Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Να διαλυθεί το ΚΕΑΔ και να μετατραπεί η "Ομόνοια" σε κόμμα


Επιστολή «πικραμένου» βορειοηπειρώτη
(Την ακόλουθη επιστολή μας έστειλε αναγνώστης που υπογράφει ως «πικραμένος βορειοηπειρώτης». Έχει πολλά ορθογραφικά λάθη αλλα προτιμήσαμε να μην τα διορθώσουμε και να δημοσιευτεί όπως μας εστάλει)
Το κόμμα “ΚΕΑΔ” είναι δημιούργημα της οργάνωσης της ΕΕΜ “Ομόνοια”  το 1992, γιατί η Αλβανική νομοθεσία  δεν επέτρεπε  στην “Ομόνοια” να είναι κόμμα, δλδ το “ΚΕΑΔ”  δημιουργήθηκε για να εκπροσωπείτε η “Ομόνοια” στην Αλβανική Βουλή . Το 2000 η αλβανική νομοθεσία  επιτρέπει και στην “Ομόνοια” να γίνει κόμμα, αλά μέχρι σήμερα δεν καταλάβαμε τον λόγο γιατί δεν έγινε. Στην πορεία το “ΚΕΑΔ”
μετέτρεψε την “Ομόνοια” ως δορυφόρο της έφτασε σε σημείο να της επέβαλε στο καταστατικό που να είναι το “ΚΕΑΔ” το μοναδικό κόμμα που πρέπει να συνεργάζεται η “Ομόνοια”. Με αυτόν τον τρόπο κάθε αλη φωνή , κίνημα, οργάνωση και κόμμα που θα μιλεί για τα συμφέροντα της ΕΕΜ θα θεωρατε εχθρική και δεν θα συνεργάζεται ποτέ η “Ομόνοια”. Με αυτή την στρατηγική ο Ντουλε ελέγχει “ΚΕΑΔ” και “Ομόνοια”, έχει βγάλει εκτός κάθε αλη φωνή και άποψη που είναι διαφορετική από την δική του. Ελέγχει την “Ομόνοια” γιατί ποτέ δεν επέτρεψε να γίνουν δημοκρατικές εκλογές μέσα σ’αυτήν, το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας της τελευταίες εκλογές διορίζονται τα μέλη της, και όχι να ψηφίζονται. Η πρόεδροι της Ομονοίας Γιάννης Γιάννης πριν και Βασίλης Μπολάνος τώρα, δρούσαν και δρουν πολίτικα στο ότι αποφασίσει ο προεδρος του ΚΕΑΔ, δεν μπορούν   διαφορετικά γιατί αυτός ελέγχει το Γενικό Συμβούλιο της Ομονοίας και τους βγάζει όταν αυτού του θίγονται τα συμφέροντα του.  Το αποτέλεσμα σήμερα,ο Ντούλε πολλά σοβαρά και ικανά διανοούμενα πρόσωπα της ΕΕΜ να τα σπρώχνει στα Αλβανικά κόμματα, πολλούς να μένουν αδιάφορη και αρκετή βλέποντας ότι η “Ομόνοια” κατάντησε να την ελέγχει μη δημοκρατικά  πήραν  την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα νέο Ελληνικό κόμμα. Ο Ντούλε τους θεώρει διασπαστές φοβούμενος την αποκλειστικότητα του στην ΕΕΜ. Με της πράξης του ο Ντουλε αποδείχτηκε ότι αυτός είναι διασπαστής της ΕΕΜ γιατί κατάφερε να διώξει τους περισσότερους διανοουμένους σε αλλά κόμματα.
  Κατά την άποψη μου το ΚΕΑΔ αποδεικτικέ  ανίκανο  να υπερασπίσει και να ζητήσει από το    Αλβανικό Κράτος  και τους Διεθνείς Οργανισμούς τα δικαιώματα της ΕΕΜ. Βασισμένη στην εθνική μας ευαισθησία και συνηδηση όλα αυτά τα χρόνια μας έπαιρναν την ψήφο χωρίς να προσφέρουν τα ελάχιστα δυνατά. Η Αλβανία το 1999 έχει επικυρώση την «Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των μειονοτήτων". Τα δικαιώματα μας  που δεν αναγνωρίζει το Αλβανικό κράτος είναι πολλά και καμία αντίδραση του προέδρου του ΚΕΑΔ. Οταν μιλάει με βορειοηπειρώτες λες, δεν υπάρχει άλλος πιο ικανος και πιο πατριώτης και οταν όταν τον ακούς στα Τίρανα, λες και ακους άλλο άνθρωπο.    


Σήμερα δεν μας αναγνωρίζονται  τα   βασικότερα  δικαιώματα μας  που είναι :
-          Η περιουσίες μας
-          Η ελευθερία της γλώσσας, να γράφετε και να μιλιέται στης δημοσιές υπηρεσίες
-          Έργα υποδομείς  στον χώρο μας
-          Θέσης εργασίας στης υπηρεσίες που παίρνουν απόφασης και  για την ΕΕΜ
Τα αποτελέσματα  του ανίκανου ΚΕΑΔ με ανίκανο τον αρχηγό  κατάντησε την ΕΕΜ να  μην έχει τα  ελάχιστα δικαιώματα της.  Συγκεκριμένα :
-          Το περιουσιακό
       Μας έχουν  πάρει σχεδόν όλες τοις κοινοτικές περιουσίες και σε ορισμένες περιπτώσεις και της ιδιωτικές. Ο χάρτης των περιουσιών στον χώρο της Ελληνικής  Μειονότητας  άλλαξε ριζικά. Ιδιοκτήτες  η Έλληνες είναι  μόνον στα σπίτια  τους,  της κοινοτικές περιουσίες της πήραν Αλβανοί με ψεύτικα χαρτιά. Καμία αντίδραση από το ΚΕΑΔ. Βγήκαν κάποια δελτια τύπου, λόγια στα χαμένα, απο την Ομονοια αλλα απο το ΚΕΑΔ καμια αντιδραση. Ο Ντούλες και ο Μπολάνος κάνουν κατι συναντησεις με τους επαρχους σε κατι καφενεία και αυτες στα χαμένα.
-          Η ελευθερία της γλώσσας
        Ο Ντούλε μιλάει με γενικόλογα στην αλβανική βουλή και ποτέ δε ζήτησε κάτι συγκεκριμένο για τη γλώσσα για  να πιέσει το Αλβανικό Κράτος και να ενημερώσει τους Διεθνείς Οργανισμούς για την μη λειτουργιά ελευθέρα και της Ελληνικής γλώσσας στις δημόσιες υπηρεσίες και να γραφτούν η πινακίδες των δρομων και στα Ελληνικά, στης περιοχές που η πλειοψηφία είναι Ελληνικής  καταγωγής.                                                  
-          Έργα υποδομείς  στον χώρο μας
      Ούτε μία πτοτοβουλία του Ντούλε για έργα υποδομείς στον χώρο της ΕΕΜ. Αυτό δεν μπόρεσε  να το κατορθώσει και όταν συγκυβερνούσε  μια με του αριστερούς και μια με τους δεξιούς. Ποτέ δεν διαπραγματευτικέ πολιτικά με τα κυβερνόν κόμματα που συνεργαζόταν για έργα υποδομείς  στον χώρο μας
-          Θέσης εργασίας στης υπηρεσίες που παίρνουν απόφασης και  για την ΕΕΜ
   Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ορίζει οτι στης περιοχές που ζουν σημαντικός αριθμός μιας μειονότητας, δικαιούνται να έχουν θέσης εργασίας στης υπηρεσίες που παίρνουν αποφάσεις για αυτούς, εννοώντας και της υπηρεσίες αστυνόμευσης, δικαιοσύνης κτλ.
Ανίκανη αποδείχτηκε η ηγεσία της ΕΕΜ να διεκδίκησει αυτό το δικαίωμα.

Βλέποντας ότι η τύχη της ΕΕΜ έμεινε στα χέρια του Ντούλε που  αποδείχτηκε   ανίκανος  να υπερασπίσει τα δικαιώματα μας,  βλέποντας ότι στην Ομόνοια δεν γίνονται δημοκρατικές διαδικασίες και διορίζεται το Γενικό Συμβούλιο και όχι να ψηφίζετε , δεν θα ξαναψηφίσω ΚΕΑΔ.
Προτιμώ  την διάλυση του ΚΕΑΔ και την αναβάθμιση της Ομόνοιας ως κόμμα, αλά πάντα με δημοκρατικά κριτήρια.

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο σύντροφος Enver Hoxha !! συγνομη συντροφος DULE !!!!!! οοοουυυυυυυυρρρρραααα
Σκεπτόμενος ο συντροφος Ντούλε για το ποιον να επιλέξει ως “δόλωμα” υποψήφιο βουλευτή του Βούρκου για το 2013 έκανε έκλυση σε όλα τα παλικάρια του.... Όποιος νομίζει ότι έχει τα προσόντα για υποψήφιος του 2013 να έρθει να με βρει στο ξενοδοχείο του Γιάννη Μπάμπη ... Αμέσως και βιαστικά παρουσιάζονται τα πρώτο παλικαρά του, ο Χαράλαμπος Παντέχης, Βεγγελης Ζαφειράτης, Ηρώδης Νταλιάνης, Χρήστος Καίσης, Γιώργος Τσουμάκας
Στην είσοδο τους περίμενε ο Γιάννης και χαμογελαστά τους λέει.... Που πάτε ρε χαμένα εμένα θα επιλέξει
Και μιλούν με τη σειρά…….
Χαράλαμπος Παντέχης…..
Πρέπει να επιλέξεις εμένα γιατί με γέλασες στης προηγούμενες εκλογές, ως Αντί Περιφερειάρχης δεν έλυσα ούτε ένα πρόβλημα και θα τα λύσω ως βουλευτής, το αξίζω γιατί είμαι χαμηλών τόνων και ποτέ δεν λέω ούτε ωμό και ούτε ψημένο, είμαι πέσε πίτα να σε φάω, ότι πρέπει για εσένα πρόεδρε Ντούλε.
Βαγγέλης Ζαφειράτης….
Πρέπει να επιλέξεις εμένα γιατί ως Διευθυντής της Εφορίας τους θυμήθηκα όλους τους επιχειρηματίες Βορειοηπειρώτες και κατά λάθος τους έβαλα τσουχτερά προστύμματα, η περισσότερη με λέτε κακό , ακόμα και από εσάς εδώ, αλλά εγώ είμαι πολύ καλός και αυτό θα το διαπιστώσετε όταν γίνω βουλευτής, όλη εδώ μέσα είναι χαμένα, εγώ θα λύσω τα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου
Ηρώδης Νταλιάνης….
Πρέπει να επιλέξεις εμένα, γιατί για το καλό της Βορείου Ηπείρου αναγνώρισα τους Αγάδες στην Λεβαδιά, πολεμώ για εξόντωση κάθε αντίπαλο όπως πράττεις εσύ πρόεδρε Ντούλε και από την θέση του βουλευτή έχοντας καλές σχέσεις με τους Αλβανούς θα ενόσω τους δυο λαούς , έχω καλές σχέσης με τα κόμματα ,Δημοκρατικό, Σοσιαλιστικό, Τσάμικο, με τον Τόπι, εγώ του είπα να φτιάξει καινούριο κόμμα, όλα αυτά τα συζήτησα και με τον Μπερίσια.
Χρήστος Καίσης …
Πρέπει να επιλέξεις εμένα γιατί εγώ το αξίζω, με το δίκιο σας με λέτε αποτυχημένο ως Έπαρχο γιατί εγώ είμαι γεννημένος για μεγάλος πολιτικός, βουλευτής και άνω, γ’αυτό φορώ και γραβάτα κάθε μέρα. Αντιλαμβάνομαι τα πράγματα όπως εσύ πρόεδρε Ντούλε με την διαφορά που δεν μπορώ να τα εκφράσω όπως εσύ, ο Παντέχης νομίζει ότι είναι εξυπνότερος από εμένα, για να πάει στην Ευρώπη η πατριδα μου Αλβανια πρέπει να πουλήσουμε όλα τα οικόπεδα σ’αυτούς , έχω πολύ καλές σχέσεις με την αστυνομία και της μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας μου της Αλβανίας.
Γιώργος Τσουμάκας….
Πρέπει να επιλέξεις εμένα γιατί το αξίζω, έχω 20 χρόνια στην Ελλάδα που εκπαιδεύομε από τους συντρόφους του Πασοκ το πώς θα ξεσκίσω την Αλβανική Βουλή με την βοήθεια του συντρόφου Ράμα, εδώ στην Αθήνα που ζω μου είπαν ότι η Βόρειο Ήπειρο γεωγραφικά είναι στα βόρια της Αλβανίας , έχω καλή φωτογένεια , στην Αλβανική Βουλή θα είμαι ο πιο όμορφος βουλευτής, έχω το ίδιο καλό ελάττωμα με εσένα πρόεδρε Ντούλε, μου αρέσουν η απατεωνιές .
Γιάννης Μπάμπης….
Πρέπει να επιλέξεις εμένα γιατί είμαι κουάντρο, έχω 15 χρόνια πρόεδρε Ντούλε που σε ταΐζω και κοιμάσαι τσάμπα στο ξενοδοχείο μου, αυτό βάση της άτυπης συμφωνίας που κάναμε, εσύ την βοήθεια ( διευθυντής υδάτων και μετά διευθυντής δασών ) που μου έδωσες για να φτιάξω αυτό το ξενοδοχείο, εγώ σε βοηθώ με ότι μου δώσουν και θα είμαι πάντα ο αρχηγός της κλίκας σου εδώ, ειδικότητα μου το μαγείρεμα των εκλογών για τα μελή του Γενικού Συμβουλίου ( κανονίζω τα άτομα ακριβός τη λίστα που μου δίνεις εσύ πρόεδρε Ντούλε ). Δεν κατέχω καλά τα Ελληνικά , το ίδιο και τα Αλβανικά
Ντούλες …..
Είμαι παρά πολύ μπερδεμένος, είστε όλη αυτό που χρειάζομαι , θα είστε όλη στη λίστα μετά από εμένα, η λίστα θα είναι με 12 υποψήφιους , άρα χωράτε όλη, βρείτε και άλλους Βουρκάριδες για να τους γράψω κανονικά… στη λίστα

Ανώνυμος είπε...

kalyetera ne ypegrafe os "pikramenos tou MEGA"

Ανώνυμος είπε...

Eixoume to MEga,dhen mas xriazete kanena allo komma.To mega einai to komma tis nikis.Zito mega.8-bouleytadhes tha bgaloume

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 30 Ιουλίου 2012 1:29 π.μ. μάθε να γράφεις σωστά και μετά κανε σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

min stenoxoriese pikramene ton vulefti ton exome idhi vjali exome ton irodhi pu dhen masai me tipota tha skisi

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον “πικραμένο”. Η Ομόνοια δεν λειτούργει, είναι αιχμάλωτη του Ντούλε
Αλλά τη να περιμένουμε από την Ομόνοια, το Γενικό Συμβούλιο και το Προεδρείο της αφού όλοι τους είναι διοριζομένη και όχι εκλεγμένη. Τώρα πια γνωρίζουμε όλοι πώς έγιναν η εκλογές για το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας
Για αυτό που ανέφερα προκαλώ να μου απαντήσουν όσοι έχουν άλλη άποψη.
Θέλουμε μια Ομόνοια η όποια :
- Να κάνει δημοκρατικές εκλογές με διαφάνεια και όχι όπως μέχρι σήμερα με διορισμούς.
- Να μην είναι στην σκιά του ΚΕΑΔ αλλά το αντίθετο.
- Να αφαιρεθεί από το καταστατικό της ο όρος ότι συνεργάζεται μόνον με το ΚΕΑΔ.
- Να συνεργαστεί με κάθε κίνημα, οργάνωση , κόμμα που αγωνίζονται για τον Ελληνισμό και υπερασπίζει τα δικαιώματα μας
- Να λειτουργήσουν τα γραφεία της Ομόνοιας όπως του ΚΕΑΔ στα Τίρανα
- Να κυματίζει η Ελληνική σημαία στα γραφεία της Ομόνοιας
- Να απολογείται μερικές φορές το χρόνο για τα κατορθώματα της βάση καταστατικού για τα δικαιώματα μας.
- Να είναι Κόμμα των Ελλήνων και όχι οργάνωση που είναι τώρα.
Τέτοια Ομόνοια θέλουμε για να έχουμε πάνω από 3 βουλευτές στην Αλβανηκη Βουλή.

Ανώνυμος είπε...

opos fenete ''ΑΝΩΝΥΜΕ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 5;24 Π.Μ ''ISE ENA KOMUNI PU SE EMATHE O ENVER HOXHA NA GRAFHS SOSTA ,ALA O ''ANΩΝΥΜΕ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 1΄29''DEN IXE TIN TIXI NA SPOYDASI,ALA LEI ALITHJES KAI PRAGMATIKOTITES .

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa petixeimeno to xioumor sou anonime 1:29........ xaxaxaxaxa ta palikaria tou Dule......

Ανώνυμος είπε...

Ipame leme:Eixoume to MEGA 8-bouleytadhes- 8=0

Ανώνυμος είπε...

30 Ιουλίου 2012 9:37 π.μ.Bλεπω τα αλβανικά τα γράφεις τέλεια.Για αγράμματο φασιστόμουτρο μου κάνεις ποιο πολύ 9:37.Που τις είδες τις αλήθειες του 1:29..?? Αυτό που βλέπω εγώ είναι η αμφισβήτηση των πάντων , και με ειρωνικό ύφος, αλλά από προτάσεις τίποτα.Δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα αν ασκούσε κρητική σε οποιοδήποτε ασκεί εξουσία και μάλιστα αυστηρή, τεκμηριωμένη όμως και να συνοδεύεται και απο προτάσεις, ΑΛΛΙΩΣ ανήκει στην ομάδα των αγράμματων , κομπλεξικών και αποτυχημένων ανθρώπων που τους φταίνε οι άλλοι .

Ανώνυμος είπε...

Στο πρόγραμμα του κόμματος «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το μέλλον» - ΜΕGA, γράφει:
• «Το Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας για το Μέλλον(ΕΕΜΜ) είναι μια εθελοντική ένωση που συγκροτείται από ομάδα διανοουμένων, επιχειρηματιών, κλπ, αλβανικής υπηκοότητας και ελληνικής εθνικότητας, με στόχο τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και του κράτους, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη νομική κατοχύρωση και εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ανθρώπου, των Κοινοτήτων και Μειονοτήτων, ειδικά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο των αντίστοιχων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συμβάσεων και της ισχύουσας, προσαρμοσμένης στα θέματα αυτά, αλβανικής νομοθεσίας.
• Το Κόμμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜΜ) διαμέσου της δράσης του έχει ως στόχο να αντιπροσωπεύει αντάξια και να προστατεύει με όλα τα δημοκρατικά μέσα τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία…..»

Στο άρθρο 3 του καταστατικού του κόμματος ΜΕGΑ διαβάζουμε:
• «Μέλος του Κόμματος ΜΕGΑ μπορεί να γίνει κάθε αλβανός πολίτης ελληνικής εθνικότητας, άνω των 18 ετών, καθώς και οι φίλοι και οι συμπαθούντες, που αποδέχονται και τηρούν το Πρόγραμμα, το Καταστατικό και τις αποφάσεις του Κόμματος.»

Στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος ΜΕΓΑ, Χ. Κίτσιος όταν βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου Τιράνων για την νομιμοποίηση του κόμματος διαβάζουμε:
• «Το ελληνικό κόμμα ΜΕGΑ συγκροτείτε από νέες προοδευτικές δυνάμεις, από διανοούμενους και επιχειρηματίες, από ξενιτεμένα παιδιά του τόπου συντονισμένοι στον ίδιο σκοπό : Να κάνομε την Ε.Ε.Μ. με δικιά της εκπροσώπηση, να ταυτίσομε την πολιτεία με τους πολίτες μας, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, να αγνοήσομε τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος που τόσο μας έβλαψαν. Να επικρατήσει ανάμεσά μας η εθνική ενότητα.
Για να πετύχομε την πραγματοποίηση των σκοπών ζητάμε την συνεργασία όλων των Ελλήνων της ιδιαίτερης μας πατρίδας όπου και αν βρίσκονται , την δυναμική παρουσία της νέας γενιάς.»
Νομίζω πως και μόνο με όσα διαβάζει ο καθένας στα αποσπάσματα που κατέβασα εδώ, αμέσως καταλαβαίνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτα άλλο παρά με την αναβάθμιση της Ομόνοιας σε Κόμμα. Έχουμε συγκροτήσει τον δικό μας Εθνικό Ελληνικό Φορέα.
Άρα βορειοηπειρώτη, να ξέρουμε τι ψάχνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ναι πικραμένε συμφωνώ με όσα γράφεις, μου άρεσε η τοποθετήσει σου. Η περισσότερη από εμάς αυτά τα γνωρίζουμε , αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξουν τα μάτια τους η Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδος στην Αλβανία, να ανοίξει τα μάτια της και η Ελληνική Κυβέρνηση με το πια είναι η αληθινή κατάσταση στην Βορειοήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Η γρια απο την Τσατιστα που λεηοταν Καλανθη ειπε:Παιδια στο Πογονη γυρισε ο καιρος του Μπεγζου και του Φανη Γερου...Λετε να γειναι πραγματικοτητα....

Δημοσίευση σχολίου