Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ένταση στην Αλβανική Βουλή.

Ο Shpetim Idrizi, ζήτηση ενός λεπτού σιγή για τα «θύματα» της Τσαμουριάς. Ο Ντούλες αρνήθηκε να σηκωθεί.
Η σημερινή συνεδρίαση στην Αλβανική Βουλή, άρχισε με ενός λεπτού σιγής κατόπιν αιτήσεως του προέδρου του PDU Shpetim Idrizi, για τα «θύματα» της «Ελληνικής Θηριωδίας», όπως είπε, κατά του λαού της Τσαμουριάς. Ο βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες, αρνήθηκε να σηκωθεί, προκαλώντας την δαιμονισμένη αντίδραση του δεύτερου βουλευτή του PDU Dashamir Tahiri.
O Tahiri δεν περιορίστηκε μόνο στη φραστική επίθεση κατά του έλληνα βουλευτή αλλά από το βήμα της βουλής τον απείλησε χρησιμοποιώντας μάλιστα λεξιλόγιο «πεζοδρομίου». Η ένταση επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο όταν από το βήμα ο κ. Ντούλες κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής για μεροληψία και για το γεγονός ότι δεν αντιδράει όταν ακούγονται ωμές απειλές κατά συναδέλφων. Η κ. Topalli αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά

16 comments:

To kititsi είπε...

re paidia o ypourgos kseras ti ekane, sikothike kai kratise enos leptoy sigi gia tin mnimi ton tsamidon??

ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Χαμός στο αλβανικό κοινοβούλιο!!!
Μακάρι να είχαμε και άλλους εκπροσώπους για να περνάμε τα μηνύματα μας….
Οι τσάμιδες είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά. Μακάρι να ενωθούμε και εμείς μια μέρα και κάνεις δεν θα μπορεί να σταθεί στον δρόμο μας.

*Έχει πολλά στραβά ο Ντούλες αλλά κάπου κάπου έχει και εκλάμψεις…
**Ευχαριστούμε βορειοηπειρώτη, για την γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ενημερωθώ τι έκαναν οι υπόλοιποι υπουργοί ελληνικής καταγωγής (ασχέτως κόμματος και ιδεολογίας) που και καλά εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας, που με την ψήφο μας τους στέλνουμε στην Βουλή. Και μην μου πει κάποιος ότι βγήκαν βουλευτές με αλβανικούς ψήφους γιατί θα γελάω για μέρες…

Ανώνυμος είπε...

Ο ΞΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ MEGA,ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΑ Ε.....

Ανώνυμος είπε...

Στην τελετή που ολοκληρώθηκε με το «Χριστός Ανέστη» παραβρέθηκαν ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Εργασίας Αλβανίας κ. Σπύρος Ξέρρας.η απαντηση μου βορειοηπειροτη δινεται με μια εκφραση σου............
Tωρα εγω στο φωναζω ειμαι με τον Βαγγελη. Εσυ τη εχεις να πεις??????

Spyros είπε...

O ipoyrgow apo ti Deviciani orthios. San o o p.....os
timi kai doksa stouw tsamides. M...kes boriopirotes psifiste to nteneke.

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΑΠΛΩΣ Ο ΛΑΤΡΕΥΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΙΕ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΛΟΙΠΟΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΤΡΕΥΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗ ΡΟΜΦΕΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΙΜΗΤΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΟΣΜΟΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον απο πάνω. Ναι δίκιο έχεις όλοι μεσ'τα σκατα είναι , αλλά καλύτερα στα δικά σου σκατά παρά στα σκατα των αλλων. Μπράβο στο βουλευτή μας.

Αετός. είπε...

Παιδιά, φανταστείτε να σηκωνόταν ο Ντουλες? Θα τον πνίγαμε στο φτύσιμο!
Δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει!
Εκπροσωπεί εμάς τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και όχι τον εαυτό του και δεν θα μπορούσε να σηκωθεί !

Ανώνυμος είπε...

nai re siga ti ekane to palikari o doules bravo .............pane i epoxes
tou fovou kai toy tromoy ti 8a kanoum oi tsamides 8a mas ta klasoun

κόλιας είπε...

Ας μάθουμε πρώτα τι έκαναν και οι άλλοι Έλληνες βουλευτές, αν ήταν παρόντες, και μετά κρίνουμε πιο αντικειμενικά.

Ανώνυμος είπε...

Κόλια, μια και ρωτάς να μάθεις. Ο Ξέρρας ήταν παρν και σηκώθηκε όρθιος προσοχή για να τιμίσει τους τσάμιδες΄. Τώρα προσπαθησε να κρίνεις αντικειμενικά

κόλιας είπε...

Όπως και να' χει αξίζει ένα μπράβο στο Ντούλε για την κίνηση του.
Για τον Ξέρρα όμως πληροφορίες από πάνω λένε ότι καθόταν στα έδρανα των υπουργών που είναι δίπλα από το προεδρείο της Βουλής και όταν έγινε η πρόταση για τήρηση ενός λεπτού σιγής, σηκώθηκε βγήκε από την αίθουσα συνεδριάσεων και πήγε στο καφενείο.
Τι να πιστέψω;
Τέτοιες εκδηλώσεις στη Βουλή είναι προγραμματισμένες τουλάχιστον μια μέρα πριν, άρα λογικά και οι δύο Έλληνες βουλευτές το γνώριζαν εκ των προτέρων.
Συμπερασματικά αυτό που βλέπω με το Ντούλε είναι ότι στην αλβανική βουλή τα τελευταία πέντε χρόνια ακούγεται μόνο όταν θίγεται το θέμα των Τσάμηδων. Και ξαναλέω μπράβο του για τη στάση που κρατάει, αλλά δεν μπορεί να μη μου γεννηθεί το ερώτημα:
Ο Ντούλες τι εκπροσωπεί στην αλβανική βουλή;
τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ή το ελληνικό κράτος;
Να κρατάει δηλαδή μια αντίσταση στο "τσάμικο" αλλά να μη μιλάει καθόλου για Βόρειο Ήπειρο;
όλα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι είναι τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Το ηρωικο της υποθεσης που ειναι? Επειδη εκανε το αυτονοητο.Αυτο ελειπε να σηκωνοταν κιολας.
Αλλα το θεμα μου δεν ειναι το τσαμικο εμενα. Εμενα ειναι το βορειοηπειρωτικο.Εκει τι κανει.

Μην τσιμπατε απο προσπαθειες βελτιωσης του προφιλ του βαγγελη,που δεν προσφερουν καμια ουσια στο βορειοηπειρωτικο μας.

Περι του ξερρα δεν με νοιαζει τι εκανε. Ειναι βουλευτης σε αλβανικο κομμα και ως ετσι τον λογιζω ( αν και θα ειναι ντροπη σαν ελληνας να σηκωθει). Οταν γινει προεδρος ομονοιας η κεαδ τοτε θα κριθει και αυτος.

Γ.Γ

Ανώνυμος είπε...

Ντούλες και Ιντρίζι υπάρχουν ο ένας για τον άλλον. Ο πρώτος νιώθει την ανάσα του MEGA ενώ ο δεύτερος του PDI. Κορώνες πατριωτισμού σκορπίζουν και οι δύο. Απλώς, ο πρώτος κάνει άμυνα και ο δεύτερος επίθεση. Την άλλη φορά μπορεί να αντιστραφούν οι ρόλοι: να κάνει ο Ντούλες επίθεση και ο Ιντρίζι άμυνα. Υπήρχε κι άλλος τρόπος να μην τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αυτός που επέλεξε ο Τάβος που έπεινε καφέ στο καφενείο της Βουλής ή αυτός που επέλεξε ο Ξέρρας καθλως σηκώθηκε από τη θέση του (όταν τηρούνταν το λεπτό σιγής) και τα έλεγε δήθεν με τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης. Και μην παραπλανείτε τους αναγνώστες ότι σηκώθηκαν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή. εν τον κάνετε έτσι πιο παλικάρι το Ντούλε. Θα ήταν παλικάρι αν σηκ'ωνονταν,έπαιρνε το μικρόφωνο (αυτό με το οποίο επιττίθεται κάθε τόσο και λιγάκι έμεσα στον Ξέρρα) και ερμήνευε τη θέση του. Γιατί η καταψήφιση και η αποχή στο Κοινοβούλιο συνοδεύονται με την ερμηνεία. Δεν είναι έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπεζάνης ζει, αυτός μας οδηγεί! Κάτι τέτοιο μου θυμίζουν τα σχόλια που καταφτάνουν από το στρατόπεδο Ντούλε. Πατριωτισμός της δεκάρας, παλικαριά της φακής. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι προέρχονται, κατά πάσα πιθανότητα, από τους ίδιους ανθρώπους που τότε χαρακτήριζαν τον Μπεζάνη προβοκάτορα. Και αναρωτιέται κάποιος που βρίσκεται η κυρία Μπεζάνη. Μα, ασφαλώς, εκεί που τη διόρισε ο Ντούλες από την εποχή του Νάνο (και την ξαναδιόρισε την εποχή Μπερίσα) στην Επιτροπή Μειονοτήτων. Εκεί είναι μαζί με τον Χρυσόστομο (τον παρ' ολίγο βουλευτή Αργυροκάστρου που κατέβασε ο Ντούλες στη θέση του Ξέρρα). Εκεί μάχονται κάθε μέρα για τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βάσει των υποδείξεων Ντούλε. Είναι οι μόνοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους (δηλαδή δε δουλεύουν, αλλά μας δουλεύουν) Το ίδιο δε μας κάνει κι ο Ντούλες. Αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες προσέγγισης όλων των ελλήνων βουλευτών στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, κυνηγάει πότε τον έναν και πότε τον άλλον. Γι' αυτόν να είναι καλά ο Ράμα. Έχει όμως η Ελληνική Μειονότητα ράματα και για τη γούνα του...

Δημοσίευση σχολίου