Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο Βαγγέλης Τάβος αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής


Παραιτήθηκε ο Ιλίρ Μέτα
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Αλβανίας και υπουργός Οικονομίας Εμπορίου και Ενέργειας, Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε σήμερα από τις δύο θέσεις που κατείχε, μετά οικονομικό το σκάνδαλο που ξέσπασε με τρανταχτή απόδειξη το βίντεο κρυφής κάμερας  που προβλήθηκε στο “Top Chanel”. Στο βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή “Fiks Fare”, αρχισυντάκτης της οποίας είναι ο Ελληνικής καταγωγής Φίλλιπας Τσάκουλης από τους Αγίους Σαράντα, παρουσιάζει το Μέτα να θεωρεί ικανοποιητική τη μίζα των 700.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, ο Μέτα αναγκάστηκε να παραιτηθεί, κατόπιν πίεσης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα,.

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση (Lëvizja Socialiste për Integrim (LSI) , στο οποίο ο Μέτα είναι ιδρυτής και πρόεδρος, πρότεινε τρία ονόματα στον πρωθυπουργό για την αντικατάστασή του για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση συνασπισμού του Σαλί Μπερίσα.

Οι αλλαγές
Ως αναπληρωτής πρωθυπουργός ορίστηκε ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών, Edmond Haxhinasto. Το LSI πρότεινε για το υπουργείο Οικονομίας τον
Nasip Naco  ενώ η σειρά ήρθε και του «δικού» μας Βαγγέλη Τάβου αντικαθιστώντας το Naco στη θέση του αντιπρόεδρου της Βουλής.

Δηλώσεις Μέτα
Ο Ιλίρ Μέτα στις δηλώσεις του είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μπερίσα για την παραίτησή του από τα κυβερνητικά καθήκοντα, για να εμφανιστεί ως απλός πολίτης ενώπιον του νόμου, ώστε να αναφανεί η αλήθεια για την υπόθεση που κατηγορήθηκε.

Δηλώσεις Μπερίσα
Ο Μπερίσα δήλωσε στα αλβανικά μέσα ότι δεν ζήτησε την παραίτηση του Μέτα αλλά, έκανε δεκτή και σέβεται την απόφασή του. Είπε επίσης ότι  θα τηρήσει την αναλογία της εξουσίας με το LSI και θα κάνει δεκτά τα πρόσωπα που θα του προτείνει το συνεργαζόμενο κόμμα.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

sixaritiria ston kirio tavo .... arkei na thimate sta tirana pou tha einai tin katagogi tou ......

Δημοσίευση σχολίου