Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ένα χρόνο φυλάκισης για τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» Κορυτσάς


Παλληκαρήσια δήλωση του Ναούμ Ντίτσο
Δείτε το Βίντεο
Το Πρωτοδικείο Κορυτσάς, καταδίκασε σήμερα, τον Ναούμ Ντίτσο,  με ένα χρόνο φυλάκιση, για την υπόθεση της «Μπομποστίτσας» ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Αλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε καταδικάστικαν σε 18 μήνες με αναστολή.  
Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010, όταν με πρωτοβουλία του Ελληνόβλαχου πρόεδρος της Ομόνοιας Κορυτσάς, που σημειωτέων είναι ανεξάρτητη από την ΔΕΕΕΜ  ΟΜΟΝΟΙΑ που ηγείται ο Βασίλης Μπολάνος, έγιναν κάποιες εργασίες στο μνημείο που είναι κατασκευασμένο δίπλα από το μοναστήρι της Παναγίας στη Μπομποστίτσα Κορυτσάς, προς τιμήν των δύο Ελλήνων πεσόντων του ’40,  που είναι ενταφιασμένοι σε αυτό το σημείο.

Για το διαδρομο από μπετό (εικ) που διαστρώθηκε για καλύτερη πρόσβαση στο μνημείο ο πρόεδρος και οι δύο εργάτες κατηγορούνταν για εργασίες χωρίς άδεια και προσβολή νεκρών σε παλιούς τάφους που υποτίθεται υπήρχαν σε αυτό το σημείο. Το «σκάνδαλο» το αποκάλυψε ο ανθελληνικός τηλεοπτικός σταθμός “Top Channel”, έγινε σημαία των Τσάμιδων και άλλων εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία και υπό αυτές τις πιέσεις ο εισαγγελέας Κορυτσάς διέταξε έρευνα για να καταλήξει στο σημερινό αποτέλεσμα.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, προκλήθηκε ένταση από τους συγγενείς των κατηγορουμένων και μέλη ης Ομόνοιας Κορυτσάς που ήταν συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Ντίτσος δήλωσε στις κάμερες των αλβανικών τηλεοπτικών σταθμών που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρων τη διαδικασία ότι «η απόφαση είναι πολιτική λόγο της ελληνικής μου καταγωγής και πάρθηκε υπό την πίεση εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία. Οι προθέσεις της δικαστίνας που είχε την υπόθεση φάνηκαν από την πρώτη συνεδρίαση όταν μου είπε «από πού και ως που εσύ είσαι Έλληνας;». Είναι κάτι που με ρποσβάλει, είμαι Βλάχος Έλληνας και είναι τιμή και καμάρι μου, είμαι περήφανος για τους προγόνους μου.  Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που καταδικάστηκα».  
Πιο ασυγκράτητοι και εκδηλωτικοί ήταν κάποια κυρία και ο κ. Κοροβέσης που φώναζαν «εγκληματίες τσάμιδες» και «κάτω η τσαμουριά»!
Δείτε το βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης εδώ

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ναουμ είσαι παλικαρι! Για την καταδίκαση του Μπολάνου ειχε βγαλει 15 ανακοινωσης για τον Ντίτσο δε θα βγει καμια;

Ανώνυμος είπε...

παλικάρι,πολλές φορές μπράβο του
βέβαια τα πιστοποιητικά του δεν αναφέρουν επάνω ελληνική καταγωγή και όμως.
άντε μήπως κάνει καλό αυτό στους περισσότερους εκλεκτούς μειονοτικούς γιατί μας έχουν ζαλίσει με τα προνόμια τους

Ανώνυμος είπε...

Πως να βγει ανακοίνωση, αφού τα δικαστήρια κια την οργανωση kuqezi τα ελέγχει η αριστερά. τι τώρα να κατηγορήσουμε τους συμμάχους, δεν πάει;

Alex85 είπε...

ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

a ti thelete dubitsi eseis o anthropos mpike filaki kai to mualo sas eki sthn aristera
efoson eseis ta palikaria ths deksias (deksios eimai kao omoniths) pou eiste xamena???????????

Δημοσίευση σχολίου