Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τι μας περιμένει το 2011


Ψάχνοντας στη Google για τα «μελλούμενα» του 2011, η πρώτη σελίδα γεμίζει με αστρολογικές προβλέψεις ενώ στη δεύτερη αρχίζουν να εμφανίζονται δειλά άρθρα για την έκβαση της Ελληνικής οικονομίας.  
Η ύφεση μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και ασφαλώς θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει  τους περισσότερους, με τους αισιόδοξους να θεωρούν  το 2011 έτος εξόδου από την οικονομική κρίση και τους ποιο απαισιόδοξους ότι θα είναι έτος πτώχευσης.  
«Ουδέν κακό αμιγές καλού»  έλεγαν οι πρόγονοι μας  ή όπως λένε στο… χωριό μου every cloud has a silver lining(κάθε σύννεφο έχει και μια ασημένια επένδυση).  Ένα από τα θετικά τις κρίσης για παράδειγμα είναι η πολύ μεγάλη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Στα Βορειοηπειρωτικά το θετικό είναι ο επαναπατρισμός  κάποιον συμπατριωτών μας γιατί Βορειοηπειρωτικό χωρίς  Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο δεν υπάρχει. Είναι μία διάσταση του «προβλήματος» που δυστυχώς ούτε το εθνικό κέντρο ούτε την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας δεν απασχόλησε μέχρι τώρα.  
Κατά τα άλλα, το 2011 είναι χρόνος σημαντικών γεγονότων για τη Βόρειο Ήπειρο, με αποκορύφωμα την απογραφή πληθυσμού που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη άνοιξη.  Ο Ιανουάριος είναι μήνας Ομόνοιας αφού εκτός από τις επετειακές εκδηλώσεις των 20 χρόνων, στις 29 του τρέχοντος μηνός θα έχουμε τη Γενική Συνδιάσκεψη και την εκλογή νέου ή την επανεκλογή του Μπολάνου στην προεδρεία και του νέου Γενικού Συμβουλίου, με 15 νέα μέλη από τον ελλαδικό χώρο. Ενδιαφέρον όσο ποτέ άλλοτε αναμένεται να έχουν και οι τοπικές εκλογές στην Αλβανία στις 9 του Μάη, αφού για πρώτη φορά στο χώρο της Βορείου Ηπείρου θα συγκρουστούν δύο ελληνικές πολιτικές δυνάμεις. Θα είναι το πρώτο “crash test” του MEGA και σύμφωνα με πολλούς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του νέου κόμματος.
Τις αστρολογικές προβλέψεις δε μπήκαμε στη διαδικασία να της διαβάσουμε αλλά δε θεωρούμε καθόλου απίθανο να έχουμε και βουλευτικές εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία.
Καλή και Ελληνική χρονιά σε όλους!

4 comments:

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Επειδή ο πειρασμός της περιέργειας είναι μεγάλος θα μπορούσα να διαβάσω εγώ στην αστρολογία για τα μελλούμενα του μέγκα αλλά δεν ήξερα την ημερομηνία γέννησης και τον ωροσκόπο του. Κάθε φορά μαζεύονται για να αποφασίσουν τι θα κάνουν την επόμενη φορά. Προσωρινό προεδρείο, προσωρινή τοπική οργάνωση, προσωρινό συμβούλιο που είναι η εκλογή από τη βάση, 40 μέρες μετά την έγκριση του κόμματος;

Ασυμβλιβαστος είπε...

Βορειοηπειρώτη, μου κακοφαίνεται για σένα. Είδες στα σύννεφα την ασημένια επένδυση και όχι τι κρύβουν μέσα τους. Λ.χ ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου αντί το 2011 να γεφυρώσει κατά κάποιον τρόπο το χάσμα μεταξύ του, σκληραίνει την διάσπαση και αντιπαράθεση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντί να εγκαταλείψει τον Ντουλεϊσμό, δλδ το αντιδημοκρατικό πνεύμα λειτουργίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τον διορισμό των εκλεκτόρων και συνέδρων κατά προτίμηση του κατεστημένου, τις αρχαιρεσίες, όπως επί Χότζα, πνιγμένες στην τυπικότητα, αυθαιρεσία και δια βοής, το μαφείρεμα των εκλογικών αποτελεσμάτων σε γνωστά ξενοδοχεία, δλδ την ΟΜΟΝΟΙΑ των Ελλήνων που στρέφεται κατά των Ελλήνων και που τρώει τα παιδιά της όπως ο Κρόνος, την ΟΜΟΝΟΙΑ που γιορτάζει χωρίς τους ιδρυτές της και που φοβάτε να αναφέρει ακόμα και τα ονόματά τους, που έχει περισσότερα πρώην στελέχη παρά νυν, που τη στελεχώνουν γαλατάδες, τραμπούκοι, γλύφτες, διακινητές των συμφερόντων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και με ύποπτο παρελθόν και παρόν.
Δεν είδες ότι οι πολιτικοί μας, όντας ανίκανοι να φέρουν σε πέρας τον ιστορικό στόχο της απογραφής του πληθυσμού ψάχνουν άλλοθι για να απαλλαγούν των ιστορικών ευθυνών, "να μποϊκοτάρουν" την απογραφή. Δεν βλέπεις που οι τοπικές εκλογές μοιάζουν με μαύρα σύννεφα που πλέουν αντιμέτωπα στον μικρό ουρανό του ελληνισμού, για να παράγουν κεραυνούς,αστροπελέκι, ανεμοστρόβιλους και καταστροφές στο εξασθενισμένο σώμα της εθνικής ελληνικής μειονότητας.... Καλό είναι βορειοηπειρώτη να βλέπεις μισογιομάτο το ποτήρι. Αλλά όταν έχει τουλάχιστον μέχρι την μέση νερό. Το δικό μας σχεδόν έχει στεγνώνει... Κάνε λοιπόν, την ασημένια επένδυση των σύννεφων καμπάνα και χτύπα τη δυνατά, μέχρι να βουβαθούν και κουφαθούν οι πολιτικοί μας και ξυπνήσουν οι απλοί Βορειοηπειρώτες. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε το καράβι μας που πνίγομαι

Ανώνυμος είπε...

Vorioipeiroti ti egine oloi uelozn na se diabazoun kai kaneis na mi skoliazei. Afto martirei oti katalabame pleon oti oute o logow ehei aksia. Se pliroforo pandos oti o Dules ehei ksekinisei ekstrateia gia na ferei sthn epeteio tis kapoious politikous apo Elladha gia na dhillosoun oti dhen anagnorizoun to MEGA, para mëono afton. Einai to proimio kai i pragmatikotitita ton ekdhiloseon tis 16is Genari. O Ntoules tha milisei ksana horis hartia. Oli i omilia tou tha anaferetai stis prospatheies poz katavalei na paei tin albania stin Evropi, tha pei oti dhen ton rotisan gia tin apografi, ara einai i kivernisi stin opoëia aftow dhen metehei einai tora kaki kai sinepos tha prepei na mpoIkotaristei, tha anaferthei stin anagki gia enotita kai tha entoipisei tous dhiaspastes pera apo to kalivi tou, sthn pleiopsifia ton ellinon. Tha pei dhio logia kai gia to istoriko ergo tis OMONOIAs, alla tha lismonisei na anaferei tous idhrites....

Ανώνυμος είπε...

12.59 Ή γράψε ελληνικά, ή διόρθωνε καιακ να κείμενο . Ή μήπως οταν αναφέρεις το ονομα της ΜΟΟΝΟΙΑΣ μπερδευεσε

Δημοσίευση σχολίου