Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η άποψη ενός ελληνο-αλβανού αριστερού για την ακροδεξιά στην Αλβανία

Ερυθρόμαυρη ακροδεξιά
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Bamir Topi (αριστ.)
με τον υφιστάμενο του, αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ
και ηγέτη των αλανών εθνικιστών K. Spahiu


Του Νίκο Άγκο
Είναι γεγονός πως μετά την πτώση της δικτατορίας του προλεταριάτου, η γειτονική Αλβανία βρίθει ακραίων πολιτικών σχηματισμών. Αναμενόμενο για τους γνωρίζοντες τα Βαλκάνια. Όπως ανορθόδοξα αναπτύσσεται οικονομικά, άλλο τόσο ανώμαλα αναπτύσσεται και ιδεο-πολιτικά. Ο μεγαλύτερος, όμως, κίνδυνος που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια, είναι ο ακροδεξιός. Μπροστα στην αλβανική ακροδεξιά, η δική μας είναι «του νηπιαγωγείου». Αυτούς εδώ τους καταλαβαίνεις αμέσως, μόλις πάρουν και γράψουν ένα απλό κείμενο.
Κεφαλαία όλα και με μπόλικα ορθογραφικά λάθη. Εκείνοι εκεί έχουν άλλα στάνταρτ. Και εξουσία. Κανονική εξουσία, όχι θέση στο δημοτικό συμβούλιο και χαζομάρες. Ο αρχηγός τους είναι το νούμερο δυο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας. Αν κάποιοι κάνατε αμέσως τους συνειρμούς σας και καταλήξατε στο συμπέρασμα πως μπορεί να είναι εκείνος που έκανε τα πάντα για να ακυρωθεί η συμφωνία Αλβανίας-Ελλάδας για τη υφαλοκρηπίδα, έχετε πέσει διάνα. Είναι ακριβώς αυτός. Με την θεσμική του ιδιότητα, συνεπικουρούμενος, βεβαίως από το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι της σοσιαλιστικής (!!!) αντιπολίτευσης, κατάφερε, μαζί με τα άλλα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, να ακυρώσει την υπογραφείσα συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δυο χωρών και η υπόθεση να έχει βαλτώσει.
Ο αρχηγός της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας – η αλβανική Χρυσή Αυγή- ενώ κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, ταξιδεύει ανά τη χώρα και κάνει προεκλογικό αγώνα. Πότε για την ακύρωση της απογραφής του πληθυσμού διότι «είναι υποκινούμενη από συμφέροντα ελληνικά και σερβικά, που θέλουν μέσω αυτού να αποδείξουν πως οι μειονότητές τους στην Αλβανία είναι πολυπληθέστερες από αυτά που πραγματικά είναι και κατ’αυτό τον τρόπο «κινδυνεύει η πατρίδα μας», πότε για την ακύρωση ανέγερσης ελληνικών νεκροταφείων για τους πεσόντες του ’41 «διότι δεν έχει λυθεί το Τσάμικο». Πάνω-κάτω αυτά που λέει και εδώ η ακροδεξιά για παρόμοια ζητήματα αλλά όπως είπαμε, άλλο να το λέει στην κυρία «Μαρίκα» τους Αγ. Παντελεήμονα ο γραφικός και (πλέον) δημοτικός σύμβουλος, Μιχαλολιάκος και άλλο να το λέει στην αλβανίδα «Μαρίκα» εκ των ανώτατων δικαστών της χώρας. Δεν νομίζεις;

Το ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει διαπράξει ως τώρα εγκλήματα κατά ζωής η άλλες πράξης βίας όπως άλλες ακραίες τέτοιες οργανώσεις όπου υπάρχουν, πράγμα που απευχόμαστε να συμβεί, βεβαίως οφείλεται μάλλον σε δυο παράγοντες. Καταρχήν στον αρχηγό της, λόγο της θέσης που ακόμα κατέχει και της μόρφωσής του αλλά και στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα ζωής της. Όπως κάνει εδώ να διευκρινίσουμε πως πιο πολύ προς έναν ακραίο εθνικισμό ρέπει για την ώρα, παρά προς την ακροδεξιά. Για να μην "αδικήσουμε" και τους απανταχού ακροδεξιούς.

Ο Μπερίσα «ξύπνησε» τελικά και ζητάει την καθαίρεσή του. Αντί να το ζητάει, όμως, από το καθύλην αρμόδιο όργανο, το Συνταγματικό Δικαστήριο , το ζητάει από το Κοινοβούλιο. Δηλαδή από τον εαυτό του. Το οποίο Κοινοβούλιο, πέρα από το γεγονός πως είναι ελεγχόμενο απόλυτα από τον ίδιο, δεν έχει και την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά ο Μπερίσα τη δουλειά του την κάνει. Και απέναντι στους ευρωπαίους – που όσο να’ναι δεν τρώνε και κουτόχορτο - είναι «εντάξει», αλλά και εσωτερικά «τα σκυλιά δεμένα». Μένει να δούμε αν θα καθαιρεθεί ο αρχηγός των Αλβανών ακροδεξιών και ποια θα είναι η τύχη του σχηματισμού του στις εκλογές. Βρισκόμαστε πάντως μπροστά σε ένα τυπικό ακροδεξιό Βαλκανικό φαινόμενο.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε αριστερέ Αλβανο-έλληνα Niko Ago...

Πως γίνεται να είσαι Αλβανο-έλληνας?

Είσαι αλβανός ή Ελληνας(δηλαδή Βορειοηπειρώτης);

Ανώνυμος είπε...

4:52
Θα πρέπει να μάθεις πως οι βορειοηπειρώτες είναι πεντακάθαροι έλληνες .Είναι αυτόχθονες επί των αιώνων στα εδάφη τους και θα πρέπει να καμαρώνουν γ’αυτό. Μάλλον αυτός θα είναι από αυτούς που άφησε ο Αλί Πασάς στα Γιάννενα τους αλβανό-έλληνες.
Μήπως έχεις και εσύ καμιά κοινή ρίζα με αυτούς ;

Ανώνυμος είπε...

Τουρκαλβανός είναι ονόματι Neki Ago.

Ανώνυμος είπε...

otan anaferesai stous tourkalbanous mallon the ennoeis tous albanous moamethanous e?oi orthodoxoi albanoi pws legontai??kai oi katholikoi albanoi epeishs pws legontai???
a alloi mia dyskoloi erwthsei gia thn kathysterimenh diamohshs sas,ean paidi pou exei patera albano kai mhtera omogenh boreiohpeirwtisa ti einai????a kai autoi pou htan orthodoxoi albanoi alla logo tvn symferwnton tous autoonomasthkan boroiohpeirwtes ti einai?

Ανώνυμος είπε...

@ 16/2 1:45 μ.μ.
Εσύ τι είσαι!?
Για να σου απαντήσω αναλόγως...

Ανώνυμος είπε...

mou apandises eidh den xriazetai na zorizeis allo to myaloudaki sou...

Ανώνυμος είπε...

@ 1:59 π.μ.
Κατάλαβα ποιός είσαι.
Είσαι απ’αυτούς τους Βορειοηπειρώτες που με περίσσιο ζήλος υπηρέτησαν και υπηρετούν τους Αλβανούς. Και οι Αλβανοί σας ανταμείβουν αναλόγως με οφίτσια και βραβεία, ξέρεις εσύ.

Όσο για τον Ago είναι γνωστό κουμάσι και θεατρίνος του αυτοπροσδιoρισμού:
http://aristerastidropoli.blogspot.com/2011/12/o-ago.html

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη:
το ιστολόγιό σου είναι σοβαρό. Μην ασχολείσαι λοιπόν με τέτοιου είδους προπαγάνδα. Ο Ago ή όπως και να τον λένε είναι άτομο με ύποπτη παρουσία και άκρως ανθελληνική δράση στην Ελλάδα. Μαζί με τον φίλο του Καπλάνι προσπαθούν χρόνια τώρα να παρεισφρήσουν στα βορειοηπειρωτικά ιστολόγια για να κάνουν ανενόχλητοι την προπαγάνδα τους.
Εσύ ο Βορειοηπειρώτης μη δίνεις γη και ύδωρ σε τέτοιου είδους άτομα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ago είναι χειρότερος από το Σπαχίου. Μη σε ξεγελάει Βορειοηπερώτη και μη δίνεις τόπο σε αυτή την πραπαγάνδα.

Ανώνυμος είπε...

einai xiroteros ap ton spahiu giati o spahiu einai o dikos mas simaxos apo apenanti, eno o ago einai ektos ton kathieromenon kai politika apodektvn grammon tou elioalvaniku ethnikismou , einai epikindinos o ago giati amfisviti ta skata sto kefali ton elinon kai alvanon ethnikiston , o kathe ago dld eite einai elinas eite einai alvanos. kai gia to ulogo to alithes to idio lene kai oi alanoi ethnikistes gia ton kathe ago. oti einai pio epikindinos apo ton kayhe elina ethnikisti...
to thema me ton dimosio logo esto kai anonimo einai oti o kathenas ekei pu kathete ston kanape tou rixnei kai mia ethnikistiki kllania kai nomizei oti einai o antillalos tou kolokotroni ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα στον Ago τα εξής:
Μέγα λάθος να βάζεις στο ίδιο σακί την Ερυθρόμαυρη συμμαχία της Αλβανίας και τη Χρυσή Αυγή γιατί απέχουν παρασάγγας.
Οι εθνικιστές της Ελλάδας μάχονται για τις αλήθειες της πατρίδας (δηλώνω ότι δεν ψηφίζω ούτε Χ.Α. ούτε ΛΑΟΣ ούτε καν ΝΔ).
Αντίθετα οι εθνικιστές Τσάμηδες μάχονται για ένα ψέμα ότι δηλ. η Ηπειρος τους ανήκει εξ ολοκλήρου.

Ας ρίξουν μια ματιά πίσω στην ιστορία και θα δουν ότι η Ελλάδα ήταν μέχρι το Γενούσο ποταμό (Σκούμπι). Οι Τσάμηδες ήρθαν ως έποικοι και στο πόλεμο του 40 είχαν συθμμαχήσει με τους κατακτητές Γερμανούς και σκότωναν τους Έλληνες μέσα στην Ελλάδα.
Αυτά ας τα δει ο δήθεν προοδευτικός Τουρκαλβανός συγγραφέας του άρθρου.

Ανώνυμος είπε...

7.25
σώπα ρε μεγάλε!
Λες και δεν ξέρουμε το ποιον του ago. Ενας διπρόσωπος γλύφτης είναι. Υπηρετεί το σύστημα της άκρας αριστεράς επειδή του δίνει ψωμί και τρώει. 'Οχι ότι το πιστεύει κιόλας.

Αν ζούσε στην Αλβανία σίγουρα θα έγραφε σε καμιά εθνικιστική φυλλάδα γιατί αυτό είναι και το πιστεύω του.
Μια ματιά στο ιστολόγιο του θα πείσει και τον πιο δύσπιστο για του λόγου το αληθές. Έχει τόσο θράσος ο τυπάς...

Να γιατί είναι ο Ago χειρότερος από τον Σπαχίου γιατί ο Σπαχίου ξερνάει τα ψέμματά του και το μίσος του για την Ελλάδα και το βλέπεις. Είναι φανερό.
Ο Ago αντίθετα προσπαθεί να το κρύψει και παρουσιάζεται ως φιλέλληνας - μη χέσω. Δεν ξεχνάμε πόσο αγωνίστηκε μέσα από το ανθελληνικό σύστημα που τον έχει περιθάλψει στην Ελλάδα για να πάρει ιθαγένεια ο κάθε τυχωδιώκτης λαθρομετανάστης που ξώκειλε σε αυτή την έρημη δυστυχισμένη πατρίδα μας. Για τους ομογενείς ούτε λέξη γι αυτό το θέμα.
Άλλωστε είναι μέλος τόσων ΜΚΟ που όλοι ξέρουμε την ανθελληνική τους δράση.

Αυτό το άρθρο με τον Σπαχίου είναι για να καλοπιάσει το σάπιο πολιτικό σύστημα που τώρα αλλάζει και ο ίδιος αρχίζει και αισθάνεται ανασφάλεια (και καλά κάνει).

Περαστικά σου Αλβανέ.

Ανώνυμος είπε...

tha paro tin protovulia na protinw koino festivali ethnikistiku periehomenu diorganomeno apo xrisi avji kai erithromayri simaxia stis oxthes tou potamu genusu , gia na ksekavlosume ethniqistika kai socialistika!
kasteros aneksartitos socialistis edho!

Ανώνυμος είπε...

1.38
Τέτοια να γράφεις να γελάμε Αλβανέ!

Ανώνυμος είπε...

Ε τώρα και συ κλανιαρη χρισαυγιτι , όσοι διαφωνούν μαζί σου τους βαφτιζεις αλβανούς , επιχείρημα έιναι αυτο τώρα ?

Ανώνυμος είπε...

3.25
Πρώτον δεν είμαι χρυσαυγίτης γιατί δεν έχω τα κότσια τους. Είμαι πατριώτης όπως οι περισσότεροι Έλληνες κι ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει αρκετοί.
Εσύ ρε ούφο, αστοιχείωτε, θεωρείς πώς όποιος αγαπάει την πατρίδα του είναι σώνει και καλά χρυσαυγίτης;
Γι αυτό σε λέω Αλβανό, επειδή μιλάς και σκέφτεσαι σαν αυτούς. Τις ίδιες απόψεις έχει και ο Ago, ή μάλλον έτσι θέλει να τις παρουσιάζει για να εκτελέσει τη δουλειά που του έχουν αναθέσει κι ας είναι εθνικιστής μέχρι κόκκαλο. Στην πραγματικότητα μόνο για την Αλβανία κι ας μην είναι έθνος παρά μόνο λαός. Τώρα πάει να δημιουργήσει εθνική ταυτότητα κλέβοντας την ιστορία της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου