Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αλβανοί εθνικιστές ζητούν ελληνικά εδάφη!

Ευρώπη προς Αλβανία: “Κόψτε τις αλυτρωτικές κορώνες για να μπείτε στην Ε.Ε”.

Πολύ έντονα θα πρέπει να προβληματίσει την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα η προκλητική προκήρυξη του πρωτοεμφανιζόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας» (ACTOSH). Κι αυτό, γιατί ίσως να πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, που απειλεί, ότι θα χτυπήσει Βαλκανικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους Κόνιτσα (!) και Θεσπρωτία, για να προσαρτήσει τα εδάφη που, όπως αναφέρει, ανήκουν στην Αλβανία!

Στην προκήρυξή της, που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας», αναφέρει, ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό και μεγάλο οπλοστάσιο»! Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνείς Αρχές, όπως η Europol έχουν ξεκινήσει για το θέμα ενδελεχείς έρευνες.
Για τη χώρα μας, η ACTOSH αναφέρει, ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές (!) και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους με κάθε τρόπο. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλάβο-Έλληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ!..
Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός, ότι η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ενώ πηγές σημειώνουν, ότι και μόνο το γεγονός της μετάδοσης της προκήρυξης από το «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων», είναι ένα δείγμα, ότι όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει περάσει... εξ απαλών ονύχων τις συνεχείς προκλήσεις των Τσάμηδων προς την Ελλάδα, κάτι που ενισχύει τον προβληματισμό των Αρχών, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε, πως πρέπει άμεσα να δράσει η Ελληνική πλευρά, για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου, στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά, ότι περιοχές της χώρας μας απειλούνται με τρομοκρατικό χτύπημα! «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διεθνή συνεργασία. Η αδιάλλακτη στάση δεν κάνει κάλο σε κανέναν» λένε αναλυτές.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ UCK;
Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν τη νέα αυτή τρομοκρατική οργάνωση με τον UCK. Και αυτό γιατί ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή της θύμισαν την συγκεκριμένη.
Το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν Κοσοβάρο ονόματι Κουστρίμ Μτρόβιτσα, που θεωρείται ιδιαίτερα… σκληρός.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο τίτλος της προκήρυξης που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας» (ΝΟΑ) είναι: «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο» και μεταξύ άλλων εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η Αλβανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που της ανήκουν με κάθε τρόπο. «Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.
«Όλη η ανακοίνωση αποπνέει σιγουριά και δηλώνει την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου στρατού» σημειώνουν πηγές.
Η ΕΥΡΩΠΗ
“Η Επιτροπή δεν θα προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ, εάν δεν αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά από τις Αρχές της χώρας φαινόμενα έξαρσης εθνικισμού”, δήλωσε σε απάντηση που έδωσε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος, κ. Stefan Füle.
Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε να συμπεριλάβει το θέμα των συνεχιζόμενων εκδηλώσεων εθνικισμού στην Αλβανία στις 12 προτεραιότητες-κλειδιά, που θα αποτελέσουν και τις προϋποθέσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
“Από την απάντηση του κ. Füle προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα ενός αναδυόμενου αλβανικού εθνικισμού προκαλούν σοβαρές ανησυχίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός προόδου της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας”, σχολίασε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.
Επιπλέον, ο κ. Füle, αναφερόμενος στη δολοφονία του Αλβανού πολίτη ελληνικής καταγωγής στη Χιμάρα τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αλβανικές Αρχές. Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της αυστηρής τήρησης της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδίως των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, λέγοντας ότι όλες οι υπό ένταξη χώρες οφείλουν να εκπληρώνουν τα κριτήρια που θέτει η ΕΕ.
Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Το παρατεταμένο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στην Αλβανία, ευνοεί την ποιοτική και ποσοτική έξαρση φαινομένων φανατικού εθνικισμού, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στην κοινωνία και ειδικότερα μεταξύ της νεολαίας. Η δολοφονία μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα το περασμένο καλοκαίρι, ο βανδαλισμός με το κάψιμο στεφάνων που κατατέθηκαν ως φόρος τιμής στο κοιμητήριο της Μπομπόστιτσας, οι επαναλαμβανόμενες και ακραίες σε διατυπώσεις επιθέσεις μέρους του “mainstream” αλβανικού τύπου κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, είναι μερικές μόνον αλλά και σοβαρές ενδείξεις ενός αναδυόμενου φανατικού εθνικισμού. Αυτή η κατάσταση προβληματίζει όχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς στην ΕΕ. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εν όψει της σχεδιαζόμενης για τον προσεχή Απρίλιο απογραφής στην Αλβανία. Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για την παρουσία και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά και με μεγάλη προσοχή. Ελπίζω να είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης”.
Πηγές: Πρωινός λόγος, nenanews.eu

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

«Μολών λαβέ»

Ανώνυμος είπε...

aytoi kseroun ti kanoun, emeis bryzomaste metaksi mas kai den theloume na doume o enas to allon
kai ekswterikh politikh exoun,to Kosobo to phrane, gia poio logo na mhn exoun kai diekdikhseis;;
emas ta aderfia oi elladites mas apokaloun albanous

Ανώνυμος είπε...

Οι αλβανοι κανουν οτι μπορουν για να εκδηλωνουν την ανθελληνικοτητα τους και τελευταια το εχουν αποδειξει με πολλες ενεργειες τους.Εχουν στησει ενα παιχνιδι,μια προπαγανδα και το κακο ειναι οτι εχουν και δικους μας συμμαχους.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ
Η διασπαση μονο τους αλβανους οφελει

Δημοσίευση σχολίου