Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Nέο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδος - Αλβανίας

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στενή συνεργασία με τις όμορες περιφέρειες Αργυροκάστρου και Αυλώνας
Το νέο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας, «διάδοχος» των γνωστών INTERREG που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε, θα υλοποιηθεί με ικανοποιητικά αποτελέσματα για την Ήπειρο και τις περιφέρειες της Αλβανίας.
Αυτό επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στον χαιρετισμό που απηύθυνε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος  που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης  αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων των δύο χωρών για την υλοποίηση του προγράμματος INTERREG και η οποία, όπως είπε,  είχε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους λαούς των γειτονικών περιοχών. Διαβεβαίωσε δε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο τη νέα προγραμματική περίοδο, με τις όμορες περιφέρειες Αυλώνος, Αργυροκάστρου και Κορυτσάς.
Στη συνεδρίαση παρίστατο εκπρόσωποι της Αλβανικής Κυβέρνησης, μέλη της Υπηρεσίας ΙINTERREG από τη Θεσσαλονίκη, στελέχη Υπουργείων.
Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν προτάσεις στους τομείς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Οικονομικής Ανάπτυξης, με μέγιστο προϋπολογισμό τις 600.000 ευρώ. Η πρώτη φάση υποβολής προτάσεων λήγει στις 8 Μαρτίου 2011.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

I ellada pigeni gia eksoflivi,o Kaxrimanis xtenizete......

Ανώνυμος είπε...

Anonime tis 2.32,metafrezmeno apo ta allbanika sta elinika legete,"to xorio kegete kai i kariola xtenizete"

nemertsika είπε...

teliose ton dromo sto ΠΟΓΟΝΙ ti koroidia 3 xil. 3 xronia xa xa.....

Δημοσίευση σχολίου