Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απίστευτη γκάφα

Από τον Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π» Νεκτάριο Κατσιλιώτη. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.
Το βιβλίο γεωγραφίας της `Ε δημοτικού έχει μια ενότητα όπου αναγράφεται «Ελληνικοί τόποι» και εξετάζονται ελληνικές περιοχές με ιστορικό βάθος και προοπτική μέλλοντος. Σε μια υποκατηγορία του κεφαλαίου υπάρχει η ενότητα «Αρχαίες ελληνικές εστίες» η οποία πραγματεύεται εν συντομία την ιστορία της κοιτίδας του Ελληνισμού. 
Ο μαθητής θα συναντήσει τον ελλαδικό χώρο, την Αν. Θράκη, την Μ. Ασία ακόμη και την Κάτω Ιταλία και Σικελία, αλλά δεν θα Βρεί λίγες, έστω, γραμμές για την μαρτυρική Βόρεια `Ήπειρο η οποία έχει πλούσιες Περγαμηνές και στα αρχαία, τα βυζαντινά και τα νεώτερα χρόνια. Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι τι συνέβη στα παρασκήνια, αλλά υποψιαζόμαστε Ότι οι Αλβανοί έκαναν παράπονα στην `Ένωση για την ελληνική προβολή της Βόρειας Ηπείρου μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια και τον Τύπο, οπότε το φιλοαλβανικό λόμπι έκανε παρέμβαση στην πολιτική μας ελίτ να περιορίσει την Προβολή της ακριτικής μας περιοχής. 
Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης
Πηγή:  http://www.topontiki.gr

2 comments:

Εξολοθρευτής είπε...

Ελλάς ή Τέφρα!
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Ανώνυμος είπε...

http://www.thanos-plevris.gr/boyli/mi-anafora-toy-ellinismoy-tis-boreioy-ipeiroy-sto-biblio-geografias-tis-e-dimotikoy.html

Η ερώτηση που υπέβαλαν στη βουλή στις 23/12 (πριν 2 εβδομάδες) οι κύριοι Πλεύρης και Γεωργιάδης για το θέμα.

Συγχαρητήρια και στους 2 βουλευτές.
(Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση στο διαδίκτυο, άμεσα έκαναν ερώτηση στη βουλή)

Δημοσίευση σχολίου