Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο Αναστάσιος θεμελιώνει τη νέα Μητρόπολη Αργυροκάστρου


Από Σάββατο έως Τρίτη στην περιοχή της  Β. Ηπείρου
Ο Αρχιεπίσκοπος της Αλβανίας Αναστάσιος θα βρεθεί από μεθαύριο Σάββατο έως και την Τρίτη στην περιοχή της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.
Μεταξύ άλλων την Κυριακή θα θεμελιώσει το νέο  Μητροπολιτικό ναό στο Αργυρόκαστρο, ενώ στον ίδιο χώρο θα αναγερθούν τα γραφεία της Μητροπόλεως, Νηπιαγωγείο και Πνευματικό Κέντρο.

Πρόκειται για τον χώρο που, παρότι ανήκει νόμιμα στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου τον διεκδικούσε για να δημιουργήσει, σε ιδιωτική δηλαδή έκταση, παιδική χαρά!

Εξάλλου θα τιμηθεί και από την Κοινότητα Κλεισσούρας, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια ενός κεντρικού δρόμου που θα φέρει το όνομά του.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ενδιαφέρεται για την περιοχή της Νότιας Αλβανίας και την επισκέπτεται συχνά. Είναι αξιοσημείωτο ότι πέρα από την εκκλησιαστική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο χώρο, έχει χρηματοδοτήσει και πολλά έργα υποδομών.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
• Στο μεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, ως επίσημος προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο Μακαριώτατος θα είναι σήμερα ομιλητής στην ετήσια διάλεξη του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Τρομοκρατικές ενέργειες και θρησκευτική συνείδηση», η οποία διοργανώνεται εις μνήμην Ντίνου Λεβέντη, μέσα στο πλαίσιο των επίσημων εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση, για το βαρυσήμαντο και πολυσχιδές έργο του και θα τον αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα.
***
• Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας διετέλεσε επί σειρά ετών καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοστάτησε, μεταξύ άλλων, στη σύγχρονη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή. Ως Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες, επανίδρυσε και ανασυγκρότησε την επί 23 έτη διαλυμένη Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία Αλβανίας.
Πρωινός Λόγος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου