Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος


«Ναι» Σαμαρά σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς Παπανδρέου πρωθυπουργό

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε στον Α. Σαμαρά το σχηματισμό κυβέρνησης "Εθνικής Σωτηρίας" ή "Συνεργασίας", για να εισπράξει την κατάφαση του προέδρου της ΝΔ, με την προϋπόθεση να μην είναι επικεφαλής ο Γ. Παπανδρέου και να τεθεί ως στόχος η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.


Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε στον κ. Παπανδρέου ότι με την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα ο πρωθυπουργός συμβολίζει την απώλεια εμπιστοσύνης προς τους πολίτες και την αγορά, και πρότεινε κυβέρνηση προσωπικοτήτων με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν απέρριψε ευθέως την πρόταση και ορίστηκε νέο τηλεφωνικό ραντεβού των δύο ανδρών εντός της ημέρας και εκ του σύνεγγυς συνάντηση προσεχώς, εφόσον συμφωνήσουν σε αυτό το εγχείρημα.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε χρονικό περιθώριο για αυτό το εγχείρημα τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και κατόπιν τη διεξαγωγή εκλογών. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε (όχι όμως ως προαπαιτούμενο) και την αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς, ενώ προηγήθηκε  συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, χαρακτηρίζοντας "ιστορικά κρίσιμες" τις στιγμές που βιώνει η χώρα.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας ζήτησαν την προσφυγή στις κάλπες, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης συναντά την Πέμπτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τι είπε ο Παπανδρέου στον Παπούλια


Εντός του προεδρικού Μεγάρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ίδιος ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε αναζήτηση συνεννόησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση".

Στην ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.
http://www.nooz.gr

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι πως ο Σαμαρας επεβαλλε στον Παπανδρεου την παραιτηση του,την συσταση Εθνικης Ενοτητας,την αλλαγη του μεταναστευτικου νομου.Το παρακατω αρθρο λεει σε λιγες σειρες ολη την αληθεια.
http://www.antinews.gr/2011/06/15/106675/#more-106675

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαρας ζητησε απο τον Παπανδρεου 4 ορους.
1)Την παραιτηση του απο τη θεση του Πρωθυπουργου και την τοποθετηση προσωπου κοινης αποδοχης.
2)Επαναδιαπραγματευση του Μνημονιου και του Μεσοπροθεσμου.
3)Μετα την επαναδιαπραγματευση,εκλογες.
4)Καταργηση του νομου (του γελοιου νομου) για την λαθρομεταναστευση.
Ελπιζουμε να αλλαξουν τα πραγματα για το καλο του Ελληνα και της Πατριδας.Η επαναδιαπραγματευση του Μνημονιου ειναι αναγκαια για το καλο του Εθνους οπως πολυ σημαντικο ειναι να αλλαξει και η πολιτικη στην λαθρομεταναστευση που εχει προκαλεσει πολυ κακο στη χωρα.

Alex85 είπε...

ΡΕ ΑΝΩΜΑΛΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.....? ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΙΖΕΙΣ.....?ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΝΔ Η ΚΑΘΕ ΝΔ.....ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ....ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΑΤΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΑΜΩΚΑΡΕΚΛΑ....?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως η πατριδα ειναι υποχρεωμενη να υπομενει τον εθνικο προδοτη Jefry και αλλο.Για το διεθνιστικο του εργο,για την μη ελληνικη του καταγωγη και την ανικανοτητα του ημασταν σιγουροι τωρα μας επιβεβαιωσε και κατι αλλο περαν της επικινδυνοτητας του,την εξουσιομανια των συντροφων του.Ο πατερας του για τον ιδιο λογο φεσωσε τη χωρα,αυτος καλυτερος θα εβγαινε?Ωξοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=uNiba26dehc
kai gamata tragoudia

Δημοσίευση σχολίου