Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Σεμινάριο Στελεχών ΣΦΕΒΑ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 20 - 22 Ιουλίου 2012, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας, στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο  Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.
            Εκτέθηκαν οι αρχές, οι σκοποί και συνοπτικά η δράση της ΣΦΕΒΑ με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα (30) χρόνων από την ίδρυσή της.

            Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν στο θεσμό των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στην Βόρειο Ήπειρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή τους προς όφελος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.   
            Έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
            Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το υψηλό φρόνημα των μελών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.              
Το Κεντρικό Δ.Σ.

 http://sfeva.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου