Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Θεμέλιο λίθο για νέο Καθεδρικό Ναό στο Αργυρόκαστρο

Ιστορική μέρα για την Μητρόπολη Αργυροκάστρου.
Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία στον ιερό Ναό των Ταξιαρχών, στην πόλη του Αργυροκάστρου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, επισήμους και πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Μητροπόλεως όπου θα ανεγερθεί ο νέος Καθεδρικός Ναός που θα φέρει το όνομα της Αναστάσεως του Κυρίου, το νέο Μητροπολιτικό Μέγαρο, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Μέχρι την έγκριση του οικοπέδου και της άδειας οικοδομής, η εκκλησία αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες με βασικό πολέμιο τον Δήμαρχο της πόλης κ. Flamur Bime. Παρόλα αυτά ο κ. Bime ήταν παρόν στην τελετή και άκουσε την γεμάτη νόημα ομιλία του μακαριότατου όπου μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Κάθε ναός που χτίζεται, είναι ένα κέντρο προσευχής, ελπίδας και αγάπης, είναι, ένα κέντρο που θα στηρίζει την ενότητα του κόσμου. Είμαι σε περασμένη ηλικία και δεν ξέρω για πόσα χρόνια θα έρχομαι εδώ, εσείς τα παιδιά και οι άλλοι που θα ζήσετε περισσότερα χρόνια από εμένα, κάθε φορά που θα έρχεστε εδώ να θυμάστε πάντα αυτό, ότι είμαστε σε ένα χώρο πίστης, συμφιλίωσης, κατανόησης, αγάπης και ελπίδας…»
Στην τελετή που ολοκληρώθηκε με το «Χριστός Ανέστη» παραβρέθηκαν ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Εργασίας Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρρας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος, ο δήμαρχος Αργυροκάστρου Flamur Bime, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, έπαρχοι της περιοχής και πλήθος πιστών..

19 comments:

Ανώνυμος είπε...

a vre cirakia twn prodhotwn......ndropi sou vorioipiroti atoma san esena einai ndropi gia ti VOREIO IPEIRO.....TIN PRODOSIA POLI AGAPISAN ALLA TOYS PRODOTES KANENAS

Βορειοηπειρώτης είπε...

Τι σχέση έχει αυτό με τη συγκεκριμένη ανάρτηση;
Aν σε πείραξε που κατηγορoύμε τον σοσιαλιστή Δήμαρχο Αργυροκάστρου, σε πληροφορώ ότι ούτε εγώ και ούτε o συντάκτης του κειμένου ήμασταν ποτέ σοσιαλιστές άρα δεν προδώσαμε τίποτα. Εάν πάλι σας πείραξε που προβάλουμε αρκετά θέματα με την Εκκλησία, σας πληροφορώ ότι ούτε αθεϊστές ήμασταν ποτέ. Εάν εννοείς κάτι άλλο πες’ το να καταλάβουμε και εμείς τι προδώσαμε, μπορεί να είμαστε άδικοι αλλά όχι προδότες. Ο σκοπός μας είναι να ανοίξουμε ένα ειλικρινή διάλογο και εσείς κάνετε παράσιτα γιατί δεν θέλετε το διάλογο. Ο τόπος μας είναι γεμάτος από παράσιτα σαν και εσένα, θα μας ήσουν ποιο χρήσιμος/η εάν έλεγες κάτι ουσιαστικό.

Ανώνυμος είπε...

roufiane tou sali

Ανώνυμος είπε...

ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ιωάννης Ριζόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες ηταν μαζοι.
τυχαιο δεν νομιζω.............

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ είπε...

ΕΣΥ 3,04 ΚΑΙ 4.57 ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ. ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ. ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΕΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝΕ. ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΒΡΥΣΙΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΕΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΒΡΥΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΒΗΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

kala re esena xondrovurkari ti se niazei ti lew egw i mipws exeis ginati???? na paradhexese kati den einai kako vre file egw aplos lew oti ta mexroi tora stelexoi ta opoia exoun apoxorisei apo to kead itan proin ppsh ??afto den einai psema afu kai o idios o vorioipirotis to paradhexete oti itan proin komunistis εγώ και ούτε o συντάκτης του κειμένου ήμασταν ποτέ σοσιαλιστές ara itan kke

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΡΧΕΤΕ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ Ο ΝΤΟΥΛΕΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΡΚΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΔΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΠΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΤΙ ΧΟΝΤΡΟΒΟΥΡΚΑΡΗΣ ΕΙΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς φταίτε παιδιά που κάθεστε και απαντάτε στον κάθε τελειωμένο που δεν έχει τι να κάνει στη ζωή του και αρχίζει να βρίζει χωρίς καμμιά αφορμή. Εμείς να κοιτάμε μπροστά για το καλό του τόπου και ας αφήσουμε τους σιουρηγμένους να σκούζουν όσο θέλουν. Κανείς δεν τους λογιάζει παρά μόνο ο ζουρλομανδύας. Έχουμε νομίζω σημαντικότερα πράματα να ασχοληθούμε.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα σχόλια με την ανάρτηση;
Αποτυπώνεται εδώ η μικροψυχία και η μιζέρια που μας δέρνει. Έχουμε ένα ωραίο τριαντάφυλλο και αντί να απολάυσουμε την ομορφιά και ωραία ευωδία του, ασχολούμαστε με τα αγκάθια που έχει το κοτσάνι.
Επειδή ο ανώνυμος 3.04, 4.57 και 8.29 μάλλον είναι ο ίδιος, θα ήθελα να σου πω φίλε μου το p.p.sh. δυστυχώς ή ευτυχώς δεν το έζησα. Ίσως για εσάς στη ζωή να υπάρχει μόνο το p.p.sh. και το k.k.e. Μην χάνετε το χρόνο σας και σχολιάζετε στο Βορειοηπειρώτη, πηγαίνετε σε κανένα ψυχίατρο εγώ δεν μπορώ να σας βοηθήσω.
Μεσοποταμίτη, παρόλο που κατανοώ το θυμό σου, διαφωνώ με αυτά που λες. Ο τοπικισμός είναι ένα σαράκι που πρέπει να το διώξουμε.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, τριαντάφυλλο εννοώ το έργο του Αρχιεπισκόπου.

Ανώνυμος είπε...

boreiopeirwti, giati esbises to mnm? Auto pou eleges gia ton orfea kai tin klika. Einai psema?

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δε ξέρω σε ποιο μήνυμα αναφέρεσαι . Έγινε μια διόρθωση στην ανάρτηση και σβήστηκαν και τα τρία σχόλια που υπήρχαν μέχρι τότε. Δεν έγινε ηθελημένα πάντως. Σβήνουμε μόνο τα σχόλια που έχουν περιεχόμενο υβριστικό και βωμολοχίες. Αν νομίζεις ότι είναι σημαντικό γράψε το ξανά.

Ανώνυμος είπε...

makariotate prin ksekinisoun ta erga prepi na figoyn ola ta lamogia pou exeis ekei kato kai se klevoun tosa xronia

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη: μην τα βάζεις με τους αναγνώστες που τολμούν κ λενε την αλήθεια για τους "μικρους"κ τιποτένιους που εχει κόντα του ο Αρχιεπίσκοπος ο κόσμος βουήζει δεν τον ακούς? μιζεροι κ πολύ λίγοι τελικά είναι η κλίκα του Ντούλε -Μπέτση κ όχι ο μεσοποταμίτης

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Βορειοηπειρώτης είπε...

Ο μοναδικός φορέας που έκανε κάτι ουσιαστικό αυτά τα χρόνια στη Βόρειο Ήπειρο είναι ο Αρχιεπίσκοπος και ότι έκανε δεν το έκανε μόνος του, είχε και έχει κάποιους συνεργάτες. Ο τρόπος που γράφουν μερικοί, φτάνουν στα όρια της βλασφημίας γι’ αυτό και διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά βγαίνουν όλα στη φόρα για τα οικονομικά όργια που έγιναν στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Περιμένετε λίγο καιρό ακόμα και καθε κατεργαρης θα παει στο κελί του. Όχι του μοναστηριού, το άλλο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρώτη λυπάμε που ξεγελάς τον κόσμο και λες πλήθος πιστόν. Εκεί φάνηκε η ξεφτίλα και ο ξεπεσμος της φιλής μας και της εκκλησίας μας. Ηταν μόνο όσοι πέρνουν μιστό από την εκκλησία( και ούτε καν τις οικογενειές τους δεν είχαν)και τα παιδιά του σχολείου. σταθερές όποως πάντα η Μιρέλα,η Κωστάντο και η Ντονίκα με τα παιδιά τους και κανένας άλλος.
Οταν δεν πηγαίνουμε στην θεμελίωση του ιστορικού αυτου ναού ή όταν οι άνθρωποι που είναι γύρο από τον Μακαριότατο δεν φροντιζουν να έχει κόσμο τότε έχουμε τελιώσει. Για τον Αρχιεπίσκοπο από ότι άκουσα η τελετή αυτή ήταν ένα ακόμη ποτήρι που του προσφέραμε, και για τη Μιτρόπολη Αργυροκάστρου και τους υπαλλήλους της ήταν μια ακόμη απόδειξη πως έχουν ξοφλείσει...Κρίμα, ήταν η μόνη ευκαιρία να είμασταν όλοι μαζί κάτω από το ράσο

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που κατάφεραν τα "εξαπτέρυγα" της Μητρόπολης όλα αυτά τα χρόνια ήταν να υποχρεώσουν την Κωστάντω, τη Μιρέλα (Μαρία) και τη Ντονίκα (Αντωνία) να στραβοκοιτάζονται. Κι όλα αυτά για χατήρι της φήμης του Ντούλε. Καλά, πατήρ Νικόδημε, δεν εξομολογούνται ποτέ αυτά τα παιδιά; Και σαν εξομολογούνται, κάνουν ξανά τις ίδιες αμαρτίες; Ήμαρτον!

Δημοσίευση σχολίου