Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ο Μπολάνος αθωώθηκε αλλά δεν δικαιώθηκε!

Αθώο έκρινε σήμερα το εφετείο Αυλώνας το Δήμαρχο Χειμάρρας και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο. Ο κ. Μπολάνος διώκονταν για κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση δημόσιας φθοράς που είχε εκτιμηθεί μάλιστα στα 4.000.000 λεκ (~30.000 Ευρώ).
 Η ιστορία αρχίζει το 2007 όπου κατασκευάζονταν η εθνική οδός στη Χειμάρρα. Η Αλβανική Νομοθεσία για τον τρόπο και το περιεχόμενο των  πινακίδων στην εθνική οδό (κάθετοι άξονες και αρχαιολογικοί χώροι), επιβάλει να λαμβάνετε υπόψη η άποψη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να προσδιορίζει από ποιον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας αποφάσισε στα όρια του δήμου όπου διέρχεται η εθνική οδός οι πινακίδες να είναι δίγλωσσες, Αλβανικά και Ελληνικά. Η κατασκευαστική εταιρία τοποθέτησε πινακίδες στην αλβανική και αγγλική γλώσσα, προκαλώντας την τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες.
Τον Απρίλιο του 2009, με πρόταση του εισαγγελέα Αυλώνας Sokol Malaj, ο κ. Μπολάνος είχε καταδικαστεί σε 1 χρόνο φυλάκιση, 3 χρόνια να απέχει από δημόσιο βίο και χρηματικό πρόστιμο 500.000 λεκ (~4.000 ευρώ), προκαλώντας την έντονή αντίδραση της Ομόνοιας και όλων των βορειοηπειρωτικών σωματείων. Κατά της απόφασης είχε εκφραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζοντας την αναχρονιστική και έξω από το κλίμα της εποχής.
Ο δρόμος παραμένει χωρίς πινακίδες. Ο Μπολάνος μπορεί να αθωώθηκε αλλά δεν δικαιώθηκε. Δικαίωση είναι να μπουν οι ελληνικές πινακίδες!

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

autes oi isotimies me trelainoun...!

Ανώνυμος είπε...

Φτηνά τη γλίτωσε ο πρόεδρος! Αλλά αντί να σχολιάζουμε εκ του ασφαλούς μήπως θα' πρεπε να επιστρέψουμε κατα μητέρα πατρίδα μεριά?! Είμαστε η εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας ας μην ξεχνούμε το τελευταίο συνθετικό!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ στην μητέρα Πατρίδα είμαι πάντως...στην Ηρωική Βόρεια Ήπειρο

Αετός. είπε...

Να σεβόμαστε τον Β. Μπολάνο γιατί είναι ο μοναδικός που δεν πουλάει την γη μας. Γιαυτό έχουν τρελαθεί οι Αλβανοί και τον πολεμούν και τον απειλούν καθημερινά και λυσσαλέα!
Να τον στηρίξουμε και να μην πέσουμε σε παγίδες των πουλημένων και των αλβανών.
Μπράβο Βασίλη Μπολάνο.

Υ. Δεν είμαι Χειμαριώτης! Μακάρι όμως να είχαν άλλοι 4-5 το πατριωτισμό του Μπολάνου. Δεν λέω ότι είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος αλλά τουλάχιστον είναι ο πιο αξιοπρεπέστατος!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον αετό ,ο Μπολάνος φαίνεται να είναι πραγματικός πατριώτης , έχει κότσια και αντιστέκεται στα σχέδια των Αλβανών ,το ερώτημα είναι γιατί επί των ημερών του συρρικνώθηκε τόσο η ομόνοια ? Δεν φταίει μόνο αυτός αλλά δεν κάνει κ τίποτα για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο κόσμο μας.
Μάλλον είναι πειθήνιο όργανο του Ντούλε.


ΥΓ. Βορειοηπειρώτη να σε ρωτήσω και σένα κάτι που ρώτησα το «δεροπολίτη» αλλα ως συνήθως αυτός τα κρησαρίζει τα σχόλια κ βάζει μόνο τις κομουνιστικές του ανοησίες .Ο Μπολάνος ήταν αντιπρόεδρος στο ΚΕΑΔ? Αν ναι τώρα γιατί δεν είναι? Αφού λένε ΚΕΑΔ Κ ΟΜΟΝΟΙΑ πάνε μαζί ,κάποιες γλώσσες λένε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου.τί συμβαίνει με τον Πρόεδρο?

Ανώνυμος είπε...

dn kserete ti sas ginete ......

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν ξέρω να σου απαντήσω φίλε ανώνυμε 6.25 τι σχέση έχουν ο Ντούλες και ο Μπολάνος. Αυτό που αντιλαμβάνομαι παρακολουθώντας όσο μπορώ τα πεπραγμένα είναι ότι ο Μπολάνος δεν ταυτίζεται με τον Ντούλε ειδικά με την πλήρη ταύτιση που έχει τελευταία το ΚΕΑΔ με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Νομίζω δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί ο Μπολάνος εκτός από τη Χειμάρρα δεν έχει ή δεν προσπάθησε να αποκτήσει ρεύμα σε άλλες περιοχές της μειονότητας, οπότε δεν μπορείς να κάνει διαφορετικά. Να σου δώσω και ένα άλλο στοιχείο που ίσως σε βοηθήσει. Ο Ντούλες κατά την άποψη μου είναι ο μοναδικός ρήτορας που έχουμε, δεν έχει όμως τίποτα άλλο εκτός του λόγου. Η πολύ εξουσία που του έδωσε ο Μπερίσα τον έκανε και αλαζονικό. Μακάρι ο Μπολάνος να το καταλάβει και να ακολουθήσει ένα δρόμο ανεξάρτητο από το Ντούλε, σε αυτή την περίπτωση πιστεύω θα βρει πολλούς υποστηρικτές και θα τον ακολουθήσουν πολλοί.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Μπράβο στον βορειοηπειρώτη για το άρθρο!!!
Μέχρι και στο troktiko έφτασε η χάρη του….

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_3658.html

Ανώνυμος είπε...

ela vre borioipiroti esi ksereis tosa kai tosa............ kai den ksereis poios itan o mexri tora andiproedros tou kead (tzaba pou xeis kai to blog tote iii mipws osa de mas sinferoun DEN TA THIMUMASTE???????????? E RWTAW EGW TORA???

Ανώνυμος είπε...

LA VRE VORIOIPIROTI PWS DEN KSEREIS TORW POIOS ITAN ANDIPROEDROS TOU KEAD (PIOS EGLIFE TON DULE) IIIII AFTA PU DEN MAS SINFEROUN DEN TA THIMOMASTE RWTAW EGW TORA??ETSI GIA NAKSEROUME

Ανώνυμος είπε...

Υπηρχε περιπτωση να καταδικαστει?
Τωρτε κουτοχαρτο?

Ανώνυμος είπε...

Enas allos dimarxos tethike se argia epeidi den ksilone pinakides

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/06/2010&id=173975

Ανώνυμος είπε...

O ipurgos mas mesollavise gia na min dikastei o proedros tis OMONIAS.

I OMONIA ine olon ton elinon...

Zito o Spiros Kseras

Ανώνυμος είπε...

kala an itan sto xeri toy Spiro Ksera tha ton katadikaze isovia

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΡΡΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΛΛΩΝ....ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΡΓΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ...ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΩΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ ΔΕΡΒΙΤΣΙΑΝΙ

Δημοσίευση σχολίου