Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση του Μπολάνου με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
 omonoiadeeem1991@gmail.com, tel – fax 00355 8522522

 

Δελτίο τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στη Χιμάρα συνάντηση του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ Βασίλη Μπολλάνου με εκπρόσωπους του γραφείου ΟΑΣΕ της Αυλώνας.

 Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα της απογραφής, το ιδιοκτησιακό, της διαχείρισης στον Δήμο Χιμάρας  καθώς και ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό απασχολεί έντονα την Ελληνική κοινότητα της Αλβανίας, αυτό της διάρρηξης διαφόρων ιερών ναών και συγκεκριμένα, τη διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, των Ιερών Ναών του Αγίου Νικολάου στο Χάσκοβο και Βάνιστα, την καταστροφή του Σταυρού στο όρος Λογαρά στη Χιμάρα κλπ.
Ο κύριος Μπολλάνος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα συνεχιζόμενα αυτά φαινόμενα και τόνισε πώς  πλήττονται ειδικά αυτές οι εκκλησίες που είναι πολιτιστικά μνημεία και είναι ευνόητο πως οι αξίες  που κλέβονται σ΄ αυτές τις «επιχειρήσεις» είναι ανεκτίμητες. Κατά μια γενικότερη οπτική γωνία ως αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς, και παράλληλα ανεκτίμητες πνευματικές αξίες για τους πιστούς και την Εκκλησία.       
 Άγιοι Σαράντα 28 Φεβρουαρίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αθεόφοβοι ή τολμηροί είναι αυτοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Δλδ, μήπως και η κεφαλή της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας που έχει εγκαταλείψει προ πολλού τους αρχαίους ναούς και μοναστήρια που διέπονται από διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό, έχουν τον ίδιο σκοπό με τους ληστές που περιγράφει στον ΟΑΣΕ η ΟΜΟΝΟΙΑ;!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ την άλλη φορά θα καλέσω τον ΟΑΣΕ να έρθει να συναντηθούμε στο σπίτι μου και θα καταγγείλω έναν κλέφτη από το Σκραπάρι που έκλεψε ένα βακούφι στην Κοσίνα της Πρεμετής. Γιατί εγώ δεν έχω γραφεία. Ο Βασίλης όμως είναι Πρόεδρος της Ομόνοιας και τον ΟΑΣΕ τον υποδέχεται στα γραφεία της Ομόνοιας. Στη Χειμάρρα τους υποδέχεται ο πρόεδρος της Ομόνοιας της Χειμάρρας. Μη τα ξεφτελίσομε περισσότερο τα πράγματα. Δεν θα μας λάβει σοβαρά και ο ΟΑΣΕ έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου... ρε για μπίζνες τους φώναξε τους ανθρώπους για κανένα ξενοδοχείο κλπ. τι σας λέει το έρημο κ φτωχό μυαλουδάκι σας!! τι να ξέρει το .... απο πολιτική..
Ολοι οι Μπολανέοι γίνανε προέδροι, φίδι μαύρο που μας έεφαγε όρε μπίρο!!
Βασίλη μην ξεχάσεις να δόσεις το ποσοστό στον άλλον .......................

Δημοσίευση σχολίου