Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κοπή πίτας του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα

Καμία αναφορά στην σημερινή επέτειο της Αυτονομίας!!!
Σε γνωστό ψυχαγωγικό κέντρο στο κέντρο της πόλης, το Παράρτημα της Ομόνοιας των Αγίων Σαράντα, έκοψε σήμερα (17/2/2012) την βασιλόπιτα για το νέο έτος. Συμμετείχαν εκατοντάδες έλληνες από την πόλη αλλά και τα γύρο χωριά. Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση: ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Μπολάνος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής της περιοχής κ. Ντούλες,

ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Κοτροκόης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αυλώνας κ. Μάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γρηγορίου, ο Δήμαρχος της πόλης των Αγ, Σαράντα κ. Τσίπα, έπαρχοι κ.α. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Παντέχης, εκτός από τις ευχές για το νέο έτος, απηύθυνε έκκληση για την συσπείρωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, γύρο από την ιστορική οργάνωση της «Ομόνοιας».

Η 17η Φεβρουαρίου, είναι η σημαντικότερη ημερομηνία για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και παρόλα αυτά, κανένας από του ομιλητές, δεν αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός.

Από τότε που η ιστορία αυτού του κομματιού του ελληνισμού, άρχισε να γράφεται χωριστά από την υπόλοιπη Ήπειρο, η 17η Φεβρουαρίου του 1914, αποτελεί τη σημαντικότερη ημερομηνία αυτής της ιστορίας. Όχι μόνο για την αρχή ενός έπους του ελληνισμού, αλλά γιατί η αγώνας με πολλές θυσίες των προγόνων μας, ανάγκασε τότε το νεοσύστατο αλβανικό κράτος και τους προστάτες του,  να αναγνωρίσουν τα δίκια του Ελληνισμού, υπογράφοντας τρεις μήνες μετά, το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας».

98 χρόνια μετα, οι χιλιάδες που αγωνίστηκαν τότε για αυτό τον τόπο, θα είδαν από ψηλά απορημένοι τους σημερινούς «εκπροσώπους» του ελληνισμού, να λικνίζονται υπό την μελωδία του κλαρίνου μέσα στο SOS BAR, χωρίς να ξέρουν τι γιορτάζουν...
Ο «συνάδελφος» των «Βορειοηπειρωτικών», δίκαια αναρωτιέται πως δεν αναφέρεται το γεγονός στην εκπομπή «ΣΑΝ ΣΗΜΡΑ» της ΕΡΤ, αλλά για αυτή την παράλειψη εύκολα μπορούν να βρεθούν οι λόγοι, για την παράληψη της Ομόνοιας να μην μνημονεύει αυτό το γεγονός, αναρωτιόμαστε τι λόγος υπάρχει;;;
Κάποτε το «ιστορικό», μας κατηγόρησε ότι επιθυμούμε μόνο τα μνημόσυνα και ότι εμείς και κάποιοι άλλοι δεν αφήνουμε τον ελληνισμό να δει μια άσπρη μέρα. Δεν θέλουμε να στερήσουμε τη χαρά από κανέναν, το αντίθετο επιδιώκουμε. Ως ηπειρώτες, έχουμε ένα εξαιρετικό έθιμο, στους γάμους το κλαρίνο αρχίζει με μοιρολόι προς τιμή των αγαπημένων προσώπων που έφυγαν από τη ζωή... Η χαρά δεν θα είναι μεγαλύτερη όταν ξεχνάς τους εκλιπόντες αλλά όταν τους θεωρείς και αυτούς παρόντες!

Ψυχοσάββατο αύριο (σήμερα), και μαζί με το κερί που θα ανάψουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, ας ανάψαμε και ένα κερί για τον Αργυροκάστρου Βασίλειο, τον Βελλάς Σπυρίδων, τον Γεώργιο, τον Δημήτριο και όλους τους υπόλοιπους αγωνιστές του Αυτονομιακού Αγώνα.
Χρόνια πολλά και χαρούμενα σε όλους του έλληνες!

17 comments:

Ανώνυμος είπε...

Α καλά....αυτοί είναι στην κοσμάρα τους!
Ο ......μπολλάνος για καμια ......... ειναι ικανος να τσακίσει...για ποια επέτειο λέτε εσείς τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Τους Ντούλε και Μπολάνο δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η 17 Φεβρουαρίου 1914 ………… τους ενδιαφέρει μόνον η ημερομηνίες των εκλογών .

Ανώνυμος είπε...

εσχοσ οι παλιο ξεφτιλεσ

Κεραυνιος είπε...

Αισχος

Ανώνυμος είπε...

δεν αισχύνονται καθόλου τα παχύδερμα κομματόσκυλα, έχουν ξεφτυλίσει κάθε έννοια αγώνος και αξιοσύνης , μας έχουν βρωμίσει οι πουλημένοι!

Ανώνυμος είπε...

Eftyxos pou eixoume ena komma tis prokopis MEGA pou kathimerina askoliete me ta dhikamas problimata.Mbori na mi tin gdhume sta MME alla asxoliete me mas porta-porta otan pefti o dromos.Ton efxaristoume poli gia oso kani gia mas.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ βορειοηπειρώτη, πως δεν έγραψες που στην κοπή της πίτας της Ομόνοιας του παραρτήματος των Αγίων Σαράντα ήταν και αρκετά στελέχοι του Κόμματος των Ελλήνων; Μήπως δεν σου επιτρέπει ο Ντούλε ή μήπως έχεις από αλλού εντολή γιατί χαλάει η σούπα "ενότητα"!?!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα πεδια που οργανοσαν αυτη την πητα και εδοσαν το συμα τησ ενοτητασ στουσ ελλινεσ και μαζευτηκαν ολη μαζη και το γλεντισαν σαν ελλινεσ και μεσα στο κεντρο στουσ αγ.Σαραντεσ αυτο δεν ζηταμε την ομονοια και την ενοτητα

Ανώνυμος είπε...

me ti na kanis xorio re file me to RODHI stin tribuna ton camidhon dhipla sta .........................

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο η αναφορά της Αυτονομίας από τους ηγέτες θα ήταν σημάδι ενότητας. Αυτοί όμως είναι ανιστόρητοι. Όχι γιατί δεν το ήθελαν να το αναφέρουν, αλλά στην Ομόνοια σήμερα λείπουν εκείνοι που φύλαγαν καραούλια ...

Ανώνυμος είπε...

με ποιους να κανεις εθνική πολιτική με αυτους που περνουν εντολή απ ευθείας από το γραφειο του Μπερίσια και αναφέρομαι στους τρεις επάρχους που χρησιμοποίησαν την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να βγούν και μετά την έκαναν τσιολι ψηφίζοντας τον περιφερειαρχη του Μπερίσια. Ρόδης, Καλτσούνης και Θέμης Καϊσης οι μεγάλοι πατριώτες, με αυτους τους ξεφτιλισμενους ξεφτι΄λιζετε κάθε ένοια πατριωτισμόυ.

Ανώνυμος είπε...

anonime 9:29 sigoura prepi na ise o ...... esi apo pio grafio pernis entoles? o ntoules se exi tou klotsou ke tou mpatsou. apodixtikes o pio anikanos stelexos pou perase stin omonia. isoun antiperiferarxis ke den mporeses na prosferis tipota ma tipota stis eparxies mas. perases 4 xronia sta grafia tis periferias ke den afises oute ena simadi aksioprepias, mas ekanes rezili eki.

Ανώνυμος είπε...

eskos se kaisi kalcuni kai rodhi, einai aplla prodhotes , kai oi treis vurkaridhes tyxeo den nomizw, tzampa mangjes ! prodhotes tou elinismou.

Ανώνυμος είπε...

imaste o pio mizeros llaos.gia kapius ine prodhotes afti pu psifizun ellines. ke patriotes afti pu psifizun kosovara.9.29 ke 8.11 na vrite kati allo na tus katigorisete tus 3 eparhus nomizo oti esis iste prodhotes ke tsogllania tu enver hoxha.palio komunia.i ellines fsifizun ellines.

Ανώνυμος είπε...

esi borioipiroti krata ises apostasis gia kapius tis svinis tis ibris gia allus oxi .giati.

Ανώνυμος είπε...

eskos kai pali eskos gia tin berisiki pteriga tu keadh!

Ανώνυμος είπε...

ayto poy lew egw einai na ka8hsete ekei poy den fisaei poly o aeras gt thn exete arpa3ei kai afhstw ton mpolano ton ntoyle kai ton hrwdh poy sas peira3e to oti einai sthn tribuna ton tsamidwn deite ekei poy tosa xronia sas e8rebe h omonia kai twra poy glyka8ikate gia 8eseis apo to ..........ante mhn pw toys brizete egw lew oti den ftanei h alepoy ta kanei kremastaria afou den mporeite na xtypisete kapoion apo ta 8emelia mhn pate na ton xtypisete apo panw to 3erete pl kala oti panta nikaei

Δημοσίευση σχολίου