Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δρόπολη – Ο αγαπημένος προορισμός των ηγετών της Αλβανίας


Φωτογραφίες χωρίς σχόλια 




















































24 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτης ως Δροπολίτες πλέον πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Δρόπολη πέρα από γεννήτρα των γραμμάτων, του πολιτισμού, της τέχνης και της θυσίας είναι και γεννήτρα δοσίλογων, υποτακτικών,και ραγιάδων.
Βλέπω τους απογόνους της θείας Βίτας και μου θυμίζουν έντονα εκείνα τα σκυλάκια τα κανίς με τα μπροστινά πόδια απλωμένα στον αέρα το στόμα ορθάνοιχτο και την γλώσσα να έχει φτάσει στο πάτωμα.
Βεβαία συνεχίζω να είμαι υπερήφανος που είμαι Δροπολίτης γιατί η Δρόπολη δεν έχει μόνο τους απόγονους της θείας Βίτας άλλα και αυτούς του Βασίλη Σαχίνη και είμαι πεπεισμένος ότι κάποια στιγμή θα παρέμβουν να διορθώσουν την αδικία.

Ανώνυμος είπε...

INE KARAGGOZIS

vunisios είπε...

afu pulimeni imaste mia zoi pulimeni.... palio dero vurkarides.......

"Το Φασιστάκι" της Δρόπολης είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη,
επ' ευκαιρία της παρούσας ανάρτησης και της ιστορικής πληρότητάς της, επέτρεψέ μου να παρουσιάσω κάποιες φωτογραφίες από το Αργυρόκαστρο του Οκτωβρίου 1939 (ευτυχώς πρόκειται για τον Οκτώβρη 1939 και όχι για τον ένδοξο Οκτώβρη του 1940).
Τότε λοιπόν, τον Οκτώβρη 1939 ο Francesco Jacomoni, τοποτηρητής του Ιταλού Βασιλιά στην Αλβανία, με λίγα λόγια ο Ανώτατος Άρχων της Αλβανίας, περιοδεύει ανά την Αλβανία και επισκέπτεται και το Αργυρόκαστρο. Μεταξύ του ενθουσιώδους πλήθους των αλβανών, στην υποδοχή του, βλέπω και μια ομάδα Δροπολίτισσων να τον καλωσορίζει.
Αναρωτιέμαι ποιος κατέβασε αυτές τις Δροπολίτισσες στο Αργυρόκαστρο!;
Κρίνοντας όμως από το ίδιο επαναλαμβανόμενο σκηνικό των χρόνων που ακολούθησαν, τόσο επί Χότζα όσο και μετά την κατάρρευση του Κομουνισμού, διαπιστώνω ότι καλοθελητές υπήρχαν πάντα και ήταν Βορειοηπειρώτες.

al00000498.jpg
al00000469.jpg
al00000476.jpg
al00000487.jpg
al00000495.jpg
al00000497.jpg

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ρε τζοβορι βουνισιο ετσι θαυμασε λιγο τα τεκνα της τετα Βιτας και την κουταβισια χαρα μπροστα στο Μπερισα και τον Τοπι που να τα βαρεσει το τοπι.
Κοιτα βουνισιε την καταρα της Δροπολης!

Κεραύνιος είπε...

Ανώνυμε 2 Φεβρουαρίου 2012 6:34 π.μ. πες μου έναν τόπο που δεν έχει δοσίλογους και ραγιάδες.
Βορειοηπειρώτη τελευταία νομίζω έχω χαζέψει αφού σε κάποιες αναρτήσεις σου αδυνατώ να καταλάβω το νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Telika o Ntoutsis moiazei poli me ton Mpatsi ton klarintzi, ton jifto apo to Dhelvino. Ti na soy kanei o kaimenos. Psomas itan epi Hotza. Efoson katandise i Dhropoli na tin ekprosvpoun oi psomadhes asfallos tha katandisoume heirotera apo tin epohi tis Thias Vitas. Tote o Hotza ja ta matia tou kosmou ekane pos ithele ti Dhropoli, alla sta metra tou tipika iparkti. Kai simera oi alvanoi tin theloun ti Dhropoli sta metra tous, dld entelos aniparkti. O Ntoutsis einai o pio katallilllos ji afto.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Αυτή η φωτογραφία πιθανόν να λέει περισσότερα απ' όλα τα σχόλια. Εμένα πάντως μου θύμισε ξανά την ημέρα που ο Τόπι ήταν στα Βρυσσερά. Μουγκοί οι έπαρχοι μας και οι σύμβουλοι μας δεν είχαν να πουν τίποτε στον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας, ούτε για εθνικά και πολιτικά δικαιώματα, ούτε για απογραφή, ούτε για ανασφάλεια, ούτε μάλιστα ένα τυπικό και ανθρώπινο καλωσόρισες... Μετά πόζαραν σ΄αυτή τη φωτογραφία για να το έχει ντοκουμέντο ο Αλβανός Πρόεδρος ότι τον υποδέχτηκαν με την λαϊκή στολή.
Κόπανε Ντούτση, μάθε ότι η λαϊκή στολή, ή η νυφιάτικη, όπως λέμε, δεν φοριέται όπως το κοστούμι σου. Όπως κατασκευάζεται πολύχρονα για να εκφράσει την πολιτιστική ταυτότητά μας., έτσι και φοριέται, σε πολύ σημαντικά γεγονότα λόγου χάρη, όταν μας επισκέπτεται ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν γίνεται τραπεζομάντιλο για να αποδεχτείτε εσείς όποιον σας γουστάρει. Αλλά τι να περιμένεις από έναν φούρναρη , που δεν έπαψε ακόμα να είναι υπηρέτης τους... Ο ΑΘΩΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ore paidia këapote i ef. ROMIOSINI eixe bgëalei ena psezdhonimo gia ton tipo mas sti fotografia.
PANTERA E ZEZE. Dhen to dhiepsefse pote... Kakes glosses lene oti ta nea toz afentika ton voithisan na bgei protos stis dhimotikes ekloges kai mas ton dhorisan prëoedhro. Lete aftoi na tou edhosan kai tin entoli na bgallei tis nzfadhes ston Topi....

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η ποιότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μας. Ζήτω ο Μπολάνος και ο Ντούλες

Βουρκάρης είπε...

Εσένα Κεραυνιε μπορεί να μη σου λένε τίποτα αυτές οι φωτογραφίες εμένα μου λένα πολλα. Αν μετρήσεις τους δροπολίτες στην αλβανική βουλή είναι 6. Ξέρρας, Ντούλες, Τάβος, Μπάρκας, Βασιλικα Χισι, και κάποιος άλλος στο δημοκρατικό που δεν τον θυμάμαι. Για τους άλλους χ..... αλλα για Μπάρκα και το ντούλε που βγήκαν με τις ψήφους μας με ενοχλεί.

Ανώνυμος είπε...

Ιδού η Δρόπολη και τα φιντάνια της!!!
Να χαρώ εγώ..."Ομορφάαααντρες" μου!

Και όχι τίποτα άλλο, τολμούν και μιλούν για το Βούρκο και τη Χιμάρα υποτιμητικά,οι πουλημένοι συμφεροντολόγοι!

Να χαίρεστε τη barby-στικη στολή Δροπολίτες, μόνο αυτή λάμπει σε σας!

Ανώνυμος είπε...

Βουρκαριδες και λοιποί μια ζωή οι δροπιλιτες θα ναι αρχιγοι , γιατί έιναι πιο έξυπνοι και μορφωμένοι . Τέλος

Ανώνυμος είπε...

Αρχιγε δροπολιτη 10:06 αε κλασε με τις σαχλαμαρες σου!! τοσο πολυ σε χαροποιει ο τοπικισμος κ μας αραδιαζεις τους ψευτοαπατεωνες της Δροπολης ως ηρωες..? εγω δεν τραβαω κανενα ζορι με την δροπολη κ τον λαο της, ειμαστε αδερφια το ιδιο αιμα κυλαει στις φλεβες μας, τραβαμε τα ιδια παθη επισεις ζουμε τον ιδιο γολγοθα, αλλα αυτα που λες ειναι αηδιες..

Ανώνυμος είπε...

10:06 π.μ.

Μάθε να γράφεις τουλάχιστον το Δροπολίτες, ρε "έξυπνε", που θες να 'σαι και αρχηγός! Προσκυνημένοι του Χότζα!
Και κάτι άλλο...ρωτήστε λίγο τις γυναίκες σας να σας πουν εαν οι Βουρκάροι σας οργώνανε καλά τα χωραφια!

Lazaros είπε...

Ετούτο ναι

Είναι κλασσικος διαλογος μεταξυ πολιτισμένων Βορειοηπειρωτών

Μεταξύ μας πάντως, χεσμένους εχει ο προεδρος τον Ντουτση, την Ομονοια τους κεαδες τους μεγκαλους και τους δροπολιτες

Στην Δροπολη ομως υπαρχουν δυο πολυ μεγάλες εταιρίες. Αυτές τις εχει ανάγκη, πιο πολυ απο εμας.

Ανώνυμος είπε...

Τι να μας πούνε και οι βουρκαρεοι τώρα , μες στις λάσπες θέλουνε να βγάλουνε και βουλευτές , εμείς ρε θα κανομε κουμάντο και συς θα προσκινατε βουρκαρεοι ε βουρκαρεοι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Κεραύνιε μιλάω για τον τόπο μου και για την υποτακτική εργοδοσία στην Ε.Ε.Μειονότητα που γέννησε αυτός. Δεν αναφέρομε στον τόπο σου γιατί δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο διορισμένο υπαλληλικό προσωπικό!

Ανώνυμος 6:34

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι θέλουν να μετατοπίσουν το θέμα σε αντιπαλότητα Δερόπολης - Βούρκου. Είναι λάθος κι αυτό γίνεται εσκεμμένα. Πίσω απ'όλα αυτά κρύβεται η επόμενη κίνηση Ντούλε να ενώσει τις ψήφους μας με το εκκολαπτώμενο κόμμα του Μπαμίρ Τόπι, το καταστατικό του οποίου ανέλαβε να γράψει ο φίλος του Ντούλε από τη θητεία του στο πάλαι ποτέ ΚΕΑΔ, Σπύρος Πέτσης. Είναι ο πρώτος αλβανός πρόεδρος της Αλβανίας που τυγχάνει της συνοδείας του Ντούλε στη Δερόπολη. Να μου το θυμηθείτε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

sintrofoi vurkareoi i ijetes tha inai mono apo dropoli , dehtite to ayto, ine realistiko tha sas kani kallo !
me sevas kasteros socialistis !

Ανώνυμος είπε...

as ktl kapote eki sto vorko ti xeimara k ta riza pos to koumanto tha to kanoume emeis oi dropolites.. emeis me te sas kapartizomaste mpre , ti sto kalo me emas stin igesia mipos den exoume keadites eparxous;

Ανώνυμος είπε...

Τις είδα όλες τις φωτογραφίες. Και ο Ενβέρ και ο Μπαμίρ ή μιλάνε ή χαιρετάνε. Λόγια και μόνο λόγια. Κορδέλα έργου κόβει μόνο ο Μπερίσα. Μάλιστα εμπιστεύτηκε τα ψαλίδια στα χέρια του Ξέρρα και του Μαλιούκη. Έτσι, για να λέμε και του στραβού το δίκιο!

ΠΡΟΔΟΤΗΣ είπε...

Όλα τα λέκια στις φώτο είναι το χαμόγελο του Vantzel Dulε. Αλλά κ του Τάκη μας του πάνε πολύ τα κόκκινα, ίδιος ο Τάκης του 1990 όταν υπηρετούσε τον λατρευτό του μπαμπά κ σύντροφο Εμβέρ. Τελικά φτάκαμαν τα όρια της ξεφτίλας, δεν κοιτάμε τη φτώχεια κ τη γκριμάδα που μας έρχεται τσουνάμι πείνας,ασχολούμαστε με 5 κατσιδιάριδες. Ανοίξτε τα ματάκια κ το μυαλό σας στις επόμενες εκλογές και αφήστε τα μεγάλα λόγια. Φίλοι μου, εάν δεν συμφωνείτε με το ΚΕΑΔ ψηφίστε το Κόμμα των Ελλήνων.. οπότε τα ψέματα τελειώνουν μια κ καλή.

Ανώνυμος είπε...

http://4.bp.blogspot.com/_fDjztH8Lqf8/TLF2pjAQWjI/AAAAAAAAAHQ/LsbAoECeCRU/s1600/DSC00250.JPG
edw sto vourko den einai o salis????
a re megale alukiothhhhhhh

Δημοσίευση σχολίου