Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Θ. Οικονόμου για το θέμα των πιστοποιητικών στην Αλβανία.


Δελτίο Τύπου
Ιωάννινα, 8 Μαΐου 2011
Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση Θανάση Οικονόμου προς Δ. Δρούτσα για ομογενείς.
Στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Δρούτσα, απευθύνεται με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, αναφορικά με τους ομογενείς. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού τύπου, η Αλβανική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που θα εκδίδονται στα κατά τόπους ληξιαρχεία της Αλβανίας, να μην αναγράφεται πλέον η εθνικότητα των πολιτών της. Αυτό έχει άμεση αναφορά στην εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, στα δημόσια έγραφα της οποίας μέχρι πρόσφατα αναγράφονταν ξεχωριστά η Ιθαγένεια (Υπηκοότητα) από την Εθνικότητα.


Με δεδομένα ότι ο εθνικός προσδιορισμός των μειονοτήτων στη γείτονα χώρα είναι αναγνωρισμένος από διεθνείς συνθήκες, την πάγια θέση της ελληνικής πολιτείας για σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας, δεν μπορεί παρά οι τελευταίες κινήσεις να δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ακριβή στατιστικά στοιχεία για το μέγεθος της μειονότητας δεν υπάρχουν, καθώς ακόμη δεν έχει διενεργηθεί απογραφή με ερώτημα για την εθνική καταγωγή, γεγονός που επισημαίνεται από την ΕΕ, τον ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ως εκ τούτου, ο Θανάσης Οικονόμου απευθυνόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών, ρωτά για το ποιες πρωτοβουλίες αναμένεται να λάβει η ελληνική πλευρά προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη γείτονα χώρα για σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας ως οφείλει.

11 comments:

Alex85 είπε...

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥΣΧΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο δρουτσας

Ανώνυμος είπε...

Θανάση το θέμα λύθηκε μάλλον με τα διπλά και πολύγλωσσα πιστοποιητικά.
Γλυτώσαμε και το 40 ευρώ με τις μεταφράσεις.
Από την άλλη, με 2-3 έξυπνες κινήσεις, μπορούμε να τους την φέρουμε με αυτό που έκαναν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο Θ.Οικονομου δεν ειναι που δηλωνει αλβανος γιατι εχει καταγωγη απο το Λαμποβο.Λιγο ντροπη δεν εχει?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.20:Αν έχεις στοιχεία γιαυτά που γράφεις για τον κ. Οικονόμου, να τα δημοσιεύσεις. Ισως ο άνθρωπος να εννοεί(Αλβανός υπήκοος).Τι να καταλάβουμε από αυτά που λες?
Το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκε για μας, δεν σου λέει τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Είναι όντως Αλβανός και νομίζω ότι η μάνα του είναι από την Ουγκάντα. Γι' αυτό έχει έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Ας μας δείξουν και οι υπόλοιποι εθνοπατέρες το ενδιαφέρων που δείχνει ο Θανάσης για την Βόρειο Ήπειρο τότε θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα...

Ανώνυμος είπε...

Ψαχνω να το βρω σε βιντεακι και δεν μπορω.Αν καποιος το εχει η μπορει να το βρει ας δωσει το λινκ.Ο τυπος δηλωνει "και εγω στους ψηφοφορους μου λεω πως ειμαι και αλβανος καθως εχω καταγωγη απο το Λαμποβο και ειχα παει τα χριστουγεννα μαλλιστα πηγα και σε ενα αλλο χωριο στη Δερβιτσανη και σε αλλα χωρια της αλβανιας".Αν το εχει καποιος ας το δωσει το λινκ γιατι δεν μπορω να ακουω μαλ.... που τον αναφερουν και ως Θαναση.Σιγα ρε σε λιγο θα μπει στα σπιτια μας,θα γινει ο δικος ανθρωπος,τον ξερουμε και απο χθες τον τυπο?Νεος βορειοηπειρωταρχης μας ανακαλυφθηκε?Να πει καποιος για τον Παντουλα που εχει 25 χρονια που ασχολειτε και γνωριζει τη ΒΗ μετρο μετρο ενταξει (απο το ιδιο κομμα ειναι) αλλα ο τυπος που λιγο τσιπα αν ειχε και αλλη τοση και εσεις που τον υπερασπιζεστε μετα απο αυτη τη ντροπιαστικη δηλωση το ελαχιστο που ειχε να κανει ειναι να ζητησει μια συγνωμη,εκανα λαθος,χρησιμοποιησα λαθος εκφραση,κατι να πει,να απολογηθει,αλλα μαλλον ειναι του αριστερου πασοκ,των διεθνιστων γιατι τωρα τελευταια εχουμε ανακαλυψει και μια αλλη πτυχη του,το πατριωτικο πασοκ.
Θα φτασω στην ΕΡΤ για να το βρω αλλα να ειστε σιγουροι πως θα σας το τριψω στη μαπα μολις το βρω νουμερα που μαθαμε και τον Θαναση.Τον ξεραμε και χθες το Θαναση?

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Θανάση "Θανάση"!!!!!!!!!!!! χαχ χα χα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδη δεν ειχα προθεση να προσβαλω καποιον η να προπαγανδισω,δεν το συνηθιζω και προσπαθω παντα να λεω την αποψη μου οσο πιο αντικειμενικα και δικαια γινετε.Ειμαι Ελληνας οπως ολοι και δεν δεχομαι τον διεθνισμο και την προδοσια,η οποια πολλες φορες γινετε και με λογια δεν χρειαζονται παντα πραξεις.Ρωτησα για το βιντεακι που αναφερω παραπανω και μου ειπαν πως δεν ειναι αυτος ο Οικονομου,ειναι αλλος βουλευτης του Πασοκ με το ιδιο επιθετο.Γραψτε λαθος λοιπον και εσεις που σπευσατε να υπερασπιστειτε τον βουλευτη ισως να μπορειτε να ερθετε σε επαφη και με τον αλλο Οικονομου αφου προερχεται απο την ιδια παραταξη.Πειτε του λοιπον να ζητησει συγνωμη για αυτο που ειπε και μεταφερτε του την αποψη μου που θεωρω πως ειναι και αποψη των περισσοτερων ΒΗ πως ειναι προδοτης.

Ανώνυμος είπε...

ALEX85,λαθος!Μεγαλυτερα μοσχαρια που περασαν απ'το Υπουργειο Εξωτερικων ηταν αλλοι.Ο σημερινος πρωτος πολιτης της χωρας καιο υπ'αριθμον 2 της σημερινης κυβερνησης.Συμφωνεις;

Ανώνυμος είπε...

oti na nai...
sygxaritiria ston voyleyti ioanninwn oikonomou pou einai dipla stous voreiohpeirwtes!!

Δημοσίευση σχολίου