Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Διευκρινήσεις του αντιπροέδρου της Αλβανικής Κυβέρνησης για την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά.

Υπάρχουν δύο ειδών πιστοποιητικά, αυτά που είναι για το εξωτερικό, έχουν και την εθνικότητα.
Μετά και την δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος Γρ. Δελαβεκούρα, σχετικά με την αφαίρεση της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά στην Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Αλβανικής Κυβέρνησης  E. Haxhinasto, διευκρίνισε ότι τα νέα πιστοποιητικά δεν περιέχουν την εθνικότητα όπως και στις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είπε επίσης ότι υπάρχουν δύο ειδών πιστοποιητικά, αυτά που είναι για εσωτερική χρήση στα οποία αφαιρέθηκε η εθνικότητα και προστέθηκε ο αριθμός των νέων ταυτοτήτων και τα πιστοποιητικά που απευθύνονται σε ξένες υπηρεσίες, στα οποία περιλαμβάνεται και η εθνικότητα.

Τα στοιχεία των δεύτερων πιστοποιητικά περιγράφονται σε περισσότερες γλώσσες μεταξύ αυτών και η Ελληνική. Το παράβολο για τα πιστοποιητικά για εσωτερική χρήση κοστίζει 500λεκ. (0.35Ε)  ενώ τα δεύτερα κοστίζουν 200λεκ (1.40Ε).

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτότυπη αλβανική ευεύρεση!
Δεκάδες ερμηνείες χωράνε εδώ.
Ομως ο σκοπός είναι ένας και τον γνωρίζουμε όλοι.
Τι άλλο θ΄ακούσουμε!
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ καψοβορειοηπειρώτη, πες οτι αυτό ανακοινώθηκε μετά από τη συνάντηση του Μπολάνου και του Ντούλε με τον υπουργό εσωτερικών, δεν είναι κακό. http://www.deropoli.com/?p=6044

Ανώνυμος είπε...

Φροντίστε μόνο να είναι σωστά μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα, γιατί ένα που είδα από Αγίους μόνο ελληνικά δεν ήταν: "υπικοτητα", "ονομα πατρα", "ονομα μητρά"...

Ας ασχοληθεί κάποιος να τους δώσει την σωστή ορολογία.

Ανώνυμος είπε...

3:36 Αυτό ισχυε από την αρχή. Δεν έγινε μέτα την συνάντηση Ντούλε. Τον Ντούλε απλά τον ενημέρωσε ο Υπ. εσωτερικών, λούφαξε και έφυγε. Ακόμα και η ανάρτηση του ΒΗ είναι πριν τη συνάντηση, μην τα θέλεται όλα δικά σας.

Δημοσίευση σχολίου