Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το Βορειοηπειρωτικό στο 2011


H Ιστορία μας και η Εθνική μας κληρονομιά δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται, δεν παζαρεύονται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολεί απαράγραπτα εθνικά δίκαια αιώνων!
Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσαν τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της πολιτικής τους για το 2011. Από την «ατζέντα» της Συμπολιτεύσεως, μονίμως ευρισκομένης στον αστερισμό του μνημονίου, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα εθνικά μας θέματα.
 Η αντίστοιχη «ατζέντα» της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εμπεριέχει μια γενική αναφορά και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την ταχεία υλοποίηση της δεσμεύσεως αυτής.
Αποτελεί κοινή πεποίθηση των παροικούντων στον ευλογημένο αυτό τόπο, ότι από την Κύπρο και το Αιγαίο, μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο και τη Μακεδονία, ο Ελληνισμός υφίσταται μία πολυμέτωπη και πολυπλόκαμη επίθεση, η οποία έχει σαν στόχο τη συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας και την επαχθή υποθήκευση του Εθνικού Μέλλοντος.
 Με τη μορφή γεωμετρικής προόδου, βλέπουν το φως της δημοσιότητος φήμες για «μυστική διπλωματία» και για «συναινετικές διαδικασίες» μονομερών παραχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδος.
 Η ΣΦΕΒΑ και ο ΠΑΣΥΒΑ εκφράζουν κατ΄αρχάς τη βαθύτατη εθνική τους ανησυχία και ταυτόχρονα διακηρύττουν, το αυτονόητο για όλους τους Έλληνες πατριώτες, ότι η Ιστορία μας και η Εθνική μας κληρονομιά δεν πωλούνται, δεν εκποιούνται, δεν παζαρεύονται. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολεί απαράγραπτα εθνικά δίκαια αιώνων!
 Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να επισημάνουμε κυρίως στα δύο κόμματα εξουσίας, ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ανοικτό, ζέον και ενεργό Εθνικό Ζήτημα, το οποίο συναρτάται τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, που διαβιούν στη Βόρειο Ήπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία, όσο και με τα γενικότερα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος στην ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κατά συνέπεια, θα αποτελούσε ασύγγνωστη Εθνική παράλειψη, η μη συμπερίληψή του στις περιώνυμες «ατζέντες» της πολιτικής τους.
 Με βάση τα προεκτεθέντα, η προγραμματιζόμενη Απογραφή, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του Εθνικού μας Ζητήματος. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η Αλβανία στα πλαίσια της πάγιας στοχεύσεώς της για συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, θα μετέλθει ποικίλες μεθοδεύσεις, προκειμένου να μην καταγραφεί η πληθυσμιακή δυναμική των Ελλήνων στη  γειτονική χώρα. Τα πρώτα δείγματα αυτής της προσπάθειας αποτυπώνονται ήδη στο υπό διαμόρφωση ερωτηματολόγιο, στα οικεία λήμματα του οποίου, δεν περιέχεται σαφής αναφορά στην Εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα. Είναι επίσης αναμενόμενα, τόσο η προβολή προσκομμάτων τεχνικής φύσεως, όσο και η άσκηση ψυχολογικής βίας σε βάρος των Βορειοηπειρωτών, με προφανείς τους στόχους. 
 Ο σχεδιασμός αλλά και η προβολή του θέματος, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, τη μαζική προσέλευση των Βορειοηπειρωτών και την ακώλυτη δυνατότητα σαφούς εθνικού και θρησκευτικού αυτοπροσδιορισμού τους, αποτελούν αδήριτη υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας. Για το μείζον  ζήτημα της επικείμενης Απογραφής θα επανέλθουμε πολύ σύντομα.
Τούτη την ώρα, απευθύνουμε θερμό εθνικό χαιρετισμό στα αδέλφια μας του Αργυροκάστρου, του Μοναστηρίου, της Καρπασίας, στους ακρίτες του Αιγαίου και του Έβρου,  στους Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως και δηλώνουμε στρατευμένοι στον αγώνα για την αξιοπρέπεια της Πατρίδος

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.Η ΜΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΦΕΒΑ

Ανώνυμος είπε...

ne ala mi mas pulate 8elume ke emis OMONIA ZITOOO...

Ανώνυμος είπε...

Dhistihos SFEVA & PASIVA o agonas sas pagidheftike sti mataii stiriksi tis sigkekrimenis ijesias tis OMONOIAS. Apo tin mia i elliniki politeia, apo tin alli oi argyronitoi stin OMONOIA iper ton simferonton ton albanon, sas apokathillosan se heiroteroi thesi ap afti tis dekaetis tou '80. Tote eihate tin elpidha tou antikrismatos tou agona sto mellon. Tora kai i elpidha dhiakidheftike ap aftous tiw OMONOIAS. Stirizontas afti tin pasta "ijeton" kanete ti megaliteri zimia apo thn Athina kai ta Tirana mazi

Δημοσίευση σχολίου