Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σύντομη ανάλυση μιας αλβανικής φωτογραφίας…


Τι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Κάποιος Έλληνας θα έλεγε.... βλέπω 4000 Αλβανούς εθνικιστές (αλβανο τσάμηδες) να διαδηλώνουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που τους έκανε η Ελλάδα!

Λάθος, αυτό που βλέπετε είναι -τουλάχιστον- άλλα πεντέξι πράγματα:
  1. Βλέπετε, μία διαδήλωση πάνω σε έναν σύγχρονο ασφαλτοστρωμένο δρόμο που δύο μόλις χρόνια πριν ήταν ένας απίστευτος -σχεδόν απροσπέλαστος από ΙΧ- χωματόδρομος. Τον δρόμο αυτό (περίπου 35 χλμ) κατασκεύασε η Ελλάδα εντός της Αλβανίας! με Ελληνικά χρήματα (κατά 75%), Ελληνική επίβλεψη (Εγνατία Οδός Α.Ε.) και Ελληνική κατασκευή (ΑΕΓΕΚ)
  2. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (οι μισοί από αυτούς), που έχουν νοσηλευτεί δωρεάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δουρούτης των Ιωαννίνων ή κάποιο άλλο, χωρίς να πληρώσουν τίποτα…
  3. Βλέπετε, κάποιους κατοίκους της Τσαμουριάς (εντός της Αλαβνίας) που στο νομό των Αγίων Σαράντα είναι μειονότητα εντός της μειονότητας, αφού τα περισσότερα χωριά του νοτιότερου νομού της Αλβανίας είναι ελληνικά (Βόρειος Ήπειρος). Για αυτούς τους κατοίκους λοιπόν, το ελληνικό κράτος έκανε ειδική ρύθμιση και πηγαινοέρχονται με εντελώς στοιχειώδη-φιλικό έλεγχο στα σύνορα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, για να δουλεύουν στην Θεσπρωτία. Κάποιοι μάλιστα παίρνουν και τα παιδιά μαζί τους για να πάνε στα ελληνικά σχολεία.
  4. Βλέπετε, κάποιους νεότερους στην ηλικία οι οποίοι παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα ενοικίου (μιας και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα….)
  5. Βλέπετε, κάποιους φοιτητές που σπούδασαν ή συνεχίζουν να σπουδάζουν δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ)
  6. 10 χιλιόμετρα πίσω από αυτό το σημείο, είναι ένας αρχαιολογικός χώρος με παγκόσμια ακτινοβολία, που προστατεύεται από την Unesco, είναι τα ερείπια της αρχαιοελληνικής πόλης του Βουθρωτού. Λίγο πιο πάνω, δύο σπουδαία θρησκευτικά κέντρα της Βορείου Ηπείρου, το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Τσούκας και το μοναστήρι της Παναγίας της Σερωνιάς. Πάνω σε αυτή την περιοχή, μπορεί και σε αυτά τα χώματα που βλέπετε στη φωτογραφία, περπάτησε ο Επίσκοπος Χαονίας (του 4ου αιώνος) Άγιος Δονάτος.   Σε αυτά τα ιερά ελληνικά χώματα λοιπόν, ήρθε o Albin Kurti από το Κόσσοβο, αρχηγός του κινήματος «Αυτοδιάθεση, για να πει ότι «τα σύνορα της Αλβανίας είναι πιο κάτω». Όχι «κύριε» Kurti, τα ελληνοαλβανικά σύνορα θα έπρεπε να ήταν βορειότερα.  

Η ιδέα είναι του TaXalia.blogspot.com, με κάποιες  αλλαγές και προσθήκες του

Βορειοηπειρώτη

12 comments:

Δελβινιώτης είπε...

Ξεκάθαρη απάντηση στους ψυχοπαθείς φονταμελιστές ισλαμιστές τσαμοκοσοβάρους!

Ανώνυμος είπε...

λεει μια παροιμια
"ΣΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΜΗ ΔΕΙΝΕΙΣ",και δυστυχως η Ελλαδα δε βαζει μυαλλο,και κοιταζει συνεχεια να τους περνει με το καλο

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε αυτά τα 4000 άτομα να φωτογραφηθούν και σε τυχόν μελλοντική προσπάθεια εισόδου στην Ελλάδα να τους απαγορευθεί η είσοδος ως άτομα επικίνδυνα για την δημόσια τάξη.
Ελπίζω κάποιοι να φρόντισαν γιαυτό.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να τους αφήνανε να μπούνε μέσα και να αρχίζανε το...... πανυγίρι πρώτα με τις γκόμενες που τις είχανε μπροστά-μπροστά.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με ολους σας.Τυπικα ομως τα χρηματα τα εδωσε η Αλβανικη κυβερνηση.Ουσιαστικα για να βρει τα χρηματα σημαινει οτι καποιοι τα <>,και ποιοι αλλοι εκτος απο ολους του Αλβανους που ειναι στην Ελλαδα.Η Ελλαδα ομως σαν κυβερνηση δεν χρηματοδοτησε τιποτα!

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος "ανώνυμος" κάνει καλά την δουλειά του! Οι Αλβανοί έσωσαν την Ελλάδα και σε λίγο θα δίνουν και δουλειά στους φτωχούς Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

τι εννοεις κανω καλα την δουλεια μου?τι εννοεις οι αλβανοι εσωσαν την ελλαδα?για εξηγησε το μου λιγο.....

Ανώνυμος είπε...

Την εξήγηση την θες τυπικά ή άτυπα; Με ή χωρίς ελληνική χρηματοδότηση;

Γιατί μετά θα μου πεις ότι την απάντησή μου τη χρηματοδότησες εσύ.

Όταν δεν γνωρίζεις ένα θέμα τι το θες και εκφέρεις άποψη;!;!

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρακι,χθες το βραδυ ετρωγα με τον Μαρουλη (μπες ΑΕΓΕΚ να δεις ποιος ειναι).Πιστεψε γνωριζω επι του θεματος καλυτερα απο εσενα,απο παρα πολλες πλευρες!

aristera είπε...

Σιγα την πορεια!
Ο Ντουτσης εκανε μεγαλυτερες

Ανώνυμος είπε...

Βίντεο απάντηση στην πρόσφατη διαδήλωση των Τσάμηδων για την επιστροφή τους στην Ελλάδα
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=46650&Itemid=158

Ανώνυμος είπε...

Το μυαλο τους και μια λιρα

Δημοσίευση σχολίου