Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Άλλη μία διάκριση για τον βορειοηπειρώτη χειρούργο Δημήτρη Τζαφέρη


Παρασημοφορήθηκε από τον απερχόμενο Πρόεδρο  της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι (φωτογραφίες)
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Βουθρωτό» στην πόλη των Αγίων Σαράντα, έγινε η παρασημοφόρηση του ιατρού χειρούργου Δημήτρη Τζαφέρη. Ο απερχόμενος πρόεδρος της αλβανικής Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι ήδη είχε ετοιμάσει και είχε αφήσει έτοιμη την βράβευση του χειρούργου Βορειοηπειρώτη με το παράσημο «Mjestri i Punes» (Μαέστρος στην Εργασία).
Στην εορταστική αυτή ατμόσφαιρα εκτός των πολλών φίλων και συνεργατών του ιατρού, διανοουμένων, συγγενών από την πόλη και τη γενέτειρα του τη  Λιβαδειά, παρευρέθηκαν 

και ο βουλευτής και Υπουργός Υγείας Βαγγέλης Τάβος, ο Δήμαρχος της πόλης Στέφανος Τσίπας, ο αντιπεριφεριάρχης Αγ. Σαράντα Γκέργκι Μάνος, ο Γενικός Διευθυντής Προφύλαξης και Ιατρικών Υπηρεσιών Πελούμπ Μπιμπέρο, ο Διευθυντής νοσοκομειακής σχεδιοποίησης Πέτρο Μερσίνι και ο Διευθυντής του νοσοκομείου «Πέτρος Νάκος» της πόλης των Αγ. Σαράντα Αρμπέν Βόγκλη.

Για το έργο του χειρούργου γιατρού μίλησε ο Διευθυντής του νοσοκομείου Α. Βόγκλης, ο οποίος αναφέρθηκε πως στο πρόσωπο του βραβεύοντα τιμάτε ο Δημήτρης ως γιατρός χειρούργος που γλύτωσε δεκάδες εκατοντάδες ασθενείς, που έκανε την ημέρα και τη νύχτα άνω των 7.000 εγχειρήσεων, ακόμα και την δύσκολη περίοδο του 1997, όταν γύρω του σφύριζαν οι σφαίρες των καλασνικώφ από τους αλήτες κουκουλοφόρους και κινδύνευε ακόμα η ζωή του, δεν παράτησε το νοσοκομείο απεναντίας έσωνε ζωές. Του Δημήτρη ως δημιουργός μιας σειράς ιατρικών και πειραματικών βιβλίων, ως ανθρώπου με μια μεγάλη γκάμα στην κοινωνική του ζωή.

Για το Δημήτρη Τζαφέρη ως γιατρό και κοινωνικό παράγοντα, μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος της πόλης Στέφανος Τσίπας, ο αντιπεριφεριάρχης Γκέργκι Μάνος, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου ο γιατρός Σοκόλ Μπιριάμι, εκ μέρους της οικογένειας ο έπαρχος Ηρώδης Δαλιάνης και άλλοι φίλοι και συνεργάτες του.

Το βραβείο παράδωσε ο βουλευτής και Υπουργός Υγείας Βαγγέλης Τάβος, τονίζοντας πως συμμερίζεται την άποψη του Διευθυντή Βόγκλη και υπέγραψε ήδη την άδεια παραμονής του βραβεύοντα στην εργασία του ακόμα κι ένα χρόνο, μολονότι συνταξιούχος.

Ο Δημήτρης, ο γιατρός, ευχαρίστησε όλους ειδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό που είχε την καλοσύνη ναρθεί από την πρωτεύουσα, το Δήμαρχο για την συμπαράσταση, το Διευθυντή του νοσοκομείου για τις συνθήκες που του δημιούργησε, όλους τους συναδέλφους του, τη σύζυγό του, για την κατανόηση και όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή γιορτή της ζωής του.
Το δημαρχείο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του νοσοκομείου παρέθεσαν ένα κοκτέιλ για τους συμμετάσχοντες.
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Πριν από ένα χρόνο, τον κ. Τζαφέρη είχε βραβεύσει η Περιφέρεια Αυλώνας (σχετικό άρθρο εδώ)

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ton irodhi pote tha ton vravefsume , pote e , pote ?

Ανώνυμος είπε...

den xeroume o irodis miazi tou thiou i o thioos tou irodi. Alla ke i dio ................. EINAI

Ανώνυμος είπε...

Vre kali mu anthropi,ti shesi ehi to singjikrimeno anthro meton Irodhi.Edho millame ja mia prosopikotita pu ehi sosi poles anthropines psihes ,isos qe kapio sigjeniko sas prosopo,qe ja afton ton logo ekfrazo ta therma siharitirja ston Q. Xhaferi,o theos na tu dhosi ijia,dhinami qe kurajo ja na sine hisi to ergo tu,alla qe o Irodhis qe i ipolipi na ine perifani ja tetius singjenis. SIHARITIRJA+V. JANIS.+

Ανώνυμος είπε...

Αχ Δημήτρη μου παλικάρι μου. εκείνο που δεν γουστάρω σ΄αυτή την τελετή είναι αυτοί που σου κάθονται δίπλα.Δεν έχουν καμιά σχέση με την ελληνική μας συνείδηση. Ο κύριος Τάβος αποφάσισε τελευταία να βγάλει όλο το κεφάλι του για να επιβεβαιώσει την ουσία της αντεθνικής του συνείδησης. Τελευταία το έκανε ανοιχτά προωθώντας τον αλβανισμό των Σκοπίων στο Αργυρόκαστρο. Και όχι μόνο. Με τους αλβανούς που έκανε τις βρομιές του στα κρυφά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα τις κάνει ανοιχτά και προκλητικά σε βάρος των Ελλήνων.
Ο Κύριος Τσίπας ήταν τις προάλλες στην Τροπόγια για να φωνάξει ότι και η Τσαμουριά είναι αναπόσπαστο τμήμα της Αλβανίας

Δημοσίευση σχολίου