Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απάντηση του Δήμαρχου Σαγιάδας Βαγγέλη Μάστορα, σε δημοσίευμα του «Βορειοηπειρώτη».


ΠΡΟΣ: «borioipirotis.blogspot.com»
 
Χαίρομαι κατ’ αρχήν γιατί αναγνωρίζεις τις ευαισθησίες μου για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι οι ευαισθησίες αυτές δεν είναι όψιμες αλλά χρονολογούνται πολλά χρόνια πριν, από τα πέτρινα χρόνια που το τυραννικό καθεστώς της Αλβανίας καταπίεζε και τιμωρούσε εκτός από τους Αλβανούς αντιφρονούντες και τους Βορειοηπειρώτες Έλληνες αδερφούς μας.

Να υπενθυμίσω για την ιστορία ότι μαζί με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Κονίτσης Κυρό Σεβαστιανό και στελέχη της ΣΦΕΒΑ, δώσαμε αγώνες τα δύσκολα εκείνα χρόνια για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, λοιδορούμενοι από τους «αριστερούς ψευτοκουλτουριάρηδες της Ελλάδας του σήμερα» όπως εύστοχα τους αποκαλείτε και της Ελλάδας του χθες…
Συνεπώς θεωρούμε πως ανήκουμε σε αυτούς που ήταν πάντα δίπλα και θα εξακολουθήσουν να είναι, στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Όσον αφορά το βιβλίο μου, ειλικρινά, απορώ για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι, θέλω να πιστεύω από άγνοια ή ελλιπή πληροφόρηση, αντιδρούν έτσι.
Ειδικότερα απαντώ στα τρία ζητήματα που θέτετε:
1)      Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι στη Θεσπρωτία εργάζονται πάρα πολλοί συμπατριώτες σας και συμπατριώτες μας, Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, ασφαλώς δεν είναι αλλοδαποί, αλλά καθαρόαιμοι Έλληνες γι’ αυτό και δεν τους αναφέρουμε ως αλλοδαπούς εργαζόμενους.
2)       Συμφωνούμε απόλυτα με την επισήμανση ότι υπάρχουν όντως Έλληνες Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι, έχασαν την επαφή τους με τον Ελληνισμό κατά τη διάρκεια της στυγνής δικτατορίας και είμαστε πρόθυμοι και με τη δική σας βοήθεια και προτροπή να συμβάλλουμε προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η επαφή με τη μητέρα πατρίδα.
3)      Η πολυπολιτισμικότητα στην Ελληνική κοινωνία, κατ’ επέκταση και στην Ήπειρο, με τη διαβίωση και συμβίωση σε αυτή, αλλοδαπών, οικονομικών μεταναστών είναι μία πραγματικότητα, την οποία όποιος δεν διαπιστώνει ή για τους δικούς του λόγους παραβλέπει, εθελοτυφλεί και στρουθοκαμηλίζει…
Εμείς αυτήν την πραγματικότητα επιχειρήσαμε να αποτυπώσουμε στο βιβλίο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε με τους «αριστερούς ψευτοκουλτουριάρηδες» και βεβαίως χωρίς να υπολειπόμαστε κατ’ ελάχιστον σε εθνική ευαισθησία, όσον αφορά κυρίως το Βορειοηπειρωτικό.
Σημειωτέον ότι στο βιβλίο μας (σελ. 191) γίνεται ειδική αναφορά στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα και σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


                                                                              Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                                                                       Βαγγέλης Μάστορας
                                                                                           Δημοσιογράφος
                                                                                 Δήμαρχος Δήμου Σαγιάδας

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

mprabo sto Dimarxo poy apantise! Den to diabasa to biblio kai na sas pw oyte tha mpw ston kopo, moy einai adiaforw.

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

Εσείς οι Θεσπρωτοί της πολυπολιτισμικότητας, δεν κρατούσατε και τους τσάμιδες, τι μας τους φορτώσατε εμάς!!!. Και μόνο που σκέπτομαι τους τσάμιδες δήμαρχε μου, μου φτάνει, να την χαίρεστε την πολυπολιτισμικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε "ευαίσθητε" δήμαρχε για πες μας:
ο επαγγελματίας μετανάστης αρχιπρακτορας τι δουλειά είχε στην παρουσίαση του βιβλίου σου;
Αν ξεκίνησες από το Σεβαστιανό και κατέληξες στον Καπλάνι ζήτω που καήκαμε.
Ακόμα και "αντιρατσιστικά" και "πολυφυλετικά" να το πάμε τι δουλειά έχει αυτός που πληρώνεται αδρά από τον Οργανισμό Λαμπράκη ακόμα και σε καιρό κρίσης με το μεροκαματιάρη οικοδόμο;

Ανώνυμος είπε...

κύριε Δήμαρχε με όλη την τιμή, μια ερώτηση:
Καταρχήν,πήγα και προμηθεύτικα το περίφημο βιβλίο σας, γιατι παρακαλω στις συνεχόμενες στατιστικές που δίνεται για τους τους αλλοδαπούς εν γένει στην Ηπειρο(αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου άλλωστε)δεν ξεχωρίζετε τους βορειοηπείρωτες από τους αλβανούς και τους τσουβαλιάζετε μαζί;;
Στο βιβλίο σας τουλάχιστον πράττεται αυτό ακριβώς, μας ονομάζεται όλους αλβανους και η σελίδα που αναφερεται και καλά για τους βορειοηπειρώτες είναι make up τελευταίας στιγμής που εμένα προσωπικά δεν με πειθεί..
Παρακαλώ όπως μου απαντήσεται

Δημοσίευση σχολίου