Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η νέα δημοτική αρχή της Χιμάρας προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες της συκοφαντώντας τον κ. Μπολάνο

Ανακοίνωση του Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ Χειμάρρας
Θέμα: Περίληψη συμπερασμάτων του Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ Χιμάρας σχετικά με την εικόνα και το έργο της νέας δημοτικής αρχής

Η παράταξη ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ στο Δήμο Χιμάρας και το εκεί Δημοτικό Συμβούλιο συνοψίζοντας τα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής καταλήγει σε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Ειδικά απαντάει σε ανήθικες συκοφαντικές προσπάθειες που γίνονται από κύκλος του νέου Δήμαρχου προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Χιμαριώτες από την αδυναμία που μέχρι σήμερα αποδεικνύει στην πράξη να διαχειρισθεί την κατάσταση.

Βασικές κατηγορίες που έγιναν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και που κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίσαμε με τη σχετική επιείκεια αφορούσαν: στα οικονομικά του Δήμου, στο προσωπικό στελέχωσης των υπηρεσιών του, στους τοπικούς φόρους και εισερχόμενα, στην πολεοδομική διαχείριση της περιοχής κλπ.
Δυστυχώς και μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι όλα αυτά με τον ένα  με τον άλλο τρόπο συνεχίζουν να ανακυκλώνονται με άκομψο τρόπο και είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σημείο προς σημείο. Όχι σαν απολογία διότι η διαχείριση των τοπικών πραγμάτων από τον κύριο Β. Μπολάνο και τους συνεργάτες του υπήρξε διαφανή και αξιοκρατική και αποτελεί σημαντική συμβολή στη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής. Απεναντίας τα γεγονότα καθημερινά επιβεβαιώνουν τους φόβους μας ότι θα αποτελεί κακό προηγούμενο ο τρόπος αντιμετώπισης των θεμάτων από τη σημερινή δημοτική αρχή, διολίσθηση στο παρελθόν και θα καταστεί παρεμποδιστικός παράγοντας για την οικονομική εξέλιξη της Χιμάρας.

•Δεν είναι αλήθεια τα όσα συκοφαντικά διαδίδουν ότι βρήκαν τα ταμεία άδεια και επίσης χρέη έναντι τρίτων. Τα έσοδα του 2011 ξεπέρασαν ως το μήνα Μάιο περίοδο των εκλογών τα 84.000.000 νέα λεκ. Ενώ τα έσοδα του Δήμου Χιμάρας για το 2011 έκλεισαν στα 116.000.000 νέα λέκ, πολλαπλασίως περισσότερα και  πιο νοικοκυρεμένα από τα 23.000.000 που είχαν παραδώσει το 2003 οι τότε σοσιαλιστές δημοτικοί άρχοντες.
•Το προσωπικό που η προηγούμενη δημοτική αρχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ είχε προσλάβει δεν ξεπερνούσε τα 75 άτομα, αριθμός μικρός και ευέλικτος. Σήμερα κάνουν ακριβώς αυτό για το οποίο μας κατηγορούν. Προκείμενου να ικανοποιήσουν προεκλογικές τους υποσχέσεις και ρουσφέτια έχουν αυξήσει σε πάνω από 115 άτομα το προσωπικό χωρίς να είναι απαραίτητο. Τούτο θα επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου και θα στερήσει πόρους για έργα η άλλες δραστηριότητες προς όφελος των δημοτών της Χιμάρας.
•Σε ότι αφορά τις διαδόσεις και ψίθυρους περί διαφθοράς τους προκαλούμε να δημοσιεύσουν όλα τα στοιχεία. Δεν έχουν όμως ούτε μια απόδειξη. Ο Δήμος της Χιμάρας κατά την περίοδο διοίκησης του Β. Μπολάνου και για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους έχει ελεγχθεί έως λεπτομέρειας.
•Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το θέμα τω οικοπέδων και της ακίνητης περιουσίας. Με ευθύνη του Δήμου η εις γνώση του δεν έχει γίνει καμιά πώληση η διάθεση δημόσιας γης σε ξένα προς τη Χιμάρα πρόσωπα η Χιμαράιους που δεν δικαιούταν. Απεναντίας προσφύγαμε στη δικαιοσύνη θίγοντας μάλιστα ισχυρά συμφέροντα για να προστατευθεί η νομιμότητα και το συμφέρον της Χιμάρας και των κατοίκων της.
•Σε ότι αφορά το πολυσυζητημένο θέμα αδειών δόμησης στην περιοχή της παραλίας όλης της ζώνης της Χιμάρας, δεν έχει γίνει τίποτε το παράνομο και άλλο τόσο που να υποσκάπτει την προοπτική της περιοχής. Όλες οι πρακτικές και οι φάκελοι σχετικά με το θέμα είναι στο Δημαρχείο και θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν προκειμένου ο Χιμαραίος να ενημερωθεί αλλά και για να απορριφθούν όλες αυτές οι αθλιότητες που διαρρέει η σημερινή δημοτική αρχή. Η σπέκουλα αυτή στοχεύει μόνο να αποκρύψει την αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από τους σημερινούς ιθύνοντες αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει το σκοπό τους που όντως είναι α προκαλέσουν ανεπανόρθωτες πολεοδομικές ζημιές προκειμένου να είναι συνεπείς σε παράνομες δεσμεύσεις τους δια των οποίων ανήλθαν στο δημαρχιακό θώκο.
•Λοιδορούν τώρα και την ολοκληρωμένη μελέτη πολεοδομικού σχεδιασμού και ρύθμισης της περιοχής. Δεν είναι μέσο ξεπουλήματος όπως διαδίδουν, εκτός και εάν το αντιλαμβάνονται ότι τους διευκολύνει στο να κάνουν πράξεις λόγια που ακούγονται για συναλλαγές εις βάρος της περιοχής. Απεναντίας είναι ένα πρωτοπόρο εργαλείο που διευκολύνει πολύ τη δουλειά του πολεοδομικού γραφείου και όχι μόνο.

Τώρα τίθεται το ερώτημα τι είναι σωστότερο να μελετήσουμε εμείς και να αποφασίσουμε εμείς πως τον θέλουμε τον τόπο μας η να αποφασίσουν άλλοι πως θα γίνει ο τόπος μας. Εμείς σας απαντάμε «θέλουμε εμείς να αποφασίσουμε πως θέλουμε τον τόπο μας»
Μολαταύτα σας διαφωτίζουμε ακόμα εσάς τους αγνώστους και ανώνυμους «καλοθελητές» πως με βάση το νόμο 10119 ημ 23/04/2009, ο οποίος είναι ο βασικός νόμος για την πολεοδομική μελέτη, στο άρθρο 13 παράγραφο 1 δίνει όλα τα δικαιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση να εκτελέσει τα καθήκοντα βάση του νόμου 8652 ημ 31/07/2000 στο άρθρο 37 και παραγράφους 1,2,3,4,5 για τη δημόσια παρακολούθηση της μελέτης όπου δίνει όλο το δικαίωμα για παρέμβαση από τους πολίτες της περιοχής για αλλαγή ακόμα και μπλοκαρίσματος της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής. Άρθρο 44 παράγραφος 1 αρμόδιο για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης είναι η τοπική αρχή. Αναφερθήκαμε σε νομικές λεπτομέρειες ώστε εάν διαφωνείτε σας διαφωτίζουμε και σας λέμε ότι έχετε όλο το νομικό δικαίωμα για παρέμβαση και για ακύρωση της πολεοδομικής μελέτης.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και με άλλα συμπεράσματα. Εκείνο όμως που μένει είναι ότι όχι απλώς δεν υπάρχει μείωση των τοπικών φόρων που εισπράττει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του αλλά απεναντίας αυξάνει όπως πχ η αύξηση φορολογίας για τους βοσκούς και για τη γη. Χωρίς όμως να συνοδεύεται από ανάλογη αναβάθμιση της διαφάνειας στη διαχείριση. Τις αδυναμίες τους προσπαθούν να καλύψουν αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και το ενδιαφέρον για τα κοινά με γελοίες αποφάσεις όπως αυτή περί ανεγέρσεως αγάλματος για τον Ιούλιο Καίσαρα στην περιοχή της Παλασσάς. Να δούμε τι άλλο θα δούμε.

Χιμάρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκ του γραφείου τύπου και επικοινωνίας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου