Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ Χειμάρρας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Χειμάρρας


Το σχόλιο μας
Το δελτίο τύπου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ», ήρθε στο e-mail του «Βορειοηπειρώτη» από χθες αλλά δεν το δημοσιεύσαμε για μη γίνουμε κακοί (και ας μας θεωρούν κάποιοι ως τέτοιους). Θεωρήσαμε πως είναι κάποιο προσχέδιο που θα γίνουν διορθώσεις.  Με έκπληξη είδαμε πως το κείμενο δημοσιεύτηκε από τα άλλα μπλογκ, όπως ήταν, εκτός από κάποιες διορθώσεις που έγιναν στο deropili.com.
Φυσικά σημασία έχει η ουσία των όσων λέγονται και όχι πως θα ειπωθούν. Εμάς δεν μας πειράζει καθόλου που κάποιες αλβανικές λέξεις έχουν εισαχθεί στο λαϊκό βορειοηπειρωτικό λεξιλόγιο, όπως το θεσάρι, η μπασκία και η παρτία άλλωστε πολλές φορές τις χρησιμοποιούμε για πλάκα στην καθημερινότητα και δε νομίζουμε πως κινδυνεύουν τα ελληνικά μας από κάποια αλλοίωση.  Επειδή όμως τα ιστολόγια μας δεν τα διαβάζουν μόνο βορειοηπειρώτες, όταν βγαίνουν κείμενα προς δημοσίευση καλά είναι να είναι πιο προσεγμένα, όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί τελικά κανένας δεν θα προσέξει την ουσία. Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν η Ομόνοια Χειμάρρας, δεν γράφει σωστά ούτε το όνομα της
Ακολουθεί το δελτίο τύπου όπως μας ήρθε από το e-mail της Ομόνοιας


Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
Θέμα: Περίληψη ανεύθυνων και επικινδύνων συμπεριφορών του Δήμου της Χειμάρρας.

Καταρχήν λυπούμαστε για την απάντηση του αντιδημάρχου κ. Ηρακλή Γκιτσάλι στο δελτίο τύπου του παραρτήματος Ομόνοια – ΚΕΑΔ Χειμάρρας.  Πιστεύουμε πρώτα από όλα ότι το Δημαρχείο πρέπει όχι μόνο να απαντήσει, αλλά να ενημερώσει για τον ένα χρόνο στο τιμόνι του Δήμου Χειμάρρας αλλά και τις φιλοδοξίες για τι νέα τουριστική σεζόν, και στο μέλλον.
Συνοπτικά για τα όσα λέτε εξηγούμε:
   Πρώτον δεν αναφερθήκαμε ποτέ για 2 εκατομμύρια ευρώ , αλά έχουμε αναφερθεί στα δικά σας αποτελέσματα και στους ισολογισμούς με το θεσάρι Αυλώνα που έχει κάνει το δημαρχείο Χειμάρρας.
a)      Στον φάκελο παράδοσης του δημαρχείου βρίσκετε το δελτίο ισολογισμού με το θεσάρι  τα έσοδα του Δημαρχείου μέχρι μήνα Μάιο του 2011 ήταν 80 εκατομμύρια λεκ (νέα).
b)      Εμείς έχουμε αναφερθεί ότι τα έσοδα του Δημαρχείου για το 2011 και βάση και του ισολογισμού με το θεσάρι, είναι 126 εκατομμύρια λεκ.(νέα) και όχι 2 εκατομμύρια €.
c)      Το Δεκέμβριο του 2011 στο Δημοτικό συμβούλιο στείλατε για έγκριση τον προϋπολογισμού του 2012, σελίδα πρώτη, παράγραφος Ι, κεφάλαιο Έσοδα το Δημαρχείο δήλωνε ότι μεταφερόμενα έσοδα από το 2011 ανέρχονται στα 440 εκατομμύρια λεκ, δηλαδή περίσσευμα από το 2011 για το 2012.
d)      Λέτε ότι κληρονομήσατε χρέη αλλά δεν μας λέτε πόσα είναι αυτά. Και εμείς ρωτάμε, είναι χρέη ή μήπως πρόκειται για υποχρεώσεις του δήμου? Εμείς αφήσαμε υποχρεώσεις γιατί εσείς αναλάβατε και κλείσατε την χρονιά 2011, ώμος αφήσαμε και πολλά έσοδα για να ξεχρεώσετε τις υποχρεώσεις αυτές και να κληρονομήσετε για το έτος 2012 440 εκ. λεκ νέα. Όπως εσείς αναφερθήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Δεκέμβριο μήνα. Άρα τα λεφτά που εμείς είπαμε υπήρχαν, εσείς να μας ενημερώσετε τι τα κάνατε???
Δεύτερο λέτε ότι πολλές άδειες οικοδόμησης έχουν δοθεί ψεύτικες και με πλαστογραφημένη ημερομηνία 16/12/2010. Δεν μας λέτε όμως πόσες τέτοιες άδειες έχουν καταγραφεί. Βάση του νόμου 8405, αλλά και του σημερινού νόμου 10119 μπορείτε να τις ακυρώσετε και γιατί δεν τις δημοσιεύετε, είναι το ερώτημα?
Τρίτο λέτε ότι οι φίλοι και μέλει της οργανώσεις ομόνοια δεν ήταν καλή φορολογούμενη πληρωτές, η δεν πλήρωναν τα χρέη προς το δημαρχείο για τα έτι 2008-2009-2010. Ζητάμε τη λίστα με όλες τις επιχειρήσεις που δρουν στη Χειμάρρα, και πόσες έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο δημαρχείο της υπόλοιπες να της δημοσιεύσετε.
Τέταρτο λέτε ότι ο αριθμός των υπάλληλων του δημαρχείου είναι 41 και τους άλλους τους ονομάζουν διαφορετικά. Ο λογαριασμός είναι απλός, στον κατάλογο πληρωμών τον μήνα Μάιο του 2011 υπήρχαν 76 υπάλληλοι, στον κατάλογο πληρωμών έως τον μήνα Ιούνιο 2012 υπήρχαν 157 υπάλληλοι. Αυτό σημαίνει υπερδιπλασιασμός του προσωπικού μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Και φυσικά αυτό συνεπάγετε και διπλασιασμό των εξόδων για την πληρωμή των μιστών τους.
Πέμπτο λέτε για την αναφορά του κρατικού ελέγχου για το 2008-2010, που αναφέρει για 21,6 εκατομμύρια λεκ νέα. Λέμε όχι, εξηγούμε όμως ότι στην αναφορά αυτή και συγκεκριμένα στη σελίδα …….. παράγραφος …….. αναφέρεται για 12,9 εκατομμύρια λεκ ζημιά η οποία προέρχεται από μη σωστές νομικές κινήσεις, και όχι από κλοπή.
Έκτο την εποχή του Β. Μπολάνου δεν θα βρείτε καμία περίπτωση για αλλοίωση τίτλου ιδιοκτησίας.
Το χρονικό αυτό διάστημα παρατηρούμε συμπεριφορές της Δημαρχιακής Αρχής που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την συνύπαρξη και το μέλλον της επαρχίας μας. Όπως:
1)      Υπόθεση ΤΣΑΝΗΣ, γνωστό σε όλους ως προσπάθεια οικογένειας αυτής για αρπαγή 800 στρέμματα των 170 οικογενειών Χειμαρριωτών, με μεγάλη προσπάθεια της προηγούμενης Δημαρχιακής Αρχής το Ανώτατο Δικαστήριο την επανέφερε για συζήτηση στο Πρωτοβάθμιο. Την πρώτη μέρα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, στη υπόθεση έλειπε ο εκπρόσωπος του δημαρχείου. Γιατί ???
2)      Στις 25-05-2012 ήταν η συνάντηση με τον ΟΑΣΕ, προς έκπληξη η ανευθυνότητα των επικεφαλής του δημαρχείου έλειπαν απ’ την συνάντηση. Γιατί ???
3)      Η έλλειψη σοβαρότητας συνεχίζει από το δημαρχείο, τον Απρίλιο μήνα ενημερωθήκαμε για την συζήτηση και την έγκριση του, που θα γίνει για το έμβλημα του Δημαρχείου Χειμάρρας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ως η μεγαλύτερη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο «κατά λάθος» ενημερωθήκαμε μόνο 10 ημέρες πριν. Γιατί ???
4)      Η αυθαίρετη δόμηση τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί πάρα πολύ όχι μόνο από αλβανούς επιχειρηματίες, αλλά και δική μας έλληνες συμπατριώτες καταστρέφοντας παραλίες και ότι καλό και απείραχτο, που με τόσο κόπο προστατέψαμε όλα αυτά τα χρόνια. Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν καταγγέλλει  και δεν παίρνει κανένα μέτρο για να εμποδίσει όλες αυτές τις αυθαιρεσίες, αλλά με διάφορους τρόπους τους καλύπτει και υποστηρίζει, φαίνετε ως αντάλλαγμα τη μεγάλη τους προσφορά στις εκλογές του 8 Μαίου 2011.
Αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει στο Γυάλι του Βούνου, στο Κεπαρό και Δρυμάδες  όπου αρπάζουν και κτίζουν απεριόριστα , τι συμβαίνει στο Λογαρά, ανυπολόγιστες αρπαγές και περιβαλλοντική καταστροφή γιατί σιωπά το δημαρχείο ???
5)      Το επιχείρημα στις 19/04/2012 ενισχύει και η τελευταία συνεργασία της δημοτικής αρχής με την εθνική επιθεώρηση οικοδομών και πολεοδομίας – INUK για δήθεν κάθαρση της επαρχίας από την αυθαίρετη δόμηση. Η συνεργασία αυτή όχι μόνο δεν χτύπησε τους παραπάνω παράνομους, αλλά έκανε επιλεκτική επιλογή μόνο εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων της επαρχίας.Στις επιθέσεις αυτές μεταχειρίστηκε μια απαράδεκτη βία και μίσος πάνω στους συμπατριώτες μας.
6)      Η σεζόν βρήκε τελείως απροετοίμαστο το δημαρχείο:
i)        Κανένα μέτρο για να λειτουργεί σωστά ο φωτισμός.
ii)      Εφόσον είχατε παράπονα για τον καθαρισμό από την εταιρεία είναι απαράδεκτο η αντικατάσταση της εταιρείας τον Ιούνιο μήνα.
iii)    Τα πεζοδρόμια έχουν καταστραφεί.
iv)    Συνεχίζει η καταπάτηση των πεζοδρομίων και της αμμουδιάς με αυθαίρετη δόμηση.
v)      Καμιά υποδομή βελτίωση στην πόλη παρόλο που εσείς δηλώνατε μόνοι σας στο προϋπολογισμό ότι θα κάνετε 500.000 εκατομμύρια λεκ επενδύσεις από δικάσας έσοδα.
vi)    Το κυκλοφοριακό της πόλης είναι ένα χάος.
7)      Τι γίνεται με την ιδιοκτησία, γιατί δεν προχωράει, γιατί δεν έχουμε ενημερωθεί για την πρώτη φάση που έκλεισε τον Ιούλιο του 2011 (behet fjale per hartat kadastrale urbane)?
i)        Τι γίνεται με την δεύτερη φάση για την καταγραφή περιουσιών στο δήμο Χειμάρρας?
ii)      Ποια είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσει το δημαρχείο και ο ΟΑΣΕ για την καταγραφή περιουσιών?
iii)    Γιατί για ένα θέμα τόσο σοβαρό το δημαρχείο με τον ΟΑΣΕ η οποία βρέθηκε στη Χειμάρρα στις 29-06-2012 έκανε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, στο δημαρχείο, χωρίς να είναι παρών το δημοτικό συμβούλιο, ο λόγος είναι για το 1/3 των μελλών που εκπροσωπούν την ελληνική κοινότητα της Χειμάρρας.
iv)    Γιατί δεν δέχονται να είναι παρών στις συνομιλίες οι ομάδες όπως ΟΜΟΝΟΙΑ, Διανοούμενοι, Shoqata Bregdeti, Ένωση Γυναικών και Εμπορίου, πολίτες κ.λ.π.
8)      Κάνουμε έκκληση  στον πρέσβη του ΟΑΣΕ να σταματήσουν αμέσως τη λειτουργία της ομάδας αυτής για έλλειψη διαφάνειας και με πολλά ερωτηματικά στην λειτουργία της, ταυτόχρονα προς τις χώρες που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα καταγραφής, να παγώσουν την χρηματοδότηση.
a)      Μόνο μετά από μια συνάντηση όπου μαζί με το δημαρχείο να είναι παρών όλες οι ομάδες συμφερόντων του τόπου να καταλήξουμε με ποια μέθοδο θα συνεχίσει η υλοποίηση της συνολικής καταγραφής των περιουσιών της κοινότητας.
b)      Των ιδιοκτητών.
c)      Της εκκλησίας. Μετά από την εξήγηση και ενημέρωση και για την πρώτη φάση, που κανένας δεν μιλά, τι συμβαίνει? Τι κρύβεται? Γιατί η έλλειψη διαφάνειας? Μπορείτε να συνεχίσετε την υλοποίηση του προγράμματος?
9)      Ένα άλλο θέμα το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, παρακολουθούμε έναν απαράδεκτο ρεβανσισμό όπου κυνηγάμε με άγριες διαθέσεις τα πρώην στελέχη του δήμου όπου έχουν αντικατασταθεί από τον θυρωρό και εώς τους διευθυντές γραφείων και προσλαμβάνονται άτομα με κομματικό κριτήριο. Είναι απαράδεκτες πρακτικές οπισθοδρομικές όπου μας θυμίζουν τις εποχές όπου η « Παρτία» είχε τον πρώτο λόγο.

Κάνουμε έκκληση για όσα τονίζουμε στο Δελτίο Τύπου να είναι αντικείμενο ανάλυσης του δημαρχείου και να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί ο δήμος μας δεν αντέχει άλλες ταλαιπωρίες.

Γραφείο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Χειμάρα 26/07/2012

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα... που είσαι ρε κεραυνιε που κοροιδευες το μεγκα που δεν εγραφε σωστα τη σιμαρα σου...

Κεραύνιος είπε...

Τώρα που βλέπω το σχόλιό σου 3.04 γελάω και εγώ αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοείδα το κείμενο κόντεψα να βάλω τα κλάματα. Δυστυχώς έχει απόλυτο δίκιο ο "Βορειοηπειρώτης" είναι τόσο μεγάλες οι πατάτες που αντί να επικεντρώσεις στην ουσία επικεντρώνεις σε αυτές.
Υ.Γ. Βορειοηπειρώτη τι είναι το θεσάρι;

Ανώνυμος είπε...

Ρε Βορειοηπειρώτη όλο και κάτι θα βρείς για να επικρίνεις. Πως λέει η παροιμία "Της κοντής ψ.... τις φταίνε οι τρίχες". Να κοιτας την ουσία και όχι το περιτύλιγμα. Και η ουσία είναι αυτά που γίνονται στη Χιμάρα.

Ανώνυμος είπε...

Κατα τ΄άλλα μέγα πατριώτες!!! Μάθετε πρώτα ελληνικά ρεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι ο Εαύγγελος ο Ντούλε που διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στο fb γιατί δεν προωθεί ποτέ τίποτα που σχετίζεται με τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας;;; Ούτε καν την ΑΠΟΓΡΑΦΗ που τοσο πολύ κόπτεται να μας πείσει να απογραφούμε δεν προωθεί παρά μόνον μας κοινοποιεί τους "Βαρβάρους" και μάλιστα στην Αγγλική ούτε καν στην Ελληνική! Τι φοβάστε κύριε Ντούλε μην σας πούνε εθνικιστή και χάσετε τον τίτλο του διεθνιστή και του φιλελεύθερου;;;
Ντροπή να μας εκπροσωπείται εσείς... (ποια εκπροσώπηση δηλαδή;μόνος σας αποφασίζεται μόνος σας πράττεται)! Ένα έχω να πω : Κοντός ψαλμός αλληλούια!Έρχονται και πάλι εκλογές....εκει θα σας ΔΩ! "Ξυπνήσανε οι σκλάβοι Αντωνάκη",για να χρησιμοποιήσω και μια ατάκα απο ελληνική ταινία!

Μ.

Ανώνυμος είπε...

Γραφείο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ ....
Να το μας και το Γραφειο Τυπου, κι εγω το θεωρουσα φαντασμα....
Μιλαμε τον εχει ισοπεδωσει το Δημαρχο.Μα τοσα προβληματα ρε σα'ι'νια,που εχετε αραδιασει εδω,σε ενα χρονο ο νεος δημαρχος τα προκαλεσε,η μηπως του εμειναν κληρονομια απο τον παλιο???
Μα κι αυτο το θεσαρι ρε παιδια, που ολοι το ψαχνουμε κρυμμενο στις σπηλιες,ακους εκει, τελικα εχει φωλιασει στο Γραφειο Τυπου της Διχονοιας...
χα χα χα χα !!!
Α, και το κλεισιμο ωραιο...
Είναι απαράδεκτες πρακτικές οπισθοδρομικές όπου μας θυμίζουν τις εποχές όπου η « Παρτία» είχε τον πρώτο λόγο.Πολυ ακριβεις μεταφραση απο τα αλβανικα.(Οποιος το εγραψε σκεφτεται σιγουρα αλβανικα,και ταλαιπορειται αφανταστα να τα γραψει ελληνικα)
χα χα χα !!!θυμηθηκαν και το "Παρτια"

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Εδώ Αθώος. Το Δελτίο Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας, έχει το (1) για αριθμό πρωτοκόλλου. Έγινε χωρίς την άδεια του Ντούλε. Διαφορετικά θα το είχε αναλάβει ο γραφιάς ο Γιάννης Γιάννης και θα το είχε περιποιηθεί. Σημαίνει ότι ότι ο Ντούλες δεν θέλει πλέον να καλύψει ή υπερασπιστεί τον Μπολάνο και εκείνος, με "τον χείλο σκασμένο" θέλει να αμυνθεί από μόνος του "κάνοντας επίθεση" Δυστυχώς για εκείνον, αλλά αποκαλύπτει ένα κομμάτι από τις βρομιές που είχε κάνει στο Δήμο της Χιμάρας. Ξέχασε ότι για να χαθούν τα ίχνη του θα έπρεπε να άφηνε τον καιρό να κυλούσε, να έκανε και ο Γκόρο τις δικές του Βρωμιές για να ανακατεύονταν τα σκατά.... εννοείται σε βάρος της Χιμάρας. Το εγκατέλειψαν τον Μπολάνο και αυτός κάνει αυτογκόλ. Δείχνει έτσι και το "υψηλό" μορφωτικό επίπεδο που διαθέτει ο ίδιος και το τιμ γύρω του... Έκανε ωστόσο και ένα καλό άνοιξε λίγο το φάκελο "βρωμιές στο δήμο Χιμάρας" που μαιγείρεψε ο ίδιος με την κάλυψη του Ντούλε και πως εξυπηρέτηση κάθε αλβανικής κυβέρνησης και βαθύ κράτους...

Βορειοηπειρώτης είπε...

Θεσάρι (thesari) = Γενικό λογιστήριο του κράτους
Μπασκία (bashkia) = Δημαρχείο
Παρτία (partia) = Κόμμα

Ανώνυμος είπε...

Αχ, Βορειοηπειρώτη, καλή δουλειά, ξεκίνα να κάνεις ένα λεξικό Βορειοηπειρωτικο-αλβανικό για το δήμο της Χιμάρας. Πριν στο φάει ο Γιάννης Γιάννης

Χάονας είπε...

Δεν λες καλά που το πήγε a, b, c, d αντί για a, b, c, ç, d

Ανώνυμος είπε...

Πολλα ερωτηματα απο αυτα ομως πρεπει να απαντηθουν..

Ανώνυμος είπε...

O Bollanos pai ja vuleftis. Qe pai me to eci thello.Na ksehasun oti borun na jinun Dule, J.Babi i Irodhis. Tosa. Ta alla argotera.

Ανώνυμος είπε...

Thesari=Δημόσιο Θησαυροφυλάκιο

Δημοσίευση σχολίου