Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΝΕΒ

Με μήνυμα ενότητας και εθνικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Κοπή Πίτας 2012» της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, χωρητικότητας άνω των χιλίων ατόμων, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου οι νέοι βορειοηπειρώτες έδωσαν το δυναμικό τους παρόν, όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση «Κοπή Πίτας» που διοργάνωσε η Νε.Β το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012.
Η φετινή εκδήλωση, μέσω των τεράστιων αφισών που είχαν στηθεί στην αίθουσα με κεντρικό σύνθημα: «Η Ισχύς εν τη Ενώσει»,  θέλησε να περάσει το μήνυμα αναγκαιότητας της ένωσης του χώρου μας με την ελπίδα πως  έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Κατά την διάρκεια προσέλευσης του κόσμου, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν  την 9χρονη  πορεία της Νεολαίας μέσω της προβολής ενός βίντεου με φωτογραφικό υλικό.

Στην έναρξη έγινε αναφορά στις δράσεις  του σωματείου που πραγματοποιήθηκαν το έτος 2011. Ακολούθησε το καλωσόρισμα και ο χαιρετισμός  του προέδρου Θεοφάνη Καλυβιώτη, ο οποίος στάθηκε στην επιτακτική ανάγκη ένωσης όλων των βορειοηπειρωτικών φορέων. Τόνισε επίσης, πως η Νε.Β πάντα ήταν και θα παραμείνει ανεξάρτητη από κομματικούς χρωματισμούς και πως θα συνεχίσει να μάχεται και να συνεργάζεται με όλους, υπέρ του συμφέροντος της ιδιαίτερης μας πατρίδας της Βορείου Ηπείρου.
Στη συνέχεια έλαβε χώρα η βράβευση του πρώην προξένου Κορυτσάς κ. Θεοδώρου Οικονόμου Καμαρινού. Ο κ. Οικονόμου τιμήθηκε για την προσφορά του στο Βορειοηπειρωτικό, ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά και την έμπρακτη συμπαράσταση του προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε η αντιπρόεδρος Ελένη Δήμου.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί:
1.    του  έλληνα Υπουργού Εργασίας της Αλβανίας κ. Σπύρου Ξέρα,
2.    του προέδρου του κόμματος «ΚΕΑΔ», κ. Βαγγέλη Ντούλε,
3.    του προέδρου του κόμματος «ΕΕΜΜ ΜΕΓΚΑ», κ. Χρηστάκη Κίτσιου,
4.    του τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου
5.    του κ. Λάμπρου Παλάντζα, υπεύθυνου Πολιτικού Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών  Φώφης Γεννηματά
6.    καθώς και του προέδρου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, κ. Χαράλαμπου          Καραθάνου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη οι :
•         Ιωάννης Τζιόβας , επικεφαλής της Μονάδος Ευρωκοινοβουλίου της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες
•         Χρήστος Γιάνναρης, γραμματέας παλιννοστούντων και ειδικών πληθυσμιακών της ΝΔ 
•         Θωμάς Γιάννης, Αντιπρόεδρος ΚΕΑΔ 
•         Γιώργος Κώττης,  Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Β7 ΝΟΔΕ Περιστερίου
•         Κώστας Σωτήρης, επιχειρηματίας
•         Ανδρέας Μήτσιος, πρώην υφυπουργός 
•         Παναγιώτης Λέκκας, πρόεδρος Ομοσπονδίας  «Οι Ατιντάνες»
•         Άννα Νίκου, δικηγόρος
•         Νίκος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας

Αρκετοί ήταν και οι προέδροι σωματείων, ομοσπονδιών και βορειοηπειρωτικών συλλόγων που τίμησαν τη βραδιά με την παρουσία τους.
Την σειρά πήρε ο χορός και  οι δυο ορχήστρες που συνόδευαν την γιορτή, με το παραδοσιακό ηπειρωτικό γλέντι αλλά και με το λαϊκό πρόγραμμα, διασκέδασαν τους νέους  μέχρι  πρωίας σε ένα ανεπανάληπτο ξεφάντωμα.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, ευτυχές το 2012 και ανανεώνει το ραντεβού της για τον επόμενο χρόνο!

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πολύς κόσμος
όντως τέτοιες εικόνες μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι οι βορειοηπειρώτες δεν ξέχασαν τις ρίζες τους.

Όμως σε 1 βδομάδα είναι η επέτειος Αυτονομίας της Β.Ηπείρου και τον Μάη, η επέτειος υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Πόσοι από τους βορειοηπειρώτες θα πάρουν στο χέρι τη γαλανόλευκη να τιμήσουν τους αγώνες των προγόνων τους και να δώσουν υπόσχεση για νέους αγώνες; Για μια Β.Ήπειρο Αυτόνομη Ελληνική;

Ανώνυμος είπε...

Oraia ekdilosi itan fetos,bravo sta paidia tis NEB

Ανώνυμος είπε...

Για πείτε μου πίτα πότε θα κόψετε πίτα στους Αγίους Σαράντα και Αργυρόκαστρο;Ποιός κόβει εκεί πίτες; Ξέρετε ότι οι τσάμηδες μας πήραν την πόλη και κάθε καλοκαίρι οργανώνουν συναυλίες με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων, κi εμείς εκεί είμαστε ξένοι; To καταλαβένετε ότι είστε για χορό εδώ στην Αήνα και τίποτε άλλο;
Πριν μερικούς μήνες πήγατε να κάνετε μια πορεία και δεν ήρθαν ούτε εκατό.Ενώ για χορό και κλαρίνα δεν μας περνάει κανένας.Σε ποιά εποχή ζούμε;Ξυπνείστε και μη καταντάτε λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς ρε φίλε 10:10;;;;
Πως η νεβ φταιει για την αδιαφορία του κόσμου και τη μη συμμετοχή σε άλλες εκδηλώσεις πέραν των κοπών πίτας???
Λάθος κάνεις, δεν φταιει καμια νεβ ουτε κανενας συλλογος, φταιει ο καθε ενας μας ξεχωριστα και ειναι προσωπικη ευθυνη του καθε ενος!
Εαν ο κοσμος επιλέγει τη διασκεδαση δεν κατηγορεις τα σωματεια. αυτοι ειμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1:29
Σίγουρα δεν φτένε οι νέοι και ούτε η ΝΕΒ.Κάνουν πολύ καλά και διασκεδάζουν.Αλλά να το ξέρουν ότι
τα χωριά τους δεν είναι δίπλα στην Ομόνια κάπου
στο Καμάτερό και στα Πάτήσια,και δεν γλυτώνει ο τόπος με έναν χορό στο χωριό ένα καλό βράδυ τον Αυγουστο και την άλλη μέρα με ένα γεια πάμε στην Αθήνα και καλή αντάμωση του χρόνου.Πείτε μου και κάτι άλλο.Εδώ και είκοσι χρόνια ο σύλλογος Β.Η οργανώνει δοξολογία για την επέτειο της Αυτονομίας εδώ στην Αθήνα.Πείτε λοιπόν πότε η παραπάνω δοξολογία θα γίνει στο Αργυρόκαστρο;Το ξέρεις ότι ο Γ.Ζωγράφος και πολύ άρωστος που ήταν δεν άκουσε στις κλίσεις των γιατρών για να εγκαταλέίψει το συντομότερο το Άργυρόκαστρο και έμεινε εκεί σε ένα δωμάτιο όλο υγρασία και μούχλα;Αυτό ήθελα να πω ότι οι αγώνες γίνονται και κερδίζονται μόνον εκεί.Γι αυτό κι άλλη μία φορά το τονίζω δεν φτένε οι νέοι αλλά εκείνοι που ξεκινάν από τα Τίρανα και έχονται για έναν χορό στην Αθήνα και τη δεκαετία του 90 πούλησαν τον τόπο μας τζάμπα στους αλβανούς για πεντε ψευτοδεκάρες.Η λεγόμενη Ομόνοια φίλε μου πούλησε τον τόπο μας γιατι τότε και ο νομάρχης και ο δήμαρχος των Αγ.Σαράντα ήταν Έλληνες και στελέχη της Ομόνοιας.Και τώρα η πόλη των Αγ.Σαράντα μετράει τους πενήντα χιλιάδες κι εμείς εκεί στην καθημερινή βάση δεν ήμαστε ούτε διακόσιοι.Πές μου ποια είναι η προτεύσα της Β.Ηπείρου και πόσοι έλληνες ζουν σήμερα εκεί;
Γιατί ο πρόεδρος του Συλλογου Β.Η τη δεκατία του 90 δεν πάει να επενδύσει στα πάτρια εδάφη
και σήμερα οι νέοι μας τον καλοσωρίζουν με χειροκροτήματα και δεν κρατούνται από τη χαρά που τους τίμησε με την συμμετοχή του στην κοπή της πίτας;
Ποιος ευθύνεται για την κατάντια μας;Ποιος ευθύνεται που μέρα μεσημέρι σε εποχή ειρήνης χάσαμε τον τόπο μας;

Ανώνυμος είπε...

dikio exeis 3:29 alla tin apantiseis tis ksereis idi. H adiaforia olon kai h kataxrisi tis eksousias ton ekprosopon mas eferan edo poy eimaste.
as psaksei o kathe enas mesa tou na dei ti exei prosferei o idios gia ton topo tou kai meta na askisei tin kritiki tou. Alla eimaste poly volepsakies file mou, gia na apodextoume ta lathi mas.
emena den me xalaei poy tosoi neoi mazeytikan na diaskedasoyn, antithetos theoro pos einai kai ayto KATI mesa stin tosi adiaforia. esto kai me ayton ton tropo briskontai kai den xanontai.
alla to peretairo endiaferon einai kai atomiko thema,pitsevo.

Ανώνυμος είπε...

o rodhis den itan eki ? mallon perase kallitera sto markati gia tin ekdhillosi tis camurias.gia ton prodhoti grapse kati borioipiroti oxi gia ta kllarina .

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω 3:29
Όλοι αυτοί που χορεύουν εκεί και κάνουν τον παλικαρά στην Αθήνα θα ήταν καλά αυτό το νταηλίκι να έρθουν να το κάνουν στη Βόρειο Ήπειρο. Δύστυχος ώμος αυτά τα «παλικάρια» τα βλέπεις εκεί να κάθονται σαν κότες . Ακόμα και όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, με το αυτοκίνητο τους ,μόλις δουν από ένα χιλιόμετρο μακριά κανέναν αστυνομικό ετοιμάζουν το πεντοχίλιαρο και το δίνουν πριν καλά-καλά τους σταματήσει.
Με την συμμετοχή και των κοπρόσκυλων που δήθεν μας ηγούνται έχει χαθεί το παιχνίδι.
Η κοπή της πίτας γίνετε μονό και μόνο να έρθουν αυτά τα κοπρόσκυλα με σκοπώ να μαζέψουν κάνα ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4:39
Το είπα κανουν πολύ καλά που διασκεδάζουν,σίγουρα έχει τα θετικά,αλλά πριν μερικούς μήνες στην πορεία που οργώνασε η ίδια η ΝΕΒ δεν ήταν ούτε πενήντα νέοι.
Το δεύτερο " οι πολιτικοί μας" να μην τους πιάνουν κορόιδα.Σίγουρα ο χορός για μας δεν είναι απλά χορός και να γνωριστούμε καλό είναι και ο καιρος βοηθός.Ας πιστέψουμε στο θαύμα.
Ε όχι να μας το πέζουν και "πολιτικοί" οι γλύφτες και απατεώνες και να κερδοσκοπούν απο το Βορειοηπειρωτικό εδώ και δεκαετείες.Άραγε όταν στην πορεία συμμετέχουν 50 και στα κλαρίνα 1000 να μην το πούμε και νίκη και ότι οι νεοι πολιτικοί να λένε ότι ένωσαν τους νέους.Το βλέπεις σωστό να ξεκινάνε από τα Τίρανα και να έρχονται στην Αθήνα για ένα χορό;Είμαστε σοβαροί για τις εποχές που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ανωνυμότητα έχει πέσει βρε παιδιά και πολύ φαγούρα,μα πολύ φαγούρα.Μπλαχ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ανωνυμώτητα έχει πέσει βρε παιδιά και πολύ φαγούρα μα πολύ φαγούρα.Μπλαχ!
Αθανασίου Φώτιος

Δημοσίευση σχολίου