Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η Εθνική Νέων έκανε υπερήφανη την Ελλάδα – Επική πρόκριση στον τελικό του Euro

Βίντεο με τι καλύτερες φάσεις και δηλώσεις του Καπίνου
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η εθνική U19 προκρίνεται στον τελικό της διοργάνωσης. Οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν μεγάλη ψυχή και παρότι έπαιζαν από το 45' με δέκα παίκτες πήραν παλικαρίσια νίκη κόντρα στους Αγγλους με 2-1, σε έναν ημιτελικό που πήγε στην παράταση.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Γαλανόλευκη πέρασε στον κυριακάτικο τελικό, εκεί όπου θα περιμένει μία εκ των Γαλλίας και Ισπανίας (η Ισπανία νίκησε τη Γαλλία 4-2 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 3-3)). Κατάφερε όμως και κάτι ακόμα... 

έγινε η αιτία να ξαναχαμογελάσουν οι Έλληνας και να ξανανιώσουν την ελπίδα ότι η πολύπαθη αυτή χώρα μπορεί να ξανακατακτήσει την κορυφή.

Η Αγγλία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Καπίνο. Πολύ γρήγορα όμως οι παίκτες της Γαλανόλευκης ισορρόπησαν την αναμέτρηση, κυρίως χάρη στην πολύ καλή της άμυνα (ο Μπουγαΐδης ήταν ανίκητος), πέρασαν το παιχνίδι τους προς την περιοχή του Τζόνστον, επιτιθέμενοι από τις πτέρυγες, ενώ ταυτόχρονα ήταν απειλητικοί και στα στημένα.

Μετά από μία τέτοια φάση δημιουργήθηκε και η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, (15') στην κεφαλιά του Διαμαντάκου, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρε των “λιονταριών”. Η επιβλητική παρουσία του Μπάλα στον χώρο του κέντρου και οι προσπάθειες των Κατίδη, Γιαννιώτα και Διαμαντάκου κράτησαν τους Άγγλους μακρυά από την περιοχή μας.

Η υπεροχή της Εθνικής ήταν εμφανέστατη, στο 37' χάθηκε απίστευτη ευκαιρία με το τεχνικό σουτ του Γιαννιώτα, αλλά το γκολ ήρθε τελικά ένα λεπτό αργότερα. Η υπεροχή μας στα “στημένα” έπιασε τόπο, ο Μπουγαΐδης έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα των “λιονταριών”

Οι Άγγλοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα (40'), αλλά ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση στο στην προσπάθεια του Θορπ. Η φάση του αγώνα έγινε πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 45' και μετά από κάθετη πάσα στην “πλάτη” της ελληνικής άμυνας, ο Αφόμπ προσπάθησε να περάσει τον Καπίνο, ο οποίος έκοψε καθαρά τον αντίπαλό του, αλλά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον Έλληνα γκολκίπερ. Την άδικη αυτή απόφαση όμως ήρθε να διορθώσει ο Διούδης(αντικατέστησε τον Διαμαντάκο), που απέκρουσε την εκτέλεση του Χολ.

Τα “λιοντάρια” προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό της επανάληψης να εκμεταλλευτούν της αριθμητική τους υπεροχή και κατάφεραν πολύ γρήγορα να φέρουν το ματς στα ίσα, με την κεφαλιά του Αφόμπ (56'). Οι Άγγλοι κράτησαν την μπάλα γύρο απ' την περιοχή του Διούδη, έφτασαν αρκετές φορές στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε απαραβίαστη την εστία του και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Παρά την υπεροχή των Άγγλων εκεί, η Εθνική κατάφερε να σκοράρει στο 108' με το όμορφο  γκολ του Λυκογιάννη και έτσι να πάρει την μεγάλη πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί που θα βρεί μπροστά της την Ισπανία.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71’ Μπουχαλάκης), Κατίδης (104’ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45’+2’ Διούδης)

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Βούζας.

Αγγλία (Νόελ Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ (57’ Γκάρμπουτ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο (76’ Ρέντμποντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (90’ Θορν).

Στον πάγκο: Ρίπλεϊ, Κόουντι, Κέιν, Χόουπ.

Διαιτητής: Χάνσεν (Δανία)
Βοηθοί: Λέμπεντεν (Ρωσία), Λίστκιεβιτς (Πολωνία)
απο  newsit.gr





1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια στιγμή ο Καπίνο φυλάει το εθνόσημο της φανέλας του χωρίς να ξέρει ότι τον "παίρνει" η κάμερα γιατί η μπάλα παιζότανε στο αντίπαλο τέρμα.Τί έχουν να πουν τώρα οι είρωνες παπαγάλοι;;
Ο Στέφανος είναι Βορειοηπειρώτης ή αλβανός;

Δημοσίευση σχολίου