Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

"Επανάσταση" και νεκροί στο όνομα του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης των δημόσιων ενεργειακών πόρων

Μία διαφορετική άποψη για τα επεισόδια στην Αλβανία
Κι όμως ... πολύ έντεχνα μας κρύβουν την πραγματική αιτία του "ξεσηκωμού". Για άλλη μία φορά... μία "αυθόρμητη επανάσταση" που ξεκινάει το κεφάλαιο και συγκεκριμένα συμφέροντα ενάντια σε άλλα συμφέροντα.
Η διαμάχη στην Αλβανία αφορά την εκμετάλλευση υδάτων για παραγωγή ενέργειας. Και οι χρήσιμοι ηλίθιοι ωθούνται στους δρόμους, για να υπερασπιστούν ιδιωτικά συμφέροντα. Έτοιμες και "παρασκευασμένες" ομάδες εξαγριωμένων, εξαθλιωμένων "εξεγερμένων" που χρησιμοποιούνται ως ιδιωτικοί στρατοί για τη δημιουργία πιέσεων και την ανατροπή καθεστώτων από ... άλλα καθεστώτα.
Σε σχετικό άρθρο από το ΕΘΝΟΣ διαβάστε προσεκτικά που βρίσκεται η αιτία... της "αυθόρμητης" εξέγερσης.

Το πρόβλημα ΠΟΙΟΣ ιδιώτης θα πλουτίσει από τα νερά της Αλβανίας κι όχι αν ο Αλβανικός λαός θα έχει μερίδιο από την εκμετάλλευση δημόσιου αγαθού όπως τα νερά.
Κάπως έτσι στην Ελλάδα μας εμφανίζουν ως "ΕΘΝΙΚΗΣ" σημασίας την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης στον οποίο ανακαλύψαμε ότι το Δημόσιο θα συμμετέχει ΜΟΝΟΝ με 1%! Δηλαδή όσο για να προχωρούν απροβλημάτιστα οι απαλλοτριώσεις και οι αδειοδοτήσεις για να διευκολυνθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Βέβαια εάν στον αγωγό ρέει κεφάλαιο Ρωσικής προέλευσης τότε ο αγωγός θα χαίρει Ρωσικής προστασίας ... από τον στρατό που συντηρούν οι Ρώσοι φορολογούμενοι κι όχι φυσικά αυτοί που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο των Ρωσικών εδαφών. Έτσι , προκειμένου η περιοχή της Θράκης να αποκτήσει "προστασία" ... ίσως να είναι χρήσιμο να γίνει ο αγωγός στον οποίο θα είναι μέτοχοι μέσω off-shore οι γενίτσαροι της Ελληνικής Βουλής , και θα δώσουν και στο δημόσιο 1% όσο για να ανοίξουν όλες πόρτες των ελεγκτικών μηχανισμών και να νομίσουν οι Έλληνες ότι πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗΣ σημασίας υπόθεση που θα ενισχύσει τα κρατικά ταμεία. Διαβάζουμε στην ΑΥΓΗ-USA για το ποσοστό της κρατικής συμμετοχής στον αγωγό που προφανώς είναι αντίθετη με την κατασκευή του μιας και τα δολάρια που γεμίζουν τις τσέπες των Ελλήνων δημοσιογράφων προέρχονται από Αμερικανικές εταιρίες κλοπής ενεργειακού πλούτου.
Γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος Ρωσικός αγωγός έχει τόσα "αρνητικά" σημεία που μάλιστα αναδεικνύονται από "αριστερούς" κύκλους. Και παραδόξως ο Ρωσικός αγωγός ... προωθήθηκε από "δεξιούς" κύκλους (βλ.Καραμανλή) κι όχι από τους κομμουνιστές όπως θα περίμενε κανείς.
Με λίγα λόγια ... η κυρίαρχη ιδεολογία ... που σε πολλές περιπτώσεις αποκτά μεταφυσική σπουδαιότητα ...δεν έπαψε να είναι ο παντοδύναμος ... χρυσός! Πρφήται δε αυτού ... οι Εβραίοι σύμφωνα με τον Εμμ.Ροΐδη.
Καθόλου τυχαία ο χρυσός των Χριστιανών Τσάρων (1600 τόνοι) έκαναν φτερά με την "επανάσταση" των Εβραίων ,μπολσεβίκων που τον διαδέχθηκαν.
Επίσης καθόλου τυχαία όταν έγινε η επανάσταση στην επανάσταση , η Περεστρόϊκα δηλαδή, χρειάστηκε να βομβαρδιστεί το Ρωσικό κοινοβούλιο και όλος ο Ρωσικός πλούτος ξαναπέρασε σε Εβραϊκά χέρια, τους γνωστούς Ολιγάρχες .
Κι επειδή ο μη εβραίος Πούτιν έβαλε φυλακή ένα από αυτούς , τον Εβραίο ολιχάρχη (Χοντορκόφσκι) κινητοποιήθηκε η "υφήλιος" Από τις ΗΠΑ μέχρι και το περίφημο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ... προσπαθώντας να σώσουν αυτόν τον "άγιο" που διώκεται "πολιτικά" από τον "φασίστα" Πούτιν! Δείτε τον καημό του ΒΗΜΑΤΟΣ-USA για έναν άνθρωπο που έφαγε ακόμα και τα κονδύλια που προορίζονταν για την αποκατάσταση της περιοχής στο Τσέρνομπιλ.
Η δημοσιογραφική γελοιότητα είναι μεγάλο προσόν στις μέρες μας

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

ahahouha
gia ola ftene oi evraioi.
e oxi kai i alli apopsi gia ta gegonota stin alvania. I sugkekrimeni arthografia kai skepsi eksigei ola ta fenomena tou kosmou.kala krasia

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τελείως τυχαίο όταν ακούσετε αύριο ότι ο μουσουλμάνος Μπερίσα ρίξει στις φυλακές τον εβραίο Ράμα και αντιδράσουν τα συμφέροντα ανά της υφυλίου. Μία είναι η αιτία: Υπάρχει ατιμωρησία ... Καλά, ο Ντούλες τι σχέση έχει με τον εβραίο; Με τον μουσουλμάνο, το καταλαβαίνω γιατί δεν έχει ... Ξέρρας είναι η αιτία.

aristera είπε...

eiste tragikoi!

Δημοσίευση σχολίου