Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σαλί Μπερίσα προς ΔΝΤ: Σέβομαι τις υποδείξεις σας αλλά εδώ κουμάντο κάνω εγώ!


Για ανευθυνότητα και ασέβεια προς τους διεθνείς οργανισμούς τον κατηγορούν οι σοσιαλιστές!
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι σέβεται τις προτάσεις του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά η κυβέρνηση του έχει άλλη άποψη. Δεν πρόκειται να αυξήσει τους φόρoυς και θα προχορήσει στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Δήλωσε επίσης ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φτάσει το μέσο μισθό στα 520 δολάρια (370Ευρώ).


«Κατανοώ απόλυτα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορούμε να αυξήσουμε τους φόρους. Θα αυξήσουμε όμως την απόδοσή μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «με την εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη μείωση των φόρων, δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερη ανάπτυξη».

«Το μοντέλο μας λειτουργεί», τόνισε ο κ. Μπερίσα και για να αποδείξει την επιτυχία της πολιτικής μείωσης των φόρων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2011, λειτούργησαν 20 νέες επιχειρήσεις στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας, δηλαδή 10 περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2010.

«Με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως με την πολιτική μείωσης των φόρων, κινούμαστε σε αντίθεση κατεύθυνση, όμως πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο, διότι πραγματικά χάνουμε 10-15 εκατ. ευρώ, αλλά πολλαπλασιάζουμε τις εξαγωγές και την απασχόληση», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την πρόταση για τη μη αύξηση μισθών και συντάξεων, ο κ. Μπερίσα είπε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του ΔΝΤ, αλλά «το θέμα των αυξήσεων δεν είναι απλά και μόνο μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά η πιο σημαντική επένδυση, διότι είναι επένδυση στον άνθρωπο».

Το ΔΝΤ παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ή να αυξήσει τους φόρους ή να εγκαταλείψει τις πολιτικές αυξήσεων των μισθών και των συντάξεων, ως τις μόνες λύσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους που ανέρχεται στο 60%.
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Erion Brace κατηγόρησε το Μπερίσα για ασέβεια προς του διεθνείς οργανισμούς ενώ ο Αργυροκαστρίτης βουλευτής του ίδιου κόμματος Arben Ahmetaj, κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και ότι αυτή η πολιτική θα οδηγήσει σύντομα τη χώρα σε οικονομική ύφεση.

Κάτι περίεργες συμπτώσεις! Οι σοσιαλιστές της Αλβανίας και της Ελλάδος, έγιναν υπέρμαχοι του ΔΝΤ που είναι η προσωποποίηση του καπιταλισμού!

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

samaras kai berisas oi dio megaliteroi sosiaListes xa xa xa..kontra sto dnt

Ανώνυμος είπε...

Proxora aderfe berisa,kontra sto revma!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

EMBROS BERISHA MAZI ME TOUS TSAMIDES ,KSERA KAI BARKA.tHS PONIRIES TOU BERISHA DEN TA KATAPINOUME EITSI.THA ERTHI MIA MERA KAI THA TA PLIROSI OLLA MAZI ME MERIKOUS SYNPATRIOTES MAS.OTI GINETE ME TOUS TSAMIDES KAI ME TIN ALEANCA KUQ E ZI KAI METO MEGAGA PAZAR EINE DIMIOURGIMA TOU BERISA.

Ανώνυμος είπε...

tin wra pou o giwrgakis dinei ton kolo tou na ton kseskisoun tou d.n.t o salas tous grafei sta arxidia tou

Ανώνυμος είπε...

Berishas o exthros tis orthodoksias kai tis mionotitas

Ανώνυμος είπε...

mono pou o aderfos sosialistis rammas kanei ta panta na ftiaksei tzami sto kentro sta tirana

Ανώνυμος είπε...

I ALLBANIA FILE MOU 4.17 EIXI GEMISE TZAMIA APO PANTOU,XARI TOU MOUSLIMANO BERISA.O RAMAS TOU LAXISTON AN EIXIS PROSEKSI TIN MELETI GIA TO KENOURGIO TZAMI DEN DIXNI KATHOLOU GIA TZAMI,DIXNI MODERNOU KTIRIOU.KAI STIN TELIKI ANALISI O RAMAS EPITIDES TO KANI STO KENTRO ,GIA NA MI FTAXTI POTES AYTO TO TZAMI,GIA TI YPARXI PROBLIMA ME TIS IDIOKTISIES TOU IKOPEDHU.O RAMAS EINE EKSIPNOS ORTHODOKSOS.

Ανώνυμος είπε...

o kalos mperisa kai to kako dnt..xa xa xa
mperisa o igetis twn deksiwn borihpeirwtwn
rama o igetis tvn aristerwn boriohpeirwton
dule o igetis tvn eksipnon borioipirwtwn...

Ανώνυμος είπε...

den einai dinaton enas voriohpeirwths na pistevei sto sosilismo....

Lazaros είπε...

σε 10 χρονια ο Ελληνας θα ειναι μετανάστης στην Αλβανια

lazarati κατά βάθος είπε...

...και ο Lazaros πρόεδρος τον ΗΠΑ

Lazaros είπε...

αυτο ειναι καταρα αδερφε

Δημοσίευση σχολίου