Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Όλα τα μοναστήρια της Εκκλησίας της Αλβανίας θα υπάγονται στην Ιερά Σύνοδο

Υπεύθυνος των μονών ο νέος Επίσκοπος Αμαντίας κ. Ναθαναήλ
Η πανήγυρης του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα

Με τη συμμετοχή πολλών πιστών και των μαθητών των εκκλησιαστικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τιμήθηκε ο πολιούχος της πόλης των Αγίων Σαράντα, Άγιος Χαράλαμπος. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος ενώ ως επίσημος καλεσμένος συμμετείχε και ο νέοχειροτονηθείς Επίσκοπος Αμαντίας κ. Ναθαήλ.

Στο κήρυγμα του ο κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους και εξήρε για μία ακόμη φορά το έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Αναστασίου.

Στην παρουσίαση του νέου επισκόπου, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου ευχαρίστησε το θεοφιλέστατο για την πολυετή προσφορά του ως ιεροκήρυκα σε αυτή τη μητρόπολη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που του ανατέθηκε από την Ιερά Σύνοδο, ως υπεύθυνο για όλες τις ιερές μονές που με απόφαση τη Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, θα υπάγονται στη Σύνοδο. 

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.....:(

ο θρησκόληπτος είπε...

ΤΩΡΑ ΝΑΙ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΠΣΕ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΕΣ?
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ή ΘΑ Τ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ή ΓΙΑ ΝΑ Τ΄ΑΦΉΣΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΌΠΩΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ Η ΑΜΑΝΘΙΑ;
ΜΕΤΆ ΑΠ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΗΝ Ο.Α.Ε. ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗς Ο.Α.Ε ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΕΡΡΕΙΠΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ, ΑΠ΄ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΧΙΣΑΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΛΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΚΟΛΕΙΟ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

Δημοσίευση σχολίου