Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Λατομεία Παντού!


Λύβενα – Λιβαδειά – Καινούργιο. Οργισμένη απάντηση του Γιάννη Παπαγιάννη

Μετά την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων της Λύβενας και του Βελιάχοβου, πριν από ένα χρόνο, το θέμα του λατομείου της Λύβενας είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στα ελληνικά και αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Ήταν ευχάριστο, γιατί είχαμε πολλά χρόνια να δούμε μια οργανωμένη αντίδραση βορειοηπειρωτών για θέματα που απασχολούν την κοινότητα μας. Το δυσάρεστο ήταν σε αυτή την αντίδραση θίγονταν τα συμφέροντα μιας ελληνικής εταιρίας. Η «Δυναμική» είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες, στο χώρο των αδρανών υλικών και μπετού, στους Αγίους Σαράντα και ιδιοκτήτες της είναι τα πέντε αδέρφια Παπαγιάννη από την Λεσινίτσα των Αγίων Σαράντα.

Λύβενα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Παπαγιάννη και μας ανέφερε: «Έχω όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Δεν περίμενα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Κάποιοι ανεύθυνοι κατεύθυναν τον κόσμο της Λυβενας σαν όχλο εναντίων μας. Είμαστε πέντε αδέρφια που επιμένουμε να ζούμε με τις οικογένειες μας στον τόπο μας. Παρόλο που είχαμε όλα τα χαρτιά δεν αρχίσαμε δουλειά γιατί δεν θέλαμε να αρχίσουμε με φασαρία. Εμείς από πλευράς μας σεβαστήκαμε τις προδιαγραφές που υποδεικνύει ο αλβανικός νόμος. Ψάξαμε και την ελληνική νομοθεσία για τα λατομεία και άλλων χωρών και είδαμε ότι είμαστε εντός προδιαγραφών για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων. Ελπίζαμε ότι θα επικρατούσε η λογική και ο νόμος. Κάποιοι συνεχίσουν να μας πολεμούν και αυτό που μας πληγώνει ποιο πολύ είναι ότι από αλλού περίμενα τον πόλεμο και όχι από συμπατριώτες μας» με αυτά τα λόγια, αγανακτισμένος αλλά και συγκινημένος μας απάντησε ο κ. Γιάννης Παππαγιάννης
Καινούργιο. Σε ανάλογη περίπτωση, στο χωριό Καινούριο που μάλιστα η απόσταση είναι μικρότερη από την κατοικημένη ζώνη, το λατομείο λειτουργεί κανονικά. Η ειρωνεία είναι ότι η άδεια δόθηκε σε έναν αλλοεθνή με καταγωγή από το Τεπελένι, όταν πρόεδρος της Επαρχίας Αλύκου ήταν από το χωριό Καινούργιο.
Σοπίκη. Παρά την αντίδραση για πολλά χρόνια των κατοίκων του Σοπικιού, στην περιοχή της Λιβαδειάς, για την απομάκρυνση της εταιρίας του Καλυβιώτη, όχι μόνο δεν έφυγε αλλά η Επαρχία έδωσε άδεια για δεύτερο λατομείο.
Δεν είμαστε ειδικοί να κάνουμε υποδείξεις, γνωρίζουμε όμως ότι τα λατομεία είναι απαραίτητα και η υγεία μας πολύτιμο αγαθό. Το θέμα δεν θα το κλείσουμε εδώ και θα επανέρθουμε με αναλυτικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.

13 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αφού επιμένουν να ζουν με τις οικογένειές τους στον τόπο τους να πέρνουν κ ντόποιους εργάτες, όχι αλβανούς.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνετε ,μήπως έκλεγε κιόλας ,όταν έβγαινε με τους αστηνομυκούς μπροστά και μας απυλούσανε ήτανε καλά ,σε μας τα λέτε αυτά τώρα το παίζουν και πατριώτες.

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ είπε...

Φιλε 9:56
1. Πατριώτης δεν γίνεσαι με λόγια αλλα στην πράξη. Η παραμονή ή η επιστροφή στη Βορειο Ηπειρο είναι η μεγαλύτερη εκφραση πατριωτισμού. Πέντε αδερφια μένουν πάνω για μένα είναι μεγάλη υπόθεση.
2. Αν είμαστε πατριώτες ελάτε να διώξωμε τον τεπελενισο από το Καινούργειο.
3. Μεσα στο κόλπο είναι και ο Επαρχος που θέλει να εκμεταλευτεί την πέτρα της Λύβενας. Αφου του έδωσε πρώτα την άδεια και ο ανθρωπος αγόρασε τα μηχανήματα έμαθαν οτι το νταμάρι έχει καλή πέτρα και τωρα τον κυνηγάνε απο εκεί για να την εκμεταλευτει ο Καισης με δυο τρεις αλλους

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ
1. έχουμε δείξει με πράξεις και όχι με λόγια αν είμαστε πατριώτες ή όχι. Θα θυμάσαι φαντάζομαι μιας και λες ότι είσαι μεσοποταμίτης τι έγινε το 1997 όταν οι τοπικοί άρχοντες θέλανε να δώσουν τα λιβάδια της Λύβενας στους λιάμπηδες;
όπως τότε έτσι και τώρα και όποτε μας χρειαστεί το χωριό θα είμαστε εκεί για να σώσουμε το χωριό μας απ' οποιονδήποτε θέλει να το βλάψει.
Με πράξεις και όχι με λόγια!!!
2. Όσο για το Καινούριο συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους...
3.Για το κόλπο που λες ότι έστησε ο έπαρχος.
εσύ που το ξέρεις; ήσουν και εσύ στην πίτα;

ΤΕΛΟΣ ασχοληθείτε με τα δικά σας προβλήματα και αφήστε το πρόβλημα της Λύβενας να το λύσουν οι Λυβηνιώτες όπως εκείνοι ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

File Mesopotamiti.Etsi to enoeis esy patrioti? To na meneis eki kai na zeis ekmetalevontas tin apousia ton alon kai ploutinontas izvaros ton alon kai koroidevontas ton kosmo?Ama einai etsi o patrotismos na moulipei.Diavase prosextika ti sou leei o parapano anonimos gaia tin livena na pernete kai paradigma mpas kai katharisei aytos o topos apo tetious tou idous patriotes.Giati i Lvena kai to Veliaxovo to exei diksei oxi mon o mai logia ala kai me praksois to kserei olh i eparxeia Mesopotamou afto.Phpos thelete na valete dikosas eparxo giafto toles afto gia ton eparxo?

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΏΤΗΣ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΧΡΊΣΗΜΟΙ. ΤΈΛΟΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΟΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΤΗΣ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΏΤΗΣ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΔΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΧΡΊΣΗΜΟΙ. ΤΈΛΟΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΚΟΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μία, να σταματήσουν να καταστρέφουν τα χωράφια και να πλουτήνουν ηζβάρος των αλονών.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί που μείνανε εκεί δεν μείνανε για να στηρίξουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μας αλλά για να τα οικονομήσουν αυτό τουλάχιστον δείχνουν η πράξεις τούς.
ρίξε μια ματιά εδώ να δεις τι καταστροφές έχουν κάνει http://wikimapia.org/#lat=39.9058682&lon=20.1142716&z=17&l=14&m=b

Ανώνυμος είπε...

Ο επαρχος Μεσοποτάμου μπορεί να λύσει τό θέμα αρκεί να συνενοηθεί με τους επάρχους Λιβαδειάς και Αλύκου. Μπορούν να συνενοηθούν να διώξουν τους Λιάμπους απο το Καινούριο και να στείλουν εκεί τους Παπαγιάννηδες;

Ανώνυμος είπε...

εγω απ οτι ξερω στο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ειναι χωριανοσ και οχι λιαμποσ

Ανώνυμος είπε...

ton topo soy den ton agapas otan ton kaneis na mi sagapisei aytos kai oi anthropoi poy oun se ayton.mallon to xrima agapas.oso gia prodiagrafes kai nomoys asto kalitera.den sta eipane sosta.oute stin oyganta aytes oi prodiagrafes.

Ανώνυμος είπε...

Itan pasignosto oti meta tis topiqes ekllojes tu 2o11 tha dhinontan i apofasi ja to llatomio tis Livenas,jati i PAPAJANIDHES ihan katathesi tus faqellus meta apo tin eksasfalisi ton apetumenon egrafon me tin ipografi qe sfrajidha ton q.Buzuka qe Kaishi ,pu simera parusiazun ton patrioti qe megallo simbarastati pros tus katikus tis LIVENAS.To llaiko vima qe o Velahovitis dhimosiografos P. Bolis,proekllojika asholithikan me pseftoegrafa,rihnondas llaspi stin ikojenja tu kostariti Anastas Thano+ta opia apodhiktikan burdhes+,eno ta egrafa me tin sfrajidha qe ipografi ton 2 parapano qirion ta aneferan os plasta egrafa.Omos pistevo oti simera hriazete na ta paramerisome olla afta,qe oli mazi apo tin topiqi aftodhiqisi,tis dhi mojerondjes ollon ton jiro horion,ta komata tis eliniqis mionotitas,tus alithinus qe sostus patriotes aftis tis eparhias ,ohi monon aplla na dhiksume simbarastasi,alla na antistathume mehri tellos ja na min kseqinisia afti i epihirisi pu ine karqinogona ja oli tin perihi.Pistevo ine ena kallo mathima ja tus torinus qe mellondes topikus arhondes na min dhinpnde toso efkolla egrafa pu katastrefun tin periohi.O KRANJOTIS.

Δημοσίευση σχολίου