kostarites kai den perisevi kanenas .

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ . ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ 12:20΄

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Πέτσης, με ανοχή και παρότρυνση Ντούλε, έπαιξε, παίζει και θα παίζει στο πετσί μας. Το Σπύρο Πέτση που ο Ντούλες εκθειάζει κάθε τόσο, τον πληρώνουμε με το πετσί μας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΈ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ . ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΡΙ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ , ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ. ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΓΑΣ, ΕΧΕΙ KOINH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ, Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΦΟΙΝΗΚΗΣ Κ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΒΕΖΙΝΑΤΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΒΡΙΩΝΙ-ΔΕΛΒΙΝΟ-ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ . ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΣΤΑΡΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός να μας βοηθήσει με αυτούς που μπλέξαμε παιδιά τίποτε άλλο.
Συγχαρητήρια στο βορειοηπειρώτη για την ανάρτηση!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ως απάντηση στον 6:33, ο οποίος απ' ότι φαίνεται έχει τη διάθεση διαλόγου με δημοκρατικά εφόδεια. Η ανάγνωση στο κείμενό σας, δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιείς λατινικούς χαρακτήρες, δηλώνει ειλικρινής συμπεριφορά, ουσιαστικούς προβληματισμούς. Μέσα από τη συζήτηση, τη διατύπωση, καταχώρηση απόψεων, τις διαφορετικότητες, τις συγκρούσεις, προστριβές, θα καταλήξουμε σε ανάλογα πακέτα ιδεών, απ' όπου θα προηχθούν λύσεις του θέματος. Είναι αλήθεια πώς για το πρόβλημα των γαίων έχουν απόλυτες ευθύνες οι ίδιοι οι χωρικοί, δημότες του Κώσταρη. Γνωρίζω λεπτομερώς το θέμα.
Η αφετηρία σύγκρουσης με ετερογενείς στοιχεία, δήθεν απογόνους μπέηδων και αγάδων, οι οποίοι διεκδικούν γαίες και λιβάδια αναγράφεται στο Μεσοπόταμο το 1996. Η υπόθεση έλαβε τη δικαιοσύνη. Το Πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα δικαίωσε τους δικαιούχους δημότες Μεσοποτάμου, για να τους απορρίψει το Εφετείο Αργυροκάστρου. Οι καμπάνες από την επαρχιακή αρχή σήμαναν από τότε για του Κώσταρη, αλλά μετά λύπης το γράφω, ειπώθηκε από ηλικιωμένους χωρικούς πώς, του Κώσταρι δεν είναι Μεσοπόταμος! Αν μερικοί αγουροξυπνημένοι συγχωριανοί φωνακλούν τώρα, καταλογίζουν ευθύνες σε πρώην αιρετούς, αυτό συνεπάγεται τόσο στην αμέλεια, την κακόβουλη διάθεση, την μίζερη κουλτούρα κλεισούρας. Οι ευθύνες είναι τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και συλλογικό.
Προφανώς στην όλη υπόθεση μερικοί έχουν καίριες τις ευθύνες, ευθύνες οι οποίες έχουν το χαρακτήρα πολιτικής και πολιτικών που ασκήθηκαν ή ασκούνται εν σχέσει με τα μείζονα προβλήματα ιδιοκτησίας. Κλήθηκε στου Κώσταρη τον Αύγουστο 2010, σε λαϊκή συζήτηση ο βουλευτής της περιοχής Βαγγέλης Ντούλες. Είδατε, γνωρίζεται, κάτι να διεκπεραίωσε από όσα υποσχέθηκε! Ας προσέχουμε ίδιοι στις επιλογές μας στους πολιτικούς. Ο Μεσοπόταμος, του Κώσταρη, το Μπραίλάτη, το Συρακάτι, το Βελιάχοβο, η Λύβηνα, είναι τα μπαλκόνια του χώρου, του λεκανοπεδίου του Βούρκου, είναι σαφές πως θα έβρισκαν κάθε τρόπο και αφορμή να τα διεκδικήσουν κακοποιά ετερογενείς στοιχεία. Εμείς είχαμε πολιτικά αντανακλαστικά αντιμετώπισης του φαινομένου;! Σε αυτό ακριβώς ασκούμε κριτική στις πολιτικές ανεπάρκειας ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ, όπως και τους αιρετούς οι οποίοι στην προκειμένη αποτελούν υπόδειγμα "στελεχών" εκτός τόπου και χρόνου.
Δεν προτίθεμαι σε διάλογο με λογικές συνοικιακού μπακάλη, όπως εκδηλώνεται ο 6:51. Κατέθεσα στο κείμενο "ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ", επιχειρήματα για όλο το φάσμα της ανάλυσης. Οι τρωγλοδύτες, πορρώ απέχουν της λογικής. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζω, πως τα έθνη δεν μπορούν να στηριχθούν σε υποχθόνια υποκείμενα, τραμπούκους!

Ανώνυμος είπε...

Kala ta les orismena Spiro, alla poios na se akousei kai na se stiriksei twra afou ki esy exeis sykofantisei ki exeis petroboleisei epaneleimena oloys toys epifaneis sympatrivtes soy xwris kamia ekseresi.Poios na pistepsi twra to tsompani oti leei alithies?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε του ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ego tha grapso pali latinika (giati kano pola orthografika lathi);kai ego gnorizo arketa pragmata gia tin ipothesi sto Kostari kai thelo na prostheso mono touto:na mi perimenoume oti ta provlimata tha mas ta lisoun ali, monis mas prepi na palepsoume kai to simantikotero prepi na ENOTHOUME auti idiaspasi pou eine sto xorio eksipireti mono kai mono tin antipali plevra kai prepi na stamatisi oso pio grigora ginete.
Δεν εχει πολυ σημασια με τι γραματα γραφει ο καθενας αρκει να εκφραζετε ελευθερα και αντικειμενικα

Ανώνυμος είπε...

spiro prospatha na bris kanena stihio na athoosume to barba tatsi giati o ilias den kani tipota .ke ase ti megali politiki.i eklloges sto kostari ginan sostes ke epikratise i omonia ke ehase to mega afto ine to problima sas .min sikofadite horis stihia oso ke na stirizis tus gabrous teliosane pia astous ehoun mia doulia ke pane psomi sto spiti gia ta anipsa sou.

Ανώνυμος είπε...

file 5.45 o mparmpa tatsis eine athoos etsi kai alios kai den xreiazete stoixia giati etsi apla den yparxi kati mempto.oso gia tis ekloges kanis lathos file mou kamia sxesei me komata aplos exei na kani me ton xaraktira kai to epipedo morfosis kai paidias tou kathenos

Ανώνυμος είπε...

Ο ....... ΚΕΡΝΑΕΙ, Ο ....... ΠΙΝΕΙ.

το 12-29΄το 10-38΄, και το 6-33΄ειναι του κύριου ....... Μέλημα του είναι να ξελασπώσει το γαμπρό του Μιχάλη Μποζιώρη , ο οποίος είναι το νούμερο ένα υπεύθυνος το να "απαλλοτριώσουν" οι μαφιόζοι από το Δέλβινο τη γη από τους Κωσταρίτες . Το μεγαλύτερο κομμάτι της λιβανικής έκτασης (156 η 176 εκτάρια) πριν από την "απαλλοτρίωση" ήταν δασική έκταση, και ως εκ τούτου για να μπορέσουν οι αλλοεθνείς να την υφαρπάξουν έπρεπε πρώτα να μετατραπεί από δασική σε λιβαδική έκταση. Μόνο τότε ένας πρώην ιδιοκτήτης , γεωργικής η δασικής έκτασης, μπορεί να πάρει πίσω την περιουσία του ( αυτό λέει η αλβανική νομοθεσία) . Και εδώ μερίμνησαν οι φίλοι μας, Μιχάλης Μποζιώρης ως έπαρχος Μεσοπόταμου, και ο Θωμά Μάκος , ως διευθυντής δασαρχείου στο Δέλβινο, υπέγραψαν τα χαρτιά των πλαστογράφων και έτσι αυτοί έκαναν αίτηση στο Περιφερειακό Δικαστήριο Αγίων Σαράντα ως νόμιμοι κληρονόμοι της λιβαδικής έκτασης. Το δικαστήριο των Αγίων Σαράντα, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή, έδωσε στους μαφιόζους την έκταση που «τους ανήκει ως νόμιμοι κληρονόμοι». Αυτή είναι η πρώτη παράβαση του κύριου Μποζιώρη, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. Η δεύτερη παράβαση καθήκοντος του κύριου Μποζιώρη είναι όταν του πήγε η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου Αγίων Σαράντα, για την επιστροφή των 156-76 εκταρίων στους πλαστογράφους, είχε την υποχρέωση εντός δεκαπέντε ημερών να προσφύγει στο Εφετείο Αργυροκάστρου για την ακύρωση της απόφασης . Δεν το έπραξε . ΕΔΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΘΩΩΣΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ: «Οι καμπάνες από την επαρχιακή αρχή σήμαναν από τότε για του Κώσταρη, αλλά μετά λύπης το γράφω, ειπώθηκε από ηλικιωμένους χωρικούς πώς, το Κώσταρι δεν είναι Μεσοπόταμο!».
ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ . ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΛΕΕΙ .
Σε δεκαπέντε μέρες «σιωπής» του κυρίου Μποζιώρη η απόφαση πήρε τελεσίδικη μορφή, οι «φίλοι» μας από το Δέλβινο έγιναν ιδιοκτήτες μιας ξένης περιουσίας . ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΩΣΤΑΡΙΩΤΩΝ.

Θα μου πείτε : μα τι λέτε τώρα; για ποιο λόγο να το έκανε αυτό ; Αυτός ξέρει , ο θεός και η ψύχη του ξέρει. Μα τι λέω κι’γω τώρα ; Ποιος θεός ; Δεν πιστεύει στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ο άνθρωπος. Ως έπαρχος είχε ένα οικόπεδο ελεύθερο στο κέντρο του χωρίου , του το ζήτησε επίσημα η εκκλησία και αυτός το έδωσε σε ιδιώτη ,και έχετε δει τι έχει κάνει ο άλλος , πρέπει να στριφογυρίζεις για να δεις την εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

κύριε ........... ο μπάρμπα Tάσος δε έχει ανάγκη την προστασία σου. η ενασχόληση σου με το πρόσωπο του έχει την ίδια αφετερία που έχουν και η συκοφάντες του. να εξυπηρέτησης αλλα συμφέροντα . να αποπλανήσεις και να πας το θέμα αλλου.
εμείς τον ξέρουμε για άνθρωπο με αρχές και τις μπέσας. ο χαρακτήρας του δεν είναι για τέτοια πράματα. δεν πουλιέται ο μπάρμπα Τάσος για πενταροδεκάρες.

Αλέξανδρος Ζ είπε...

Όσοι στήριξαν τους ψευτομαφιόζους αλβανούς για να αρπάξουν τη γη του Κώσταρι, σύντομα θα το μετανιώσουν πικρά!
Όλοι τους. Όσοι και αν είναι. 2, 3, ή 10 άτομα.
Ενημερώθηκα ότι ακόμη και χθες το βράδυ, κάποιοι ‘’δικοί μας’’ έκαναν συναντήσεις για να εξυπηρετήσουν τα παιχνίδια των δυο ψευτομαφιόζων!
Δεν θα μπω τώρα σε ονόματα για το βρόμικο ρόλο κάποιον γελοίων τις τότε διοίκησης της επαρχίας Μεσοποτάμου και της τωρινής διοίκησης της επαρχίας.
Απλά τους ενημερώνω ότι, ότι έκαναν έκαναν.
Τέρμα στα παιχνίδια τους! Τέρμα η ανοχή!
Υ.Γ. Δεν είναι η ώρα να πούμε ποιος αγωνίζεται περισσότερα για τη ΓΗ μας. Γεγονός είναι ότι πολλοί δεχτήκαμε απειλές για την ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας.
Δεν κωλώνουμε και ΟΥΤΕ φοβόμαστε! Αυτή η ΓΗ είναι των Κωσταριωτών και των Κωσταριωτών θα παραμένει!
Υπομονή και σύντομα θα τα πούμε με όλους και για όλα.
Και τότε θα λαγαριστούμε.
Ο νοών...νοείτω!

Αλέξανδρος Ζ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΣΤΗ ΜΗΛΟ
του ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Φίλος συγγραφέας με ρώτησε τελευταία, διακριτικά, για κείμενα που δημοσιεύει, ο καθ' όλα έγκριτος ιστότοπος "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ", τα οποία έχουν την πρωτοτυπία, τη στοχαστικότητα, το βάθος σκέψης, την πυκνότητα λόγου, των δικών μου διατυπώσεων στο γραπτό λόγο. Κέντρισε την περιέργειά μου να τα αναγνώσω. Έχουν όντως ομοιότητες.
Οφείλω αφενός να εξηγήσω πώς έχω περίπου 32 χρόνια που δημοσιεύω επώνυμα, έχω εκδόσει εφημερίδα, βιβλία με διηγήματα, δεν υφίστανται οι λόγοι ανωνυμίας, αφετέρου δεν κλήθηκα να ξελασπώσω οικεία συγγενικά πρόσωπο τα οποία κατείχαν πολιτικά πόστα είτε εξουσίας. Άλλωστε δεν υφίστανται οι λόγοι για κάτι ανάλογο. Αντιπαρέρχομαι τα ήσσονα. Μείζονος είναι το πρόβλημα του Κώσταρι με τις ιδιοκτησίες, την υφαρπαγή λιβαδικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, και ευρύτερα στο χώρο όπου διαβιεί ο Ελληνισμός στο βορινό κομμάτι της Ηπείρου, πρόβλημα το οποίο ξετυλίγει το νήμα, τις ρήτρες, χρόνιων πολιτικών παθογένειων.
Ο πολιτικός μας χώρος, η υφιστάμενη πολιτική τάξη απέχει εφόδειων, πρόγραμματισμού, για τη δημιουργία θεσμών, ενός φορέα θωράκισης, αντιμετώπισης της λαίλαπας, με κρατική ενίσχυση, απογύμνωσης ειδικά στου Έλληνες από τα ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία, γαίες, επαναφέροντας στη τάξη το Οθωμανικό Δίκαιο.
Λύπουμαι, αλλά όταν ο τόπος τελειώνει ουσιαστικά, οι πολιτικοί μας στροβιλίζονται τις καρέκλες, επιδίδονται διαδοχικά σε άτοπες πολιτικές κινήσεις με καίριο, κύριο, χαρακτήρα την ενδοστρέφεια, την εσωστρεφή κατανάλωση ενεργειών, από τα έκθετα του λεβαντισμού εστιάζεις θαυμασμούς;!
Κάναμε σημαία στην έκδοσή μας "ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ", το θέμα των γαίων στου Κώσταρι, με τον Ηλία Θάνο, ο οποίος κατανάλωσε άπειρες ενέργειες, για το κοινό συμφέρον και μόνο. Ως αναγνώριση του πατριωτισμού μια πρωΐα σε άλλο έντυπω του χώρου, προεκλογικά το 2011, δημοσιεύτηκε διαπομπευτικό άρθρο, με βασικό στόχο την αποδόμηση του Ηλία, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για το επαρχιακό συμούλιο της επαρχίας με το νεοσύστατο ΜΕΓΚΑ. Ρώτησα τότε τον Παναγιώτη Μπόλη, για το θέμα και εντόπισα ασαφείς απαντήσεις, μισόλογα, κ.ο.κ. Με έκπληξη ανάγνωσα κείμενο του εκδότη στην εφημερίδα όπου ο κ. Μπόλης δημοσίευε, την απώλησή του λόγω της υπόθεσης με τα λιβάδια του Κωσταριού και τη διαπόμπευση του Ηλία Θάνου. Γνωριζόμαστε από παιδιά, είμαστε πλασμένει στον ίδιο πηλό, τον ίδιο τόπο, σε ενόχλησε βρε Παναγιώτη το κύριο άρθρο στο "ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ" "ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ", να διαβάλλεις μια πατριωτική οικογένεια όπως του Αναστάση Θάνου, που τυγχάνει να είναι θείος μου, στου Κώσταρι και τον Ηλία με πλάστά έγγραφα; Συγγνώμη φίλε, τι ήθη, αξίες πρεσβεύεις; Έμεινε καθόλου φιλότιμο;!
Κατέπνιξα, προφανώς, την οργή μου για την ανάρτηση "Ο ... ΚΕΡΝΆΕΙ, Ο ...ΠΙΝΕΙ", όπου με την κοινότυπο κωμική αφέλεια ο συντάκτης με φωτογραφίζει. Του επισημαίνω πως έχω οριστικό διαζύγιο με τα ποτά, τις καταχρήσεις και τη μποχα γενικότερα, πως είμαι θιασώτης της ελεύθερης σκέψης, του ορθολογισμού, κατακτήσεις από τα ελληνικά ιερατεία, δεν προβαίνω σε φιμωτρά με μυνήσεις και για τους γαμπρούς καρφί δεν μου καίγεται.
Εν τη ρύμη του λόγου αναφορικά με τους θεούς μου ρθε στη θύμηση ο διάλογος των Μηλίων με τους Αθηναίους, από τα διαβάσματα του Θουκυδίδη. Αφού δεν τους έπεισαν με τα ισχυρά τους επιχειρήματα τους πολιορκητές Αθήναιους οι Μήλιοι, παρότι ήταν ουδέτεροι στον Πελοπονησιακό πόλεμο, τους είπαν ότι θα αντισταθούν μέχρι αισχάτων και θα έχουν τους θεούς με το μέρος τους. Η αφοπλιστικοί απάντηση των Αθηναίων ήταν πως οι θεοί συντάσσονται πάντα με τους δυνατούς. Αυτά για να μην γινόμαστε φρούρια ψελύδους, οι γραφικοί θεοί του ψεύδους!

Ανώνυμος είπε...

apo tin ,,,,,, kanoun ke alli to patrioti na erthete stin patridha an sas ponai .eftihos ,,,,,,,,,, pou aniksan ta sinora ke millate ellinika sto spiti sas .tin patridha tin kseftilisate esi ke ta adherfia sou pou kanete ton zitiano sto onoma tis.tha sas parakallusa na millate me stihia opos iparhoun gia ton patera sas ke esas ta ,,, adherfia .to kseroun oli sto kostari ti doulia kanate .otas thes ta ksanaleme patridhokapile .

Βορειοηπειρώτης είπε...

Μάλλον δεν θα τον γνώρισες καλά φίλε μου.
Αυτός που κατονομάζεις έχει το θάρρος να συζητήσει για οτιδήποτε και με όποιον δημόσια, αν το έχεις και εσύ, βάλε το όνομα σου και να δημοσιεύσουμε ότι θέλεις
(απάντηση σε σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε)

Αλέξανδρος Ζ είπε...

Πρός "ανώνυμο   13 Ιουλίου 2012   9:27 π.μ": 
Υ.Γ. 1). Οι αλβανοί που προσπαθούν να αρπάξουν τη ΓΗ του Κώσταρι, σου έκαναν λάθος και τζάμπα  μαθήματα για το πως θα με "τρομοκρατίσετε" και το πως θα με "αναγκάσετε" σε σιωπή. Άδικος ο κόπος σου ρε καημένε κακομοίρη. Δεν κωλώνω στις βρισιές σου. Δεν κώλωσα σε πολύ πιο δύσκολες και πιο σκληρές εποχές. Και αυτό το γνωρίζουν φίλοι  και εχθροί.  

Υ.Γ. 2). Δεν είσαι Κωσταρίτης. Σήμερα που οι αλβανοί προσπαθούν να αρπάξουν τις χιλιάδες στρέματα γης του Κώσταρι,  εσυ βρίζεις εμένα και την οικογένεια μου, οπου οι απειλές  εναντίον της ζωής μας απο αυτούς τους δύο ψευτομαφιόζους αλβανούς ( τους έχω γραμμένους όλους τους) , έιναι στην ημερήσια διάταξη εδω και 15 χρόνια επειδή υπερασπιζόμαστε τη γη του χωριού μας.  Στο Κώσταρι, λίγο-πολύ είμαστε όλοι συγγενείς. Εσύ,  είσαι  απλα ενας συνεργάτης των δυο αλβανών μαφιόζων  που προσπαθούν να αρπαξουν την ΓΗ του Κώσταρι.
 Επίσης, πάσχεις από το Σύνδρομο  της Στοκχόλμης ( βλέπε αναλυτικά:   http://e-psychology.gr/violence-abuse/256-stockholm-syndrome ). 

Υ.Γ. 3 ). Κανόνισε  όταν μάθω το ip του PC σου να εξαφανιστείς από τον τόπο μου.  Δεν με ενδιαφέρει αν είσαι απο το Μεσοπόταμο, την Κρανιά η την Λειβαδιά. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιούς αλβανούς θα πας να ζητήσεις "προστασία". Απλά κανόνισε την πορεία σου, και εσύ και οι συνεργάτες των δυο αλβανών ψευτομαφιόζων. Κανόνισε να εξαφανιστείς.

Υ.Γ. 3). Σπούδασα και έζησα χωρίς να χρειαστεί να χρωστάω σε κανέναν. Το ίδιο, και για μιά ζώη, οι γονείς μου και τα αδέλφια μου. Εδω όπου ζω, και οι πέτρες με εκτιμούν. Η βίος και  η ζωή της οικογένειας μου, θα ήταν ντροπή να την συγκρίνω  με την δικιά σου ρουφιάνικη ζώη και φτινιάρικη οικογένεια.

Υ.Γ. 4).   Σύντομα θα λογαριαστούμε, και με τους αλβανούς και με εσάς τους συνεργάτες τους. Μην ανησυχείς. Σου υπόσχομαι ότι θα φροντίσω να τα πούμε και να λογαριαστούμε  πολύ  σύντομα! 
Πες στους Αλβανούς προστάτες σου ότι την ΓΗ του Κώσταρι ΔΕΝ θα τα καταφέρουν να την αρπάξουν. 
Αυτό που θα πάρουν είναι τ´ αρχ@@δια μου και το πούλο των Κωσταριωτών! Πες στους πρώην και στους νύν της επαρχίας ότι και αυτοί θα πάρουν το πούλο μας.
Πες το, θα σας κάνει σε όλους σας καλό....
 Γελοίε! 

Αλέξανδρος Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Αλέξανδρε!

Ανώνυμος είπε...

Κωσταρίτης είπε
Πώς γινεται εώς την χρονιά που φερανε για επαρχο τον Θ.Καίση τον'' πατριωτη'' ολα τα χωριά της επαρχιας να ζουν ειρινικα και μονιασμενα μεταξύ τους,ενω τωρα να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο οι συγχωριανοι μεταξυ τους.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΩΣΤΑΡΙΤΕΣ Ο ΚΑΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ.Γι΄ αυτο στηριζει τον πουλημενο προεδρο του χωριου μας που καθε μερα παει την αστυνομια στο χωριο μας και φοβιζει τα γεροντια μας.Και οσοι αντιστεκονται τους πανε στο τμημα.Εναν τετοιο προεδρο θελουμε εμεις?Αυτα γινονταν επι ΧΟΤΖΙΑ.Αυτον τον προεδρο τον στηριζει ο Καισης με τους φιλους του τους μαφιοζους που μας πηραν τα λιβαδια με πλαστα χαρτια.Οσοι κωσταριτες προσπαθητε να εχετε φιλο τον Καίση ξεχαστε τον δεν γινεται φιλος αυτος χωρις να εχει συμφερον.
Θυμαστε πολυ καλα τον αγωνα του Κ.Στυλου,Σ.Ζουλη,Κ.Θανο,Β.Θανο και αλλων 50 απο το χωριο μας που τον στηριξαν φανατικα στις προηγουμενες εκλογες.Τους πουλησε γιατι δεν εχει πλεον συμφερον απο αυτους,συμφερον τωρα πια εχει απο τους μαφιοζους[ή τους φοβαται].Κωσταριτες πρεπει να ενωθουμε για να λυσουμε τα προβληματα του χωριου μας γιατι αν περιμανουμε απο τον Καίση θα μας πουλησει και τα σπιτια μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΕΟΙ ΜΩ ΠΗΛΙΟ?
ΟΙ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΜΗΠΩΣ?

Ανώνυμος είπε...

Exis megalo dikio file kwstariti 6:07
Enas apo autous tous 50 einai kai i ikogenia mou.Kala o proedros tou xwriou mas apedeikse oti einai autos pou itan,praktoras ekeinou tou sistimatos praktoras kai twra.Ston kitso thano re kseftiles,den tou ftanoun ta problimata tou prostheti kai alla o kseftilas.twra pistika kai gia ton kaish to poso kseftilas einai.PREPI na enothoume kostarites prin na einai arga.thA erthei kai i ora tou kaisi kai ton filon tou

Ανώνυμος είπε...

Για όσον καιρό θα εκλέγουμε πουλημένους και κομματικά θα γινόμαστε κομματάκια-κομματάκια και θα μας τρώνε οι αγαρινοί.
Ξυπνήστε!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΑΥΡΟ ΖΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΘΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ? ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΜΗΣ? ΜΟΝΟ ΣΟΥΤΕΣ ΛΕΤΕ.
ΔΕ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝ, ΕΝΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Συλλογισμού το βάσιμον
του Σπύρου Χρήστου
Είναι φιλοσοφικώς ενδεδειγμένο πώς δεν γίνεται τίποτα για το τίποτα. Συλλογισμού το βάσιμον αυτού θα προσπαθήσω να δώσω την ανάλογη ειλικρινή μου εξήγηση, σε εν αγνοία μου παρεξήγηση, όπως έλαβε χώρα, με τα αδέλφια Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ζούλη, από σχόλια φιλολογικής ασύγγνωστης χλεύης, προσβλητικά, ανώνυμων ανατήσεων στον ιστότοπο, για την υπόθεση λιβαδιών του Κώσταρι.
Με λυπεί το γεγονός όπως έλαβε διάσταση στροβιλισμού και εκτόξευσης λάσπης επί δικαίων και αδίκων, όπως οι αθλιότητες παρεκτρέπουν από την ουσία του προβλήματος, οι εκτάσεις γαιών και λιβαδιών, ιδιοκτησία των κατοίκων του Κώσταρι, που υφαρπάχθηκαν από συμμορίες ετερογενών του Δελβίνου.
Σέβομαι απολύτως και αναγνωρίζω την συμμετοχή στα κοινά και του χωριού, των αδελφών Ζούλη, όπως την πατριωτική τους συμπεριφορά, η οποία αποτελεί μια σπουδαία προσφορά. Άλλωστε είναι συγγενικά μου πρόσωπα και αυτό με επιπλέον συγκινεί.
Το ερμήνευσα σε πρότερό μου σχόλιο, δεν είναι στις πρακτικές, στο ύφος και ήθος μου να γράφω ανώνυμα. Δεν πίπτει λόγος να διαπομπεύσω, λιντσάρω, χλευάσω ανθρώπους του μόχθου, επιπλέον τους εν λόγω συγγενείς μου οι οποίοι βίωσαν το δράμα στο ολοκληρωτικό καθεστώς, μια ιστορία πυκνού πόνου και αγανάκτησης. Άλλωστε θλίβομαι, νιώθω απέχθεια, ασφυκτιώ, από αυτή τη μαλάρια των σχόλιων με λατινικούς χαρακτήρες. Δεν γνωρίζω πώς και από πού απέκτησαν αυτή την εντύπωση, καθ’ όλα απαξιωτική για το πρόσωπό μου τα σεβαστά αδέρφια Ζούλη.
Δεν έχω περιουσιακά ακίνητα στου Κώσταρι, γαιών ή λιβάδι. Έχω όμως σχέση ψυχής, είμαι αδιάρρηκτα συνδεδεμένος με το χωριό όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, τους συγγενείς μου, τους χωρικούς. Έχω αποθηκεμένα στην ακουστική και εικαστική μνήμη, ότι σπουδαιότερο, από τα παιδικά μου χρόνια, όπου αποτελούν και το πάγιο, τους θαρραλέους, έντιμους, ταπεινούς, μερακλήδες και γλεντζέδες κωσταρίτες, οι οποίοι όπου ανέβλυζε νερό στα κράκουρα και μπεστούρες, έκαναν το τόπο να τραγουδάει με τα περβόλια, των 500 περίπου στρεμμάτων όπως μας άφησαν πίσω, στις Μελίσσες, Λώλι Βάρδι, Φτελιά, Μέγα, Κορπάκι, Λιαξήρα, έχω τα φωνακλάδικα ακούσματα, τους ήχους του λεβέντικου πολυφωνικού, όπως σειόταν η αμφιθεατρική παράσταση του χωριού, έτρεμε ο κάμπος και έπαιρνε ανάσες υπερηφάνειας από τέτοιες κατακτήσεις αξιών.
Αυτό το μαγικό Μπαλκόνι, με τις τόσες εξέχουσες ιδιαιτερότητες, τη φύση, τον κάμπο, τα λιβάδια, τα δάση, την ανεπανάληπτη θέα, έκαναν στόχο οι εμμονές αρπαγής συμμοριών ετερογενών στοιχείων. Δεν νομίζω πως προσεγγίζοντας λογικές αλληλοσπαραγμού, πρακτικές, οιμωγής, στριγκλιάς, ύβρεων, εφόδια εκφραστικής χουντικής χυδαιότητας, ή, απόψεις να στήσουμε σταυροφορία σε συμπατριώτες, θα έχουμε τις ανάλογες διαθέσεις σύναξης, συμπαράταξης, δυνάμεων αντιμετώπισης της λαίλαπας, το μείζον, που είναι η γης μας.
Έχω την εντύπωση πως κανένας, όσο ατελής, υποτελής, ανεπαρκής, στα δημόσια πράγματα, που άσκησε είτε ασκεί εξουσία, είχε πρότερό του στόχο την εξαπάτηση των κατοίκων, το ξεπούλημα του τόπου. Ας μας διακατέχει εγκράτεια στους χαρακτηρισμούς και αναγνώσουμε τα γεγονότα στην ρεαλιστική τους υπόσταση.
Προσβλητικά σχόλια, αθλιότητες, αποτελούν εφήμερα φαινόμενα υποκουλτούρας, δίχως διάρκεια, εύκολη έκφραση. Ας αξιοποιήσουμε αυτά που η ιστορία του τόπου μας άφησε, η γης των προγόνων μας και ας μην βυθοσκοπούμε την αναίδεια.

Ανώνυμος είπε...

Bozhoro 'kaishopuli,ja parteto habari me afta pu katorthosate ,iste ja kremastari. Min sas jellai i gnomi sas,dhen iste qehajadhes TO ergosas poli sindoma ,tha sas kani rajadhes.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΆΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΑ ΘΑΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΚΡΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΥΒΑΙΝΑ,ΦΙΛΟΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ,ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Κ.ΗΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ.ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ 2-3 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Α......... ΜΗ!ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΙΛΑ!ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...

Δημοσίευση σχολίου