Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κυβέρνηση ενδίδει στις προκλήσεις των Αλβανών!


«Στόχος του Μνημονίου, η αφαίμαξη του Έλληνα…»
• Λάβρος απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και κυρίως για τις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών προς τους Βορειοηπειρώτες και τις αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας, ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης στην προχθεσινοβραδινή ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ενδίδει «απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων και της Αλβανίας. Φυσικά, δεν θα μας απασχολήσουν οι λεονταρισμοί των μεν, που ζητούν την Ήπειρο από τα σύνορα έως την Πρέβεζα και των δε που ζητούν την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ως τον Όλυμπο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τον Μίκη Θεοδωράκη, οφείλουμε να ανησυχούμε και να παίρνουμε μέτρα «που να ενισχύουν την εθνική μας ασφάλεια και όχι να ενισχύουμε με τη στάση μας -όπως κάνουν σήμερα- τα σχέδια των ακραίων Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων».   


ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ…
Στην ομιλία του, που την παρακολούθησαν πάνω από 10.000 Θεσσαλονικείς, έκανε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για το Μνημόνιο, στόχος του οποίου, όπως τόνισε, είναι η αφαίμαξη του Έλληνα.
Κατηγόρησε τους βουλευτές σημειώνοντας, πως «αφού το Μνημόνιο και η Δανειοληπτική Σύμβαση βρίσκονταν κατατεθειμένα από τον Μάιο του 2010 στη Βουλή, γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να κάνει γνωστούς όλους αυτούς τους αντεθνικούς όρους, με τους οποίους δεσμεύεται η ίδια η εθνική μας ακεραιότητα και θυσιάζονται οι εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις;».

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ…
Τέλος, παρουσίασε τον δεκάλογο της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών που έχει δημιουργήσει. Η «Σπίθα», όπως λέγεται, αγωνίζεται, μεταξύ άλλων, για να απαλλαγεί η χώρα από το Μνημόνιο, να χαρακτηριστούν άκυρες όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Τρόικα, να διεκδικήσει η Ελλάδα το «στάτους» της ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και να αξιοποιηθεί ο ορυκτός και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου