Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι αλβανοί θέλουν να απογυμνώσουν περιουσιακά τους έλληνες




Πως αντιμετωπίζονται διαχρονικά οι βορειοηπειρώτες από τους αλβανούς και ποια η στάση των εκπροσώπων τους.   
Το νέο θέμα που μπήκε στην  επικαιρότητα,  το περιουσιακό ζήτημα στο χωριό Βραχογορανζή μας έδωσε την αφορμή για κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς. Το θέμα βέβαια δεν είναι καθόλου νέο, είναι ένα από τα πολλά κρούσματα, που αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες μέρες
Όποιον αλβανό και αν ρωτήσεις σήμερα, αλλά και παλαιοτέρα, για το πώς αντιμετωπίζονται οι έλληνες στην Αλβανία, η απάντηση είναι ίδια: « Οι έλληνες όχι μόνο χαίρουν όλα τα δικαιώματα αλλά είναι σε προνομιακή θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας».
Αυτή η ψευδαίσθηση καλλιεργείται από την περίοδο του κομουνισμού  και για αυτό τον παραλογισμό δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι η Αλβανία δεν έχει τους αντίστοιχους συριζαίους που κόπτονται για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και γιατί οι εκπρόσωποι των βορειοηπειρωτών δεν κατάφεραν να προβάλουν την αλήθεια αποδεικνύοντας το αντίθετο στην αλβανική κοινή γνώμη.


Το θέμα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε ένα κείμενο του "Βορειοηπειρώτη" αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε επιγραμματικά κάποιες φάσεις και να καταλήξουμε στο περιουσιακό
 -Από τότε που οι ισχυροί του κόσμου αποφάσισαν να αφήσουν εκτός ελληνικών συνόρων τους βορειοηπειρώτες, πρώτο μέλημα τους ήταν ο ένοπλος αγώνας για αυτή την αδικία με κατάληξη την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.   
-Αργότερα ο βασιλιά της Αλβανίας Ζώγκου προσπάθησε να αφομοιώσει τους έλληνες  και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό στο βλάχικο πληθυσμό και εκτός μειονοτικών ζωνών (Πρεμετή Κορυτσά κλπ)
-Το ίδιο έργο αλλά με νέα όπλα συνέχιζε την αντιμετωπίζει την Ελληνική Μειονότητα και το κομουνιστικό καθεστώς  
-Τα πρώτο χρόνια μετά την πτώση του κομουνισμού η Αλβανία κυβερνώνταν από ανατολικά κέντρα, ο Μπερίσα στην διακυβέρνηση 92-96 εκτελούσε στην ουσία τις εντολές των μυστικών υπηρεσιών που του πρόσταζαν να καθαρίσει την Αλβανία από τους έλληνες.   Υπήρχε μετωπική δίωξη τρομοκρατία των κατοίκων, πόλεμο στους έλληνες επιχειρηματίες, ξήλωμα των ελλήνων απ όλες τις δημόσιες θέσεις κλπ.
-Οι «σοσιαλιστές» μετά το 97 βρήκαν έναν πιο έξυπνο τρόπο. Ανακάλυψαν τους «εφιάλτες», τους έκαναν πλούσιους (βλέπε Τάβο, Αγγελή κλπ), τους χρησιμοποίησαν για τη διάλυση της Ομόνοιας και των άλλων δομών της μειονότητας. Στη Χειμάρρα που δεν τους πέρασε δεν δίστασαν να δείξουν το βάρβαρο πρόσωπο τους (2000, 2003)
-Στη συνέχεια όταν «οι δικοί μας» ανακάλυψαν ότι η εξουσία έχει «ψωμί» αποφάσισαν να αναλάβουν αυτοί αυτό το ρόλο. Ζήτησαν θέσεις, υπουργεία, εύκολες και σίγουρες βουλευτικές έδρες κ.α. Και ενώ οι «δικοί μας» επιδίδονται σε αυτό το άθλημα, οι αλβανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους. Σου λένε, οι περισσότεροι έλληνες έφυγαν στην Ελλάδα αλλά εδώ άφησαν κάτι περιουσίες, γιατί να μην τις «αξιοποιήσουμε»;;;; Η δίωξη που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς αυτή, να τους απογυμνώσουν περιουσιακά. Και δεν το πετυχαίνουν μόνο με τα ελεγχόμενα δικαστήρια και τους άλλους κρατικούς φορείς αλλά και από την ανικανότητα, την αδιαφορία ή ακόμα και τα συμφέροντα κάποιες φορές των «δικών» μας ανθρώπων.  
Χωρίς να το κλείσουμε εδώ το θέμα να ρωτήσουμε: Άκουσε κανείς από εσάς τα τελευταία χρόνια να μιλάει κάποιος έλληνας στην Αλβανική Βουλή για το περιουσιακό που είναι σήμερα το πιο φλέγον ζήτημα της βορειοηπειρωτικής κοινότητας;  Δεν λέμε ότι τους είναι αδιάφορο το θέμα, ρωτάμε γιατί δεν μιλάνε; Μήπως για να μην χαλάσει η εικόνα της «Ευρωπαϊκής Αλβανίας»;;;

    


9 comments:

Ανώνυμος είπε...

"Άκουσε κανείς από εσάς τα τελευταία χρόνια να μιλάει κάποιος έλληνας στην Αλβανική Βουλή για το περιουσιακό που είναι σήμερα το πιο φλέγον ζήτημα της βορειοηπειρωτικής κοινότητας;"

Πως είπαμε ότι λέγεται ο "αποκλειστικός μας αντιπρόσωπος";;;;;; πως τον λένε; πως τον λένε;

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη ξέχασες και κάτι ακόμα. Το 2011 χαρίσαμε στους συμμάχους μας τους σοσιαλιστές το Δήμο Χιμάρας σε πολιτικό παζάρι. Ότι είχε απομείνει το δώσαμε κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες ποτέ δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, ούτε η Ομόνια ντρόπή τους,ντροπή τους, ούτε η μητερα Ελλάδα.Γιαυτό παιδια τώρα στην εκλογηκή καμπάνια αυτό είναι το κυριότερο που πρέπει να ζητήσουμε και να δεσμευτούνε αλιός όποιος ζητή ψήφο και δεν θα ασχολήθεί με το θέμα αυτό είναι εχρός της Ελληνικής μιονότητας.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το δημαρχείο το χάρισε το MEGA ψηφίζοντας το PD, όπως θα χαρίσει και την έδρα τώρα στους CAMIDHES??????? Βορειοηπειρώτη εσύ κατέχεις και λίγο…νομίζω!!!

ENOXOS

Ανώνυμος είπε...

Στο9'39.Πως τον λενε.Στα Αραβικα λεγεται Abdullahh,Αλβανικα Dule.

Ανώνυμος είπε...

Ενοχε, καιρός να πετάξουμε μια και καλη έξω τους τσαμιδες μιας κι ο Ντουλε κουράστηκε να μαλωνει μαζί τους.. Ψήφο λοιπόν στο Κόμμα των Ελληνων για ενα καλύτερο αύριο.

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Eνοχος...ονομα και πράμα...Στη Χειμάρα,αν ψυφηζαν το Μπολανο όσοι πήγαν από την Ελλάδα με τα λεοφορεια της Ομόνοιας,τότε θα κέρδιζε ο Μπολανος.Το τι εγηνε,ένας θεος ξέρει......

Ανώνυμος είπε...

Mega πόσο μιάζεις στον ιδρυτή σου το Μπερίσα. όπως αυτός λέει ότι για όλα στην Αλβανία φταίει η αντιπολιτευση, έτσι και εσύ λες για όλα στην Βορειο Ήπειρο ότι φταίει ο Ντούλες και το ΚΕΑΔ.
Παιδεία Ζ.Λ
Εργασία Σ.Ξ,Θ.Μ,Μ.Ν
Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κ.Μπ

ΕΝΟΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ασέλγεια σε βάρος του ελληνισμού:

"ένοχος ο ένοχος του ένοχου"

Αλίμονο σε εμάς που έχουμε υπομονή και δεν πήραμε ακόμη τη μαγκούρα να σας μπούμε στο κεφάλι!

Σώστε μας από τους ένοχους, σας παρακαλώ.

Δημοσίευση σχολίου