Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Βράβευση Αναστασίου στην Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου απονέμει σήμερα τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου τιμά σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, τον οποίο σε ειδική τελετή θα αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής. Η τελετή θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου και ο Αναστάσιος θα μιλήσει με θέμα «Τρομοκρατικές ενέργειες και θρησκευτική συνείδηση». Το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας θα επισκεφθεί την Πανεπιστημιούπολη και θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητή Σταύρο Ζένιο.

Κατά την άφιξή του χθες στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας εξέφρασε την ευχή ο Θεός να συντομεύσει το χρόνο της αναμονής για πραγματοποίηση των ονείρων και των ευχών του κυπριακού λαού και το συντομότερο να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού.
«Σκέπτομαι πάντα την αντοχή του κυπριακού λαού, την οποία ιδιαίτερα θαυμάζω, και τη δημιουργικότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες», ανέφερε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, δήλωσε ότι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα εκκλησιαστικά ζητήματα.
Τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχθηκαν ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, καθηγητής Αντώνης Κάκας, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής, καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Σταύρος Σ. Φωτίου.
Πυγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου