Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        
ΙΩΑΝΝΙΝΑ   30-7-2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου
και Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών

Για όλα  τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο,  την Ελληνική Ομογένεια και για τους τρόπους συνεργασίας, συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.


Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια της Περιφέρειας να προσελκύσει και να προωθήσει επενδύσεις, ζητώντας την ενεργό στήριξη των Αποδήμων σε πρωτοβουλίες για την  ανάπτυξη και την προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό.

Εκτενή αναφορά έγινε επίσης σε ζητήματα που απασχολούν τους Ομογενείς της Αλβανίας κ.α., με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στις τάξεις τους.

 Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ενημέρωσε  τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια, στον τομέα των υποδομών και ειδικότερα της   προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως επίσης και για τις εξελίξεις  με τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρ. Δήμου και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στους κοινούς στόχους που   υπάρχουν μεταξύ Π.Σ.Η και Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεισφορά που είναι διατιθέμενοι να κάνουν οι Απόδημοι Ηπειρώτες σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει ενιαία γραμμή σε Αναπτυξιακά – Εθνικά θέματα, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία θα κληθεί και θα αναπτύξει τις θέσεις του το Δ.Σ. του Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών και τέλος να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το γραφείο του Συμβουλίου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Toν Bασιλακη γιατί τον έχετε βάλει την άκρη ,τομαρια της δεξιάς ε τομάρια

Δημοσίευση σχολίου