Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Rama: Η Αλβανία πρέπει να παραδειγματιστεί από την Ελλάδα, στην οποία οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων προκαλούν πολιτική αλλαγή


Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη
Ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε με τους Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, όπου σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε το βιβλίο του “Kurban”/ ‘Θυσία’.

Μαζί του ήταν ο γραμματέας της μετανάστευσης και της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP), Ερίων Βελιάι, ο αναπληρωτής του SP στο, Τάουλαντ Μπάλα και ο δήμαρχος της πόλης της Κορυτσάς, Νίκος Πελέσης.


«Είναι το βιβλίο της ζωής μου για την πόλη μου και τους Αλβανούς», είπε ο Ράμα περιγράφοντας τη ‘Θυσία’ και πρόσθεσε ότι ο καθένας μπορεί να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που τον απασχολούν σχετικά με την Αλβανία.

Ο Ράμα δήλωσε ότι το βιβλίο μιλάει επίσης για τις διαφορές που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές στην Αλβανία, για τις οποίες οι πολίτες πληρώνουν υψηλό και παράλογο τίμημα.

«Πρέπει να ζήσουμε και να εργαζόμαστε σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα,  στην οποία  οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων προκαλούν πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος του SP και πρόσθεσε ότι είναι καιρός και για την Αλβανία να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η πολιτική πρέπει να διαμορφώνεται από το λαό και όχι από τους πολιτικούς».

Στη συνέχεια προέτρεψε τους Αλβανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να συμμετέχουν στις πολιτικές εξελίξεις της Αλβανίας και υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα για τους Αλβανούς μετανάστες.

«Οι οργανώσεις των μεταναστών πρέπει να ψηφίζουν στην Αλβανία, είναι επιτακτική ανάγκη,  για να δημιουργήσουμε την Αλβανία του αύριο. Το σοσιαλιστικό κόμμα έχει ένα σημαντικό νέο πρόγραμμα για τους μετανάστες και αυτό είναι το πρώτο βήμα», είπε ο Έντι Ράμα.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας  έδωσε βιβλία με αυτόγραφό του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον οποίο  δώρισε, συμβολικά,  ένα αντίτυπο του βιβλίου του.
--

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Kalla ksehase ti eipe o Rama sto Kosovo ja tin Elladha. Opos kai o Berisha gia na paroun kai na dhosoun sto Kossufopedhjo mia jeri dhosi albanikoy ethnikismou kataf;erthikan stin Ell;adha.
Stiw epomenew eklog;ew to Kossyfopedio tha aapotel;esei tin emeg;alh eklogik;h lek;ani gia ta dhio meg;ala kommata kai tin proti endeiksi kai tiw politikis tous enosis.

Ανώνυμος είπε...

Rama -Dule o monadhikos Dromos Gia tin proodo Kai tin aytonomia !

Ανώνυμος είπε...

Min dinete vima sto blog mas s ayton ton psyxopathi anthelina kai tin parea toy vre paidia !!!
Sto diaolo ki aytos ki o symaxos tou o dule !

Δημοσίευση σχολίου