Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Αδικαιολόγητη απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στο βιβλίο της Γεωγραφίας της  Ε΄ Δημοτικού. 

Προς:   Παιδαγωγικό Ινστιτούτο 

Κοινοποίηση: Υπουργό παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων,   
κα Άννα Διαμαντοπούλου 

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά  και την έντονη διαμαρτυρία μας  σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού με τίτλο  «Μαθαίνω για την Ελλάδα».


Στο συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει ξεχωριστή ενότητα με θέμα : «Ελληνισμός εκτός συνόρων» στην οποία ενώ αφιερώνονται κεφάλαια για τον ελληνισμό της Κύπρου της Κωνσταντινούπολης και άλλων περιοχών καθώς και για τους απόδημους Έλληνες ανά τον κόσμο δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά  στην Ιδιαίτερή μας πατρίδα τη Βόρειο Ήπειρο και τον αυτόχθονα ελληνικό πληθυσμό που διαβιεί εκεί.

Εύλογα διερωτούμεθα προς τι αυτή η αποσιώπηση;

Η περιοχή που σήμερα ονομάζεται Βόρειος Ήπειρος ουσιαστικά αποτελεί το βόρειο κομμάτι του ενιαίου γεωγραφικού χώρου της Ηπείρου, το οποίο όμως το 1913 με παρέμβαση των τότε μεγάλων δυνάμεων αποδόθηκε αυθαίρετα στο νεοσύστατο Αλβανικό κράτος, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός πολιτισμός.

Απ’ τον σημερινό χώρο της Βορείου Ηπείρου πρέπει να τονίσουμε πως κατάγονταν οι περισσότεροι απ τους μεγαλύτερους ευεργέτες του ελληνικού έθνους, όπως οι : Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας (Λάμποβο Αργυροκάστρου), Χρηστάκης Ζωγράφος (Κεστοράτι  Αργυροκάστρου), Γεώργιος και Σιμών Σίνας (Μοσχόπολη Κορυτσάς), Γεώργιος Αρσάκης (Πρεμετή), Ιωάννης Μπάγκας (Κορυτσά) και άλλοι.

Ζάππειο Μέγαρο, Ζωγράφεια Διδασκαλία, Αστεροσκοπείο Αθηνών, Αρσάκεια Σχολεία, Αρσάκειο Μέγαρο είναι μερικά απ τα σημαντικότερα έργα που προέρχονται απ την προσφορά τους στην Ελλάδα.

Η Βόρειος Ήπειρος επίσης αποτελεί τόπο καταγωγής χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στους αγώνες του ελληνικού έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία. Η αδικαιολόγητη απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου αποτελεί ασέβεια στη μνήμη τους αλλά και στην Ελληνική Ιστορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ελληνικό βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου της  Ελλάδας, που διδάσκονταν μέχρι πριν λίγα χρόνια, υπήρχε αναφορά στον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα του 1914, ο οποίος κατέληξε στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας στις 17 Μαΐου του ίδιου έτους με το οποίο αναγνωρίστηκε η Αυτονομία και η Ελληνικότητα της περιοχής απ τις μεγάλες δυνάμεις και το ίδιο το Αλβανικό κράτος. Η σημαντική αυτή αναφορά όμως στο βιβλίο Ιστορίας που διδάσκεται σήμερα στους μαθητές της Γ΄  Λυκείου έχει απαλειφθεί. Γιατί;

Όλα αυτά συμβάλουν στο ότι η μαθητιώσα νεολαία και γενικότερα οι νεότερες γενιές των Ελλήνων να μην έχουν την ελάχιστη πληροφόρηση όχι μόνο για την Ιστορία και την προσφορά αλλά και την ίδια την ύπαρξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ήδη οι βορειοηπειρώτες αποτελούμε υγιές κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας από τότε που έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα που είχε εγκαταστήσει το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα στην Αλβανία και με τα οποία μας χώριζαν απ τη μητέρα Ελλάδα.

Σήμερα στα ελληνικά θρανία κάθονται  πολλοί μαθητές με βορειοηπειρωτική καταγωγή απ τους οποίους  όμως με το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα αφαιρείται το δικαίωμα να ενημερωθούν για την Ιστορία των προγόνων τους που υπέφεραν ουκ ολίγα στο όνομα του Ελληνισμού.

Και ενώ όλα αυτά  διαδραματίζονται στην Ελληνική παιδεία, την ίδια στιγμή  το Αλβανικό εκπαιδευτικό σύστημα διδάσκει στους Αλβανούς μαθητές τον Αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας, προωθώντας την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σχολικό βιβλίο Γεωγραφίας της Γ΄ Λυκείου, το οποίο περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο: «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα»!

Έτσι οι αλβανοί μαθητές και μαζί με αυτούς τα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου (παραπληροφορούνται) ότι 8 νομοί της Βορειοδυτικής Ελλάδος είναι αλβανικά εδάφη, τα οποία αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913.

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αποτελεί τη μοναδική κοινότητα που έχει εδαφική συνέχεια με το Ελληνικό κράτος συνεπώς δεν θα μπορούσε να μην είναι δίκαιο το αίτημα για αποκατάστασή σου στην Ελληνική Παιδεία.

Καλούμε λοιπόν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να προβεί στις απαραίτητες προσθήκες και διορθώσεις στο βιβλίο Γεωγραφίας της Ε’ Δημοτικού «Μαθαίνω για την Ελλάδα», (αλλά κατ' επέκτασιν και σε κάθε σχετικό σχολικό βιβλίο), με τις οποίες θα εκπονηθεί ένα ανάλογο κεφάλαιο αφιερωμένο στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, με στοιχεία από την Ιστορία, την Γεωγραφία και τον Πολιτισμό του. Αυτό που ζητούμε δεν είναι ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά ίση με αυτήν που απολαμβάνουν και οι υπόλοιπες εστίες Ελληνισμού, διεκδικώντας την αναγνώριση και τη θέση που δικαιούται στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα. 

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

36 comments:

Ανώνυμος είπε...

ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη Δήμου και στα άλλα παιδιά
εύγε,να μην σας λένε ότι είσαστε μόνο για πάρτυ και κλαρίνα

Ανώνυμος είπε...

mia epikairi, diekrinistiki kai apostomotiki apantisi twn newn mas.
kales oi kiniseis aytes...synexiste sta idia bimata, ston idio ry8mo, me ton idio palmo.
ntropi kai aisxos stis kyberniseis kai stous amorfwtous kai agrammatous politikos pou prosa8oun na 8apsoun to boreioipeirwtiko

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα, γύρισε η Κωνσταντία από το "ERASMUS" στη Λιθουανία και είδαμε κι ένα κείμενο της προκοπής. Συγχαρητήρια παιδιά! Στείλτε και μια επιστολή στη Νεολαία ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

aisxos!
os pote re gmt tha eimaste ksexasmenoi?
Kai aen denyparxoume stin istoria aytou tou topou tote ti eimaste emeis?eksogihnoi?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά, είναι πολυ συμαντικό αυτό!
Ετσι συνεχίστε!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά! Οι νέοι πρέπει να είσαστε οι μπροστάρηδες του Βορειοηπειρωτικού. Συνεχίστε τον αγώνα τον καλό και όλοι θα είμαστε στο πλευρό σας.

Ανώνυμος είπε...

Mbrabo Neb-ITES GIA TIN POLU kaLI SAS KINHSH...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και στο μέλος της ΣΦΕΒΑ από την επόχή του Χοτζα που ανέδειξε το όλο θέμα μέσα από το Βορειοηπειρωτικό Βήμα!

Ανώνυμος είπε...

εγώ από όσο ξέρω η Κωνσταντία και δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβεις αυτό απλά επειδή εσείς την αναφέρατε,
με μοναδική επιτυχία το μαλλί της φτιάχνει προς το παρόν!!!!
Δεν θέλει και πολύ να το καταλάβεις ρίξε απλά μια ματιά στη σελίδα στο facebook
αχ βρε Ελένη τρέχα εσύ να καμαρώνουν οι άλλοι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ontos eprepe kapoios na antidrasei gi aytin tin adikia.Tora ti tyxi tha exei h diamartiria den ksero alla kapoios to ekane toylaxiston!
ekeinoi oi koimhsmenoi tis omonoias ekei pano ti kanoun? h den toys afinoun oi tsakomoi na doyn ti ginete paraekso!

Ανώνυμος είπε...

paidia afiste to dentro k kitaxte to dasos pou kegete.. polla sigxaritiria sti neolaia mas. mpravo sta kamaria mas..!!! opios i opia k an to egrapse simasia exei pos den exoume monon ayta ta dyo koritsia alla xiliades anonima pedia pou den ta stirizoume oste na mas fotisoun me tis gnoseis tous k tin oraia tous pena. k anti na ta stiksete ayta ta koritsia ta vazete ston pirasmo tou kaliterou,ti einai ayta reeeeee den ntrepeste..? dwste k eseis kamia idea k simvoupste ta paidia mas na kanoume kati sosto.. monon etsi tha exoume mellon, giati me ta xaivania pou mas ekprosopoun mas pire olous o diaolos.. anti na kanoun kati sovaro tsakononte san ta skilia pios na protokatsei stin proedriki tis arpaxtis.. zito i neolaia mas..!!!

telpiero

Ανώνυμος είπε...

Καλα το θεμα ειναι ποιος το εκανε η αν εκανε επιτελους κατι σωστο η νεολαια?
Α ρε πουστη βορειοηπειρωτη μια ζωη στη μοιζερια και στον εγωισμο.Τετοιοι ειμαστε ομως και αν δεν καταλαβουμε πως μονο ενωμενοι θα κανουμε κατι σωστο τοτε θα συνεχισουμε να εχουμε το ιδιο μελλον.
Επιτελους η νεβ εκανε κατι σωστο
Απο το υπομνημα στη βουλη για τα δικαια των βορειοηπειρωτων και την ενταξη της αλβανιας ειχαμε να δουμε κατι σωστο απο τη νεολαια,που στην τελικη δεν το υπεγραψαν κι'ολας τα τοτε μελη της.

Ανώνυμος είπε...

δεν φταίμε εμείς,κάποιος παίνεψε λάθος πρόσωπο που για το μόνο που μπήκε σε αυτό το Δ.Σ είναι να προβάλλει τη μούρη της, μαζί με κάτι άλλα νούμερα
όλοι γνωρίζουμε ποιός κάνει την ουσιαστική δουλειά εκεί μέσα

Ανώνυμος είπε...

poly kalo, tha thn deite to Natsio se ligo
tha doune th porta tha fane oloi tous kai i prwti apo olous h Dhmou
se ligo tha thn deite,ayth tha einai kai h tafoplaka tou swmateiou autou giati koubalaei kati poly pseftiko

Ανώνυμος είπε...

aksiepenes tetoies kiniseis. sygxaritiria sth neolaia pou to ekane.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Τελπιερο και ανώνυμε 5:06 τι το θελατε και γράψατε αυτά τα ωραία σχόλια; Πάντα θα υπάρχουν οι κομπλεξικοί σαν τον 11:49 να σπέρνουν τη διχόνοια. Επειδή ο πισινός τους δεν ζεστένει την προεδρική δεν ησυχάζουν με τιποτα και θα πετάγονται σαν την πορδή για να μας σπανε τα καρύδια και να μην ησυχάζουμε ούτε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

pote egine ayto me to bibio kserete?
tora to didaskoun sta sxolia ?

Ανώνυμος είπε...

paidia bravo kai gia tin poria pou kanate kai gia ayth th dimartiria, telika mono autow o sylogos kanei kati gia tous vorioipirotes.Kai pali bravo paidia!

Ανώνυμος είπε...

Αν είχε και η μύγα κώλο θα έχεζε τον κόσμο όλο.!! Φτου σας προδότες.. μας τα πρήξατε όλον αυτόν τον καιρό με τις σαχλαμάρες σας,πουλημένα τομάρια, μας τα κάνατε σαν του μπάρμπα Λώλη απ'το χωριό μου 2κλ το ένα, ανιπρόκοπα σκουλήκια,βγάλτε το σκασμό σας κ ακολουθήστε, κανένας μας δεν περισσεύει.
κ πάλι Ζήτω τα νέα μας παιδιά σε όποια παράταξη κ αν ανήκουν δεν παύουν να έχουν αίμα ελληνικό..!!!

Ζήτω η ΝΕ.Β

TELPIERO

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 1.33 εχουμε δικιο αλλα οπως καταλαβαινεις αυτο που τους ενδιαφερει ολους ειναι να παρουν τη δοξα οτι ταχα μου εγω το εκανα.Γι'αυτο ανεφερα και το υπομνημα για τη μη ενταξη της αλβανιας αν δεν τηρησουν καποια δικαιοματα της μειονοτητας γιατι και τοτε οι πιο πολλοι απ'οσο ξερω δεν το ειχαν υπογραψει γιατι η τοτε προεδρος δεν τους ειχε ενημερωσει και τσακονωνταν γιατι δεν ειχαν καποιοι που ειναι και σημερα στην νεολαια τα πρωτεια της ιδεας και δεν εσταλει τελικα με υπογραφη της νεβ αλλα μεμονομενων προσωπων.
Ρε εχουμε καταλαβει οτι δεν γινετε να υπαρχουν πολλοι αρχηγοι,ενας οδηγει και οι αλλοι ακολουθουν αν θελουμε να εχουμε ελπιδα,αλλα σε ολους τους τομεις οπως και στην πολιτικη εκπροσωπιση μας ολοι θελουν να ειναι το κουμαντο.Αυτο μας εχει φαει και αυτο θα μας καταστρεψει.Ολοι διπλα στη νεβ και σε καθε σωστη εκδηλωση χωρις μικροψηχιες και προσωπικες αντιπαλοτητες.

Ανώνυμος είπε...

9:16 π.μ. mberdemena mas ta les esy?
ti mia ta xoneis tin alli mazi tous!
Poli amfilegomrno se vrisko anonyme!

drakos είπε...

Τι να πώ φτάσαμε στο σημείο να επικροτούμε και να επιχαίρουμε για μια ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ενέργεια όπως είναι η έγγραφη διαμαρτυρία της ΝΕΒ.Εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος εάν πηγαίνατε το 1/10 αυτών που θα πάτε το Σάββατο στο χορό,έξω απο το υπουργείο Α-παιδείας με πανό και προκυρήξεις και μοιράζατε εκείνα τα άσπρα αλβανικά φέσια,κελέφ ή κάπως ετσι,στους αρμοδίους.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 4.03
Θα ειμαι παντα (ετσι θελω τουλαχιστον να κανω) δικαιος.Θελω να λεω μπραβο στο σωστο και να βριζω στο λαθος.Δεν ειμαι οπαδος του ενος η του αλλου η του οποιουδηποτε.Οποιος κανει το σωστο κατα τη γνωμη μου θα του στεκομαι στο πλευρο.
Αν θελεις μια γενικη αποψη μου για τη σημερινη νεβ θελω να σου πω οτι δεν εχουν την εμπιστοσυνη μου αλλα οταν κανουν κατι σωστο θα τους συγχερω.
Δεν ξερω αν σου φενεται σαν μπερδεμενη αποψη αυτη,αλλα σου ξαναλεω πως ειδικα ατομα σαν τον σημερινο προεδρο και την Δημου που γραφουν εδω καποιοι εγω δεν τους εχω καμια εμπιστοσυνη αλλα οταν κανουν μια σωστη ενεργεια θα με βρισκουν μεγαλυτερο υποστηριχτη τους.
Καποια στιγμη βεβαια καλο θα ηταν για τη νεολαια να απεμπλακει απο την ομηρια συγκεκριμενων ανθρωπων.

Κεραύνιος είπε...

Μπράβο στην Νε.Β. που δεν είναι μόνο για τα πανηγύρια. Απέδειξε πως μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μπορεί και να συγγράφει κείμενα. Κάτι που άλλοι σύλλογοι με πολύ μικρότερη κατ' αυτούς δυναμική το κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικά εδώ και 20 χρόνια. Μπράβο και σε όσους τρέχουν να γράψουν μπράβο.
Μπράβο και για την τελευταία διαμαρτυρία όπου κατάφερε να μαζέψει 100 άτομα. Κυρίως μπράβο για μεθαύριο που θα μαζέψει 1000 άτομα στα κλαρίνα.

Ανώνυμος είπε...

mpravo ston keravnio me tis statheres apopseis! Oti na nai eisai aderfe! Opou fisaei o anemos pas!
Ante kala armenismata!

Ανώνυμος είπε...

to karavnios ti simainei? keravnos?

Ανώνυμος είπε...

Δρακε και Κεραυνιε, γιατι κάτι σας ενοχλει μονίμως?
Γιατι βγαζετε παντα τετοια εμπάθεια και κακία?
Δεν είναι κακό κάποιος να λέει μπράβο!
Αντιθέτως κακό είναι να ισοπεδώνετε τα παντα!
Και εσείς συνεχώς αυτό πράτεται είτε συμφωνειτε είτε όχι με κάτι...... πάντα θα ξυνίζετε!

drakos είπε...

Καλά μωρέ πιστεύετε οτι η αποστολή μιας επιστολής είναι ενέργεια που λαμβάνετε υπόψιν από τους κυβερνώντες μας;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ οπως αυτή που σας πρότεινα.Τώρα εάν εσείς αρέσκεστε να ευλογάτε τα γένια σας είναι δικό σας πρόβλημα.Σε τι να διαφωνήσω ή να συμφωνήσω ρε αδερφέ αν ήταν ωραία η επιστολή,ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ !!!Τωρα εάν η δυναμική είναι μέχρι εκεί τοτε ΠΑΣΟ !

Κεραύνιος είπε...

Το "Κεραύνιος" είναι τοπικός προσδιορισμός.

Πόσο τραγικός είναι κάποιος που πράττει για να εισπράξει "μπράβο" και όταν δεν τα εισπράττει προσποιείται τον ανώνυμο αναγνώστη;

Την αλλαγή απόψεων και την μη σταθερότητα που την είδες ανώνυμε 12.55?

Ανώνυμος είπε...

Κεραύνιος είπε... Πόσο τραγικός είναι κάποιος που πράττει για να εισπράξει "μπράβο" και όταν δεν τα εισπράττει προσποιείται τον ανώνυμο αναγνώστη;

Κεραύνιος είπε...Με τις κατινιές σας αφήνω την πλήρη ενασχόληση


Apo katinies mia xara ta pas file...otan prokeitai gia alloys, otan omos afora se diko sou thema prospatheis na vgaleis to profil tou yperano! Ase mas re aderfe...kaneis mpam!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι καθεσαι και λες ρε Κεραυνιε σε ατομα που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι απλα να εχουν τη νεβ υποδουλη,να εξουσιαζουν και να την κρατανε ομηρη,αντι να θελουν το καλο του τοπου και να αναλογιστουν ποσο σημαντικο ρολο μπορει να παιξει η νεολαια για τον τοπο.Αλλα γι'αυτο εχουν διαλλεξει και αφεντικα ιδια με τα μουτρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα απογινουμε χωρίς βαρβάρους αναρωτιόταν κάποτε ο ποιητής και τωρα αναρωτιόμαστε πως θα πέρναγε η ώρα χωρίς γραφικούς όπως οδρακος και ο κερανιος και ο 5:08. Τα όπλα να παρει η ΝΕΒ και να απελευθερώσει τη Βόρεια ήπειρο και πάλι θα βγούνε να πούνε ότι ήταν παράνομο αυτό που κάνανε επειδή δεν είχαν τη άδεια του Μπολάνου και του Ντούλε. Ικανοί είναι! Μιλάει για δυναμικές ενεργειες ο δρακος (πορεία στο υπουργείο παιδειας) αλλά και αυτό να γίνει πάλι θα βγει να λέει τις κοτσάνες του όπως έκανε και με την συγκεντρωση στην πρεσβεία.
Είδαμε και αυτοί τι κόσμο μαζευαν.
Μας κάνουνε μάθημα πατριωτισμού οι αρχικομπλεξικοί που λένε ότιι η ΝΕΒ έκανε μετα από χρόνια συγκέντρωση και μια καλή επιστολή. Εδώ ολόκληρη Ομόνοια μετά από 20 χρόνια αποφάσισε να κάνει εκδηλωση για το Θυμιο Λώλη και για τους πρωτεργάτες κατά του δημοψηφίσματος στη Χιμάρα το 1945. Όταν εδώ και λίγα χρόνια το μνημόσυνο στη Χιμάρα το κάνανε κάποιοι εκτός Ομόνοιας το σνομπάρανε τότε.
Τέτοιοι τύποι μόνο έτσι δίνουν ουσία στην ανύπαρξια τους.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 8.17 τα οπλα η νεβ δεν μπορει να τα παρει γιατι τα αφεντικα τους δεν θα τους αφησουν.Δεν σου λεει κανεις για την πορεια η για την επιστολη να παρεις αδεια απο τον Μπολανο η τον Ντουλε αλλα σαν νεολαια πρεπει να εχει τη δυναμικη να κανει πιο δραστικες ενεργειες,να μαθουν πως πρεπει να βαζουν το καλο του τοπου πανω απο προσωπικες σκοπιμοτητες και οφελη.
Για την πορεια στην πρεσβεια δεν διαφωνει κανεις απλα οπως σχολιαζανε και ατομα της νεβ ειναι ντροπη να γινετε μια τεποια πορεια και να εχει 100 ατομα,περισσοτερο κακη εικονα βγαζεις παρα καλο προσφερεις.
Οσο για την ανυπαρξια μας δεν γνωριζω ποιος ειναι ο Κεραυνιος αλλα τον Δρακο που ειναι και ελλαδιτης μαλλιστα τον εχω δει σχεδον σε οτι εχει να κανει με το βορειοηπειρωτικο να συμμετεχει,κατι που δεν συμβαινει με μελη της νεολαιας,με ελαχιστες εξερεσεις που θελουν να παιξουν τα δικα τους παιχνιδια κυριως πλην ενος που δεν θελω να πω ποιος ειναι.
Λογω ηληκιας δεν μπορω να συμετεχω στη νεβ αλλα οποιος θελει το καλο του τοπου ξερει πως μια δυνατη,ισχυρη,ενωμενη και κυριως νεολαια με συμπνοια με το εθνικο κεντρο και την οργανωση που αγωνιζεται για το καλο του τοπου θα προσφερει παρα πολλα.Η νεολαια εχει τη δυναμη και μια κακη και λαθος κατευθυνομενη νεολαια σαν τη σημερινη μπορει να κανει πολυ κακο.
Μονο μια γροθια μπορουμε να καταφερουμε οσα ονειρευομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρεσαι 12:41 σε μια κατευθυνόμενη Νεολαία, και αναρωτιέμαι πως καταλήγεις σε αυτο το συμπέρασμα!
Κατευθυνόμενη απο ποιον?
Και μη μου πεις για το Μπερίσα γιατι αυτά είναι χαζομαρες και όλοι ξέρουμε απο που απορρέουν και για ποιό σκοπο! Εγω βλέπω μια νεβ να προσπαθεί να κάνει οτι καλυτερο μπορεί σε όλους τους τομείς!
Δεν θεωρείς πως είναι άδικο να κρίνυμε έτσι κάποια παιδιά που αφιερώνουν τόσο χρόνο απ τη ζωή τους αφιλοκερδός να κάνουν οτι κάνουν! Γιατί ο σύλλογος αυτός δεν αποτελεί κόμμα ούτε πρέπει να τους κρινουμε σαν πολιτικούς που είναι η δουλεία τους και απο εκει αμοιβονται!
Νέα παιδιά με δίαθεση να προσφέρουν είναι, θα μπορούσαν να κάθονται στο σπίτι τους όπως εγώ και εσύ και να μην κάνουν τίτοτα!
Αντιθέτως είναι εκεί για να κάνουν αυτό που άλλοι δεν μπορούν ή δεν έχου το σθένος. Και ακριβώς επείδή κανουν και κάτι δέχονται τα βέλη τα δικά σου και κάποιων άλλων, ΓΙΑΤΙ?
Μήπως γιατί εσύ δεν έισαι εκεί?
Μήπως γιατί είμαστε τόσο μίζεροι που δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να κάνει κάτι παραπάνω απο εμάς?
Μήπως γιατί η νεολαία θεωρείται μια ανεξέλεγκτη δύναμη την οποία δεν μπορεί κανείς ακόμα να διαχειριστεί και να ελέγξει και αυτό είναι που ΕΝΟΧΛΕΙ????
Πολλοι προσπάθησαν να την αρπάξουν στην κυριολεξία με πολλούς τρόπους αλλά η ειλικρίνεια, οι αγνές πατριωτικές και μόνο προθέσεις και η μεταξύ τους ένωση αυτών των παιδιών είναι που τους άφησαν στην απ έξω τους αλλους!
Και επειδή χρόνια μελετάω και παρακολουθώ τα δρώμενα του τόπου μας, πίστεψε με αυτή μου η άποψη είναι κάθετη!
Και λυπάμαι πραγματικά που βλέπω ανθρώπους να θέλουν να καταστρέψουν αυτό που δεν μπορούν να έχουν........

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας μπορεί να ενθαρρύνει και να αποθαρρύνει,να υποστηρίξει και να κατηγορήσει.Ελάχιστοι όμως έχουν τη δυνατότητα να κατανοούν.
ΚΓ

drakos είπε...

Ρε ΞΥΠΝΑΤΕ και καταλάβετε οτι έφοσον είστε οι ταγοί μιας οργάνωσης νεολαίας που εκπροσωπεί ενα σκλαβωμένο κομμάτι της πατρίδας μας ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΣ έναντι της ιστορίας.Δέν ΑΡΚΟΥΝ ούτε οι επιστολές,ούτε οι χοροί αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα .Μας βλέπουν οι Αλβανοί και γελάνε και εσείς σχολιάζετε εαν εγώ είμαι γραφικός ή γιατί γκρινιάζω συνεχώς.Εχουμε χρέος να διατηρήσουμε ανοιχτό το Βορειοηπειρωτικό και με πρωτοπορεία την νεολαία να προσπαθούμε για το καλύτερο.Τώρα εαν δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε παρτε με τηλέφωνο να σας προτείνω ενα πλαίσιο δράσης.

Δημοσίευση σχολίου