Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Νομιμοποιήθηκε το “MEGA”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  MEGA
Με απόφαση του Πρωτοδικείου Τιράνων το Κόμμα των Ελλήνων με την επωνυμία «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον”- ΕΕΜΜ και στα Αλβανικά «Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen”-MEGA, που ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 2010 εγγράφεται στο μητρώο των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας ως νομικό πρόσωπο και από τις 21 του Ιούνη 2010 μπορεί να αναπτύξει νόμιμα τη δραστηριότητά του σε όλη την επικράτεια.
Το κόμμα αυτό ήρθε στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της χώρας γενικότερα για να καλύψει ένα διαχρονικό κενό που δημιουργήθηκε στη διάρκεια μετά το 1992 όπου καταργήθηκε αυθαίρετα η εκπροσώπηση του ελληνισμού μέσω της Ομόνοιας στην Αλβανική Βουλή και, στη νέα εποχή, να ηγηθεί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων που απορρέουν από τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία θα πρέπει να γίνει νόμος και πράξη της χώρας.
            Η νομιμοποίηση του κόμματος των Ελλήνων, παρά την οδύσσεια του δικαστηρίου, μαρτυρεί την προσπάθεια αναζήτησης και κατοχύρωσης  της δημοκρατίας στην Αλβανία δια της οποίας, σεβόμενη τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, μπορεί να ενσωματωθεί σύντομα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο νόμος «Περί Κομμάτων» του έτους 2000, που δεν περιορίζει την ίδρυση κομμάτων επί εθνικής βάσης, ενέπνευσε μια ομάδα Ελλήνων διανοούμενων,                                    επιχειρηματιών και νεαρών να συντάξουν πρόγραμμα και καταστατικό με γνώμονα την προάσπιση και προώθηση ειδικά των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τόλμησαν να τα προσφέρουν στους ομογενείς τους ως ευκαιρία συσπείρωσης και ανασύνταξης για να αναδείξουν τις δημοκρατικές και αγωνιστικές αξίες τους, οι οποίες είναι διαχρονικές και αναμφισβήτητες.
Το Κόμμα των Ελλήνων από σήμερα ξεκινάει έναν σοβαρό, δύσκολο και υπεύθυνο αγώνα, με ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους για την πολιτιστική, τη γλωσσική και κοινωνική ταυτότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όχι μόνο εντός της Αλβανίας, αλλά και εντός της Ευρώπης του μέλλοντος ΄ για την οικονομική και πολιτική αναβάθμιση επί του πατροπαράδοτου μας εδάφους  ‘ για την ενεργή συμμετοχή στη δομή του κράτους όπου λαμβάνονται αποφάσεις για μας.
Στη δομή και την οργάνωση το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-ΕΕΜΜ-MEGA διεκδικεί τον απόλυτο σεβασμό της εσωτερικής δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρος και το Εθνικό Συμβούλιο θα εκλεχτούν από γενικές μυστικές εκλογές με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων χωρίς εξαίρεση. Ο θεσμός της λογοδοσίας και ελέγχου των στελεχών του κόμματος και των αιρετών θα λειτουργήσει με συνέπεια και όχι μεροληπτικά. Η κεντρική έδρα του κόμματος θα είναι κοντά στους ΄Ελληνες και η δικτύωση των μελών όπου κι αν βρίσκονται θα πραγματοποιηθεί με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Την συλλογή και επεξεργασία των προβληματισμών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας θα την αναθέσει σε εξειδικευμένες ομάδες επιστημόνων και διανοουμένων οι οποίες θα εισηγηθούν στα συλλογικά όργανα τη μεθόδευση προώθησής τους. Οι σχέσεις με τα άλλα πολιτικά κόμματα θα έχουν πάντα γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας και όχι τα περιστασιακά συμφέροντα ατόμων ή μειοψηφίας.
Το Κόμμα των Ελλήνων προορίζεται να αναλάβει μια ιστορική αποστολή για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και διαθέτει όλα τα προσόντα να τη φέρει σε πέρας, αφού  στους κόλπους μας υπάρχουν αρκετά φωτισμένα μυαλά, που μπορούν να προσφέρουν ανεκτίμητη υπηρεσία για το κοινό όφελός μας.

10 comments:

ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ είπε...

"…αφού στους κόλπους μας υπάρχουν αρκετά φωτισμένα μυαλά..."
Που ήταν αυτά τα μυαλά τόσα χρόνια ή τώρα τους ήρθε η θεία φώτιση;!

Το MEGA έγινε για να δώσει ρόλος σε μερικούς "μόνιμους". Εύχομαι να διαψευστώ!

Ο mister Integrimi (Ντούλες για όσους δεν ξέρουν καλά την Αλβανική) πρέπει να έχει πολύ δουλειά αυτές τις μέρες. Απελευθέρωση Visas για Αλβανία, Mega, εκλογές ζητάει. Κάτσε ρε Βάγγο, ας περάσει το καλοκαίρι και βλέπουμε. Εσύ ποτέ δε βιαζόσουνα, τώρα τι σε έπιασε.

Infernus είπε...

Εγώ πιστεύω πως κάποτε πρέπει να δημιουργηθεί ένα κόμμα που να εκπροσωπεί πλήρως τα αιτήματά μας και αυτά είναι ένωση με την Ελλάδα και απέλαση των αλβανών από την Βόρεια Ήπειρο...

ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Ας είμαστε λιγάκι ρεαλιστές. Δεν χρειάζεται να προκαλούμε με την συμπεριφορά και τις διεκδικήσεις μας…. Κάλος η κακός είμαστε επίσημα κομμάτι του αλβανικού κράτους. Για να έχεις απαιτήσεις – διεκδικήσεις πρέπει να υπάρχουν και οι σωστές προϋποθέσεις κάτι που σήμερα δεν ισχύει.
1. Δεν υπάρχει η στήριξη από το επίσημο ελληνικό κράτος.
2. Οι βορειοηπειρώτες είναι διασκορπισμένοι στα αλβανικά κόμματα.
3. Ο παραγωγικός πληθυσμός έχει εγκαταλείψει την βορειοήπειρο στην τύχη της.(ποιος θα κάνει τον αγώνα, οι 70 χρόνοι παππούδες;)
Γι΄ αυτό και πρώτα απ’ όλα πρέπει να διασωθεί η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να απογραφούμε όλοι μας όποτε και αν αποφασιστεί η απογραφή. Άλλωστε μελλοντικά θα εκπροσωπούμαστε συμφώνα το ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού στην αλβανική βουλή. Δηλαδή, θα αποδοθούν κάποιες έδρες (ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού)του αλβανικού κοινοβουλίου στα ελληνικά κόμματα. Να ένας λόγος που δημιουργείτε και δεύτερο κόμμα. Με λίγα λόγια θα υπάρχουν εκλογές μόνο για τους Βορειοηπειρώτες και θα ανταγωνίζονται τα ελληνικά κόμματα για συγκεκριμένο αριθμό εδρών.

Πάντως η απογραφή είναι μια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη γιατί δεν θα έχουμε πολλές ώστε να κάνουμε αισθητή την διαχρονική παρουσία μας στην Βόρειο Ήπειρο…..

giorgosg είπε...

na eyxithoyme kalh arxi kai panta na litoyrgi me ta simferonta toy boreiohpeirwtikoy ellinismoy kai oxi tin anadiksi ton prosopikon toys simferonton....

Ανώνυμος είπε...

Βορ/ρώτη :διάβασα στη "δεροπολη" ότι το μεγκα είναι μπερισικό κόμμα ,αλήθεια το ΚΕΑΔ τί είναι?πάντως των ελληνων κόμμα δεν το λές! μάλλον καποιον ανίκανων καιάκρως επικύνδινων πουλήμενων βορ/των μπόρεις άνετα να τον πείς

Ανώνυμος είπε...

re pedia den xreiazotan allo koma aplos eprepe na figoyn olla ayta ta ta karkinomata pou to apotelooyn to kead kai tin omonia kai oloi mazi mia gro8ia na pame brosta enomenoi.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι δεν χρειαζεται αλλο κομμα στους κολπους της Ελινηκης μειονοτητας.Δεν γνωριζετε κυριε ανωνυμε οτι στην Ομμονια εχει γινει αυτοκαθαρση και φυγανε ολλα τα λαμογια που μας εκπροσοπουσαν επι 17 χρονια (γνωστη σε ολλους να μην τους κατανομασω) και σημερα προσπαθουν να ακουμπισουν καπου για να ειναι ξανα στο προσκεινιο.Ειναι η στιγμη ολοι εμεις οι νεοι μια γροθια να δοσουμε μαθηματα σε αυτους που κοιτουν τα προσωπικα τους συμφεροντα και κανανε τη πολιτικη επαγγελμα να συμπεριφερονται με αυτο τον τροπο χωρις να υπολογιζου τιποτα για αυτο τον τοπο. Επιτελλους ας βγαλλουμε μαθηματα απ τα τελευτεα γεγονοτα με τους τσαμιδες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας είπατε ποιος είναι ο πρόεδρος του "Μεγάλου" κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Καπιος απο τους DREJTORIDHES του Μπερισα

Ανώνυμος είπε...

den katalabenete oti i dimiourgia pollon kommaton apo emas tous boreio hpeiwtes to mono pou katafernei einai na mas diaspaei kai san apotelesma tin apodinamosi mas einai kati to opoio to blepei o kathenas gia ayto kai oi nomimotita tou neou komatos kerdismeni sigoura den eimaste emeis.
Pedes komata yparxoun aytoi pou den einai oikanoi na prosferoun sta yparxdonta komata prepei na fygoun gia na mporoun na mpoun aksia atoma

Δημοσίευση σχολίου