Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η Αλβανία, χώρα προορισμού ραδιενεργών αποβλήτων

1-5 εκ. δολάρια ανά τόνο κοστίζει η «εξουδετέρωση» τους
Η επεξεργασία και εξουδετέρωση των ραδιενεργών αποβλήτων κοστίζει σήμερα ένα έως πέντε εκατομμύρια δολάρια ανά τόνο. Επειδή όμως στην σημερινή κοινωνία όλα κοστολογούνται, στην αναζήτηση της φθηνότερης λύσης υπάρχουν και οι τριτοκοσμικές χώρες, εκεί που η ποιότητα ζωής και κάποιες φορές η ίδια η ζωή είναι σε προσιτή τιμή για της «ανεπτυγμένες» χώρες για να μπαρκάρουν τα απόβλητα τους.
Οι ποιο γνωστή – έξυπνη – οικονομική μέθοδος για τα ραδιενεργά απόβλητα μέχρι τώρα ήταν το βύθισμα, από «ατύχημα», των πλοίων που τα μεταφέρουν. 

Οταν αυτή η μέθοδος άρχισε να ξεχειλώνει, βρέθηκε η λύση των  τριτοκοσμικών χώρών όπως η Αλβανία, όπου οι κυβερνήσεις τους,  μπροστά στα τρελά μεγέθη για τα δεδομένα τους, δε δυσκολεύονται να δέχτουν  την προσφορά των «ανεπτυγμένων».
Η Αλβανία είναι στο χάρτη των χωρών όπου η μαφία της Kampanjas  στην Ιταλία ανακάλυψε για να «θάψει» τα απόβλητα. Το εγκληματικό αυτό σχέδιο, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία, αποκαλύφθηκε από ατύχημα του φακέλου: «Η γη των πυρών» (napule.org/files/20120/08 La Terra Del Fuochi).
 Όπως αποκαλύπτει στα μυστικά τηλεγραφήματα του ο Wikileaks , το αμερικανικό προξενείο έστειλε τηλεγραφήματα στη Νάπολη, όπου αναφέρεται και η Αλβανία ως χώρα που έχουν συγκεντρώσει την προσοχή τους και οι δύο μεγάλες μαφιόζικες Ιταλικές Ομάδες: η   «Camorra» και η «Ndragheta».
Στα σχέδια των ιταλών μαφιόζων έχει το χεράκι της και η αλβανική κυβέρνηση. Αυτό επισήμανε σε ανακοίνωσή το Κίνημα  Αντίδρασης του Πολίτη.  Το κοινό, τονίζει αυτή, πρέπει να ενημερωθεί για τα προ καιρού  σχέδια των ξένων Ιδρυμάτων, ειδικά των Ιταλικών, που έχουν σκοπό  να μετατρέψουν την Αλβανία  σε τόπο παράχωσης  αποβλήτων.
Οι ακτιβιστές του Αντίδραση του Πολίτη,  ζητούν από τα εμπλεκόμενα υπουργεία να κάνουν γνωστό  και να κάνουν διάλογο για την στρατηγική μεταχείρισης των σκουπιδιών και αποβλήτων.  Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων λένε ότι  «η Κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος  πρέπει να έχουν μάθει πλέον ότι οι Αλβανοί δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση ώστε η χώρα τους να μετατραπεί  σε χώρα συσσώρευσης σκουπιδιών και αποβλήτων των γειτόνων και πιο πέρα».

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό ακριβώς το λόγο την δημιούργησαν
με την σθεναρή βοήθεια της μητέρας Ελλάδας, μην ξεχνιόμαστε

Δημοσίευση σχολίου