Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Απάντηση Μαγκριώτης σε επερώτηση Στυλιανίδη: Τα έργα αναβάθμισης των σχολείων στη Β. Ηπειρο δεν αναβλήθηκαν αλλά ακυρώθηκαν !!!

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από έναν μήνα στην Βουλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος. Ευρυπίδης Στιλιανίδης απέστειλε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κος. Γιάννης Μαγκριώτης. Τα έργα αναβάθμισης των σχολείων δεν αναβλήθηκαν αλλά ακυρώθηκαν όπως ενημερώνει ο υφυπουργός και η επαναπροκήρυξή τους ενδέχεται να εξεταστεί βάσει των σημερινών δυνατοτήτων χρηματοδότησης.

Η απάντηση του Υφυπουργού με θέμα "Αναβάθμιση των υποδομών των μειοδοτικών σχολείων της Βορείου Ηπείρου" έχει ως εξής:

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή ότι πράγματι υπήρξε καθυστέρηση της υλοποίησης των έργων αναβάθμισης των υποδομών των Μειονοτικών Σχολείων της Βορείου Ηπείρου από 17.5.2008 που διατέθηκε η σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των έργων και στην επιστροφή των χρημάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών καθώς και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα εξετάσει βάσει των σημερινών δυνατοτήτων χρηματοδότησης την επαναπροκήρυξη των έργων εκσυγχρονισμού των σχολείων της Βορείου Ηπείρου.
Θετική εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην Βόρειο Ήπειρο αντί της Νότιας Αλβανίας που μας έχει συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ στην ουσία όμως του θέματος φαίνεται πως τα έργα αυτά δεν βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στην υλοποίηση.
Πηγή: www.nenanews.eu

2 comments:

To kititsi είπε...

kalo tha einai o stilianidis na mas pei giati den eixane gini toso kero ta erga kai meta na arxisi na zitaei eythines apo alloys!!!
to oti tha stamatagane oi epidotisis gia diafora tetoia programata , edw exoyn kopoi alles kai alles epidotisis kai programta....
to na mas prosfonoyn kai sto pasok me ton oro boreios hpeiros einai ena thetiko vima pros tin sostoi kateythinsi arki na exei diarkia kai na min einai mia fotobolida...

synevi είπε...

Η συντηρηση των ελληνικων σχολειων στην Αλβανια ειναι υποχρεωση του αλβανικου κρατους.
Ετσι οπως συντηρει τα αλβανικα σχολεια ειναι υποχρεωμενη να συντηρησει και τα ελληνογλωσσα.
Μην απαλλασουμε κανεναν απ τις ευθυνες του και κυριως τους εκπροσωπους μας στο αλβανικο κρατος

Δημοσίευση σχολίου