Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ειρηνικά κύλησε η πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στα Τίρανα για τα τρία θύματα τις 21ης Ιανουαρίου

Χωρίς ένταση κι επεισόδια κύλησε η σιωπηρή πορεία της αντιπολίτευσης, στα Τίρανα, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απέτισαν φόρο τιμής στους τρεις διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους, την περασμένη Παρασκευή, στα βίαια επεισόδια μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία άφησαν από ένα λουλούδι, εκεί όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές και συνέχισαν να πορεύονται, ειρηνικά, στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, απηύθυνε χθες έκκληση στους πολίτες της χώρας να συγκεντρωθούν και με λουλούδια κι αναμμένα κεριά να αποδώσουν φόρο τιμής στους τρεις διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο κατά της κρατικής βίας, όπως χαρακτηριστικά είπε.


Μετά τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου και τις επίμονες πιέσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων να ματαιωθεί η διαδήλωση, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να αποφύγουν τις πράξεις βίας και να μην αντιδράσουν σε τυχόν προκλήσεις.

Η προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα ματαιώθηκε κατόπιν πιέσεων του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα, Αλεξάντερ Αρβίζου, ο οποίος υποστήριξε ότι διαδηλώσεις επίδειξης δύναμης από τις δύο πλευρές θα οξύνουν το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Αλβανία.
του  Ιλίρ Πάτσο
Πηγή: ΑΠΕ

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

o sali o hajdut PARET tona ku i ke fut 1997
o sali o hajdut VOTAT tona ku i ke fut 2009

Δημοσίευση σχολίου