Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ελληνοαλβανική σύρραξη συνθημάτων

Τα στηθαία μπετού του δυσπρόσιτου δρόμου που συνδέει το Αργυρόκαστρου με τους Αγίους Σαράντα, στο τμήμα Μουζίνα – Γεωργουτσάτι έχουν μετατραπεί σε φορείς εθνικιστικών συνθημάτων. Πριν από δύο μήνες περίπου όλοι οι τοίχοι σε αυτό το τμήμα είχαν κοκκινίσει από εθνικιστικά αλβανικά συνθήματα. Αυτό που επαναλαμβάνετε ποιο πολύ είναι το “I Love Camerine” ενώ δεν λείπουν και αυτά με αλυτρωτικό και επεκτατικό περιεχόμενο, συνθήματα στήριξης στο κόμμα των τσάμιδων (PDU) κλπ.
Με συνθήματα όπως, «Βόρειος Ήπειρος Γή Ελληνική», «Πας μη Έλλην Βάρβαρος», «Ελλάς» και ζωγραφισμένες Ελληνικές σημαίες, «απάντησαν» οι μπλε στους κόκκινους, πάνω στον ίδιο χώρο. Οι μπλε «καλλιτέχνες», υπέγραψαν ως «Μ.Α.Β.Η.».
Οι όψιμοι αγωνιστές του σπρέι, όπως και κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που επικαλούνται το όνομα της ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου) καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με την ιστορική ένοπλη οργάνωση που έδρασε στην περιοχή μας το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πραγματική ιστορία της «ΜΑΒΗ», είναι άγνωστη στους συμπατριώτες μας και σύντομα το ιστολόγιο μας θα δημοσιεύσει άρθρο με το μύθο, την αλήθεια και τα ψέματα γύρο από τη ΜΑΒΗ.

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΑ ΞΕΣΚΗΣΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

Infernus είπε...

Έτσι ρε...γιατί δεν με καλείτε και εμένα να βάψουμε μαζί ρε παιδιά...είμαι διαθέσιμος εάν πρόκειται για την Πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

Ο εθνικισμος τρεφετε με εθνικισμο.
10 μαλακες τσαμηδες απ τη μια, 10 μαλακες μαβητες απ την αλλη.
Να δειτε που στο τελος εμεις οι ελληνες της Αλβανιας θα ειμαστε αυτοι που θα εχουμε βοηθησει την αναδειξη του "τσαμικου" οσο κανενας αλλος.
Περιμενω με αγωνια το αφιερωμα στο ιστορικο ΜΑΒΗ!
Να μαθουμε επιτελους ποσες μαχες εδωσε ο εισαγγελες του φασιστικου προτεκτορατου της Αλβανιας

Ανώνυμος είπε...

Τα συνθηματα με μπλε χρωμα εχουν καμια σχεση με την προσφατη επισκεψη του φασιστακου πανιβλακα υπαλληλου της ελληνικης βουλης;

Ανώνυμος είπε...

H M.A.B.H THA KSANAZISEI TO AIMA TON ALBANON NA XISEI!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά που είχαν την τόλμη να γράψουν τα συνθήματα. Δεν κατάλαβα δηλαδή οι Τσάμηδες είναι πιο μάγκες;
όσο για την αναγραφή του ΜΑΒΗ μπορεί να είναι ατυχής αλλά δε σημαίνει ότι αυτοί που το έγραψαν ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του αλλά θαυμαστές του.
Αν έγραφαν σύνθημα π.χ."ΠΑΟ ΘΥΡΑ 13" σημαίνει ότι πήγαν και το έγραψαν ο Βγενόπουλος με το Νίνη και τον Καραγκούνη;
Τόσα χρόνια συνθήματα για τη Βόρειο Ήπειρο βλέπαμε μόνο στις εθνικές οδούς Καλπάκι - Κόνιτσα και Καλπάκι - Δελβινάκι γραμμένα από τη ΣΦΕΒΑ. Καιρός να τα δούμε και στα μέρη μας.
Τώρα καποιος άλλος μπορεί να γράψει και για προβοκάτσια...

Ανώνυμος είπε...

Grafi o diahiristis gia eunikistika synthimata sto dhromo Mouzina - Ag. Saranda. Dhen fantazome na theori ethnikistiko kai to "Vorios Ipiros = Jis Elliniki!". Ua itan krima dhilladhi kai ta aftonoita na ta theoroume pleon ethnikismo sto onoma enow psefto eksighronismou...

Ανώνυμος είπε...

thelw na po pos kai sthn boreio hpeiro tetia sinthimata kai den einai xrisavgitika ote fasistika

Ι. Έμπονος είπε...

Αρκετές φορές το κακό το χαρακτηρίζει το θράσος, ενώ το καλό το καλύπτει η δειλία.
Δεν θα ήμαστε εκτός πραγματικότητας αν υποστηρίζαμε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση τόσο των Τσάμηδων, όσο και των Βορειοηπειρωτών.
Το δε ακόμα χειρότερο είναι ότι οι Βορειοηπειρώτες, πλην ελαχίστσων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, έπεσαν με τα "μούτρα" στην καλοπέραση, με αποτέλεσμα να λησμονήσουν εν πολλοίς...
Λησμοσύνη και δειλία είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να καταλάβει τις ψυχές των όσων έχουν υποστεί τόσα και τόσα για το ότι είναι Έλληνες...
Να σχολιάσει τώρα κανείς το δραματικό γεγονός του εσωτερικού διχασμού με τα Βορειοηπειρωτικά κόμματα και αποκόμματα; Το καλύτερο εν προκειμένω θα είναι να κρατήσουμε την σιωπή καθότι "ο μεγάλος πόνος είναι βουβός".
Ας κατανοήσουν οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες ότι το κατά πως βαδίζουν, ίσως δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραδόσουν στην επόμενη γενιά άσβεστη την δάδα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και της Ελληνόγλωσσης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βορείου Ηπέιρου.
Και φυσικά για όλα αυτά δεν φταίνε οι ξένοι και οι Αλβανοί, ούτε βέβαια τόσο οι Γραικυλικές Ελληνικές κυβερνήσεις...
Οπωσδήποτε τους αγώνες πρέπι να τους καθοδηγούν όχι η ύλη και ο "μαμωνάς", αλλά το πνεύμα και τα ιδανικά.
Απ'αυτήν την άποψη λοιπόν, συγχαρητήρια σε όσους λεβέντες Ελληνόψυχους, αγωνίζονται ποικιλοτρόπως τόσο εντός όσο και εκτός της δύσμοιρης, πλην όμως λεβεντογέννας Ηπείρου.

Ανώνυμος είπε...

10-4-1994 τιμη και δοξα στον Αναστασούλη και τα αλλα παλικαρια..........ενωσισ η θανατος

Ανώνυμος είπε...

FUCK DIRTY CAMERIA AND ALBANIAN BRUTALS_.

NORTH EPIRUS WAS, IS AND WILL BE 'GREEK'_.

Δημοσίευση σχολίου