Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου

Το σύντομο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης

Τη δημιουργία νέου Κινήματος που φέρει το όνομα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ανακοίνωσε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Στο σήμα του κόμματος απεικονίζεται ένας γαλάζιος γλάρος, ο τίτλος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με τη λέξη «Ανεξάρτητοι» να είναι υπογραμμισμένη με κόκκινο χρώμα.
«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε Ελληνες», αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κινήματος και αναρτήθηκε τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter.
«Είναι ιστορική η σημερινή μέρα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο νέο κόμμα που ίδρυσε και πρόσθεσε «ότι σήμερα, 24η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που ο Υψηλάντης ξεκίνησε την Ελληνική Επανάσταση».
«Ελπίζω να είναι μία ειρηνική επανάσταση αυτή για να αλλάξουμε την Μεταπολίτευση. Μία μεταπολίτευση που πρέπει να φύγει», επεσήμανε ο κ.Καμμένος.
Παράλληλα, δήλωσε ότι «αυτό το κίνημα δημιουργήθηκε μετά από συμμετοχή 200.000 και πλέον Ελλήνων, οι οποίοι ψήφισαν μέσα από το διαδίκτυο, το facebook και τα blog, τις αρχές ενός κινήματος που θα επιθυμούσαν να κάνει το επόμενο βήμα μετά την μεταπολίτευση».
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε τον διαφορετικό τρόπο σύστασης του κινήματός του σε σχέση με των άλλων κομμάτων της μεταπολίτευσης.
«Τα κόμματα της μεταπολίτευσης συνήθως άρχιζαν από πάνω. Βρισκόταν ένας αρχηγός, εκείνος έβρισκε καποιους συνεργάτες και γινόταν μία πυραμίδα, όπου έλεγαν στο λαό "ελάτε μαζί μας". Αυτό νομίζω τελείωσε. Αυτό που αρχίζει τώρα είναι χωρίς να μπούμε εμείς μπροστά. Ξεκινήσαμε από κάτω. Δεν είναι να μπούμε μπροστά εμείς, αλλά να είμαστε όλοι μαζί, Οι πολίτες θα ξεκινήσουν αυτήν την παράταξη», ανέφερε ο κ.Καμμένος.
Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του η επιλογή των υποψηφίων για τις εκλογές να γίνει μέσω του διαδικτύου, όπου οι ίδιοι οι πολίτες θα ψηφίσουν και θα κρίνουν τις υποψηφιότητες, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει ανοιχτή οικονομική διαχείριση.
Την πρόθεσή του να συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο είχε κάνει γνωστή πριν από λίγες ημέρες ο μέχρι πρότινος γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.
«Ο κ. Καμμένος είχε πάρει απόφαση να κάνει ένα κόμμα. Τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Θα συμμετέχουν πολλά από τα στελέχη που διαγράφηκαν. Ως απλός στρατιώτης θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια, δεν έχω δικαίωμα να πάω σπίτι μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης
«Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο φορέας διακηρύσσει ότι:
- Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,
- Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
- Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Εθνους-Κράτους.
- Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων.
Επίσης, στη διακήρυξη επισημαίνονται τα ακόλουθα:
- Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.
- Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63621342

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου