Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα με θέμα «Πλαίσιο αιτημάτων της Ελληνικής Μειονότητας» του ΕΕΜΜ-MEGA

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Butrinti» στους Αγίους Σαράντα, η ημερίδα του νέου κόμματος της Ελληνικής Μειονότητας, με θέμα το «Πλαίσιο αιτημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία». Μετά την παρουσίαση του προσχέδιο, από τον πρόεδρο  του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Ζήσο Λούτση, ακολούθησε συζήτηση. Προτάσεις για τον εμπλουτισμό και διόρθωση του πλαισίου, έγιναν από την  κ. Κ. Μπεζιάνη, τον κ. Θ. Μήτσου, τον κ. Β. Παπαχρήστου, τον κ. Π. Μπερέτη και τον κ. Λ. Αναγνώστη. Κοινή διαπίστωση των περισσοτέρων ήταν ότι δεν υστερούμαστε νόμων και συμβάσεων για την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων αλλά την εφαρμογή τους.

Παρά την φιλόδοξη προσπάθεια του κόμματος για ευρύτερη συμμετοχή στελεχών της μειονότητας και από άλλους πολιτικούς χώρους,  όχι μόνο δεν υπήρχε ανταπόκριση,  αλλά ο κ. Κίτσος μιλώντας σε έντονο ύφος, χωρίς να κατονομάσει κάποιον, έκανε λόγο για σαμποτάρισμα και απειλές για αποχή από τη σημερινή εκδήλωση.
Το γεγονός ότι δεν συμμετείχε κάποιος βουλευτής και κανένας αιρετός της μειονότητας, σχολίασε στην παρέμβαση του και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ζήσης Γρηγορίου, ενώ συνέστησε υπομονή στην ηγεσία του κόμματος γιατί όπως είπε «η προσπάθεια σας, είναι μία υγιής εθνική προσπάθεια και απαιτεί υπομονή και επιμονή γιατί δεν είναι κακό να το λέμε ότι αντιμετωπίζεται μία λογική πολεμική από αλβανικής πλευράς και μία παράλογη από ελληνικής». 
Νωρίτερα, οι συμμετέχοντες παραβρέθηκαν στο μνημείο του Οπλαρχηγού Θύμιο Λώλη, στην Κρανιά, όπου κατατέθηκαν στεφάνια  και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, εις μνήμη των Αγωνιστών του Αυτονομιακού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου.  

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά φίλοι αναγνώστες και φίλε Αναγνώστη, αυτή η κα. Κ. Μπεζιάνη, η κεφαλή του γραφείου μειωνοτήτων παρά τω πρωθυπουγώ της Αλβανιας, δεν είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, πως οι μειωνότητες στην Αλβανια χαίρουν όλων τους των δικαιωμάτων και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα....?!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι είπαν οι ομιλητές και ποιες προτάσεις έγιναν. Θα ήταν ενδιαφέρον. όσο για το θυμό του πρόεδρου, όλοι έτσι θυμώνουν με τους άλλους, αφήνοντας έξω τον εαυτό τους. Μια ημερίδα δεν αφήνετε στην τύχη. Γίνεται προεργασία, καθορίζονται εισηγητές για επιμέρους θέματα. Το κόμμα δε λειτουργεί στο ιντερνέτ. Λειτουργεί ζωντανά, με επαφές με τον κόσμο, τα στελέχη του και τους διανοούμενους. Αν νομίζετε ότι θα λειτουργήσετε και στο μέλλον με φιλοσοφία τη σκοπιμότητα και τα εφήμερα συμφέροντα, κλάψε Χαράλαμπε ...

Ανώνυμος είπε...

Gia ali Mia fora apedixthei poso kalostimeni einai i simoria Dule stin alvania, gia to kalo tis Patridas tha eprepe na eixan paravrethei oi pantes na akousoun to plaisio aitimaton ki as diafonoun se ola.. AllA fovounte min xasoun tin eksousia. Enia sas kirioi k I Ora plisiazei!!!!

Ανώνυμος είπε...

ta plesia ta kanonise stin sinandisi stis 2 tou flebari me ton kokino strato opos to bluzaki tu antiproedru

Ανώνυμος είπε...

ESY 4.38 DEN KSEREIS TI TYFLA SOY MILAS GIA POLHTHKH GAIDARE

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΌΣΟ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΙ ΕΙΣΤΕ, ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΤΛ ΌΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ Κ ΜΕΤΑ ΠΕΙΤΕ ΌΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.. ΑΚΌΜΑ Κ ΌΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΠΑΧΙΟΥ. ΕΊΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ Κ ΠΑΤΡΙΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!! Δεν ΙΔΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα καλά για ποιό σαμποτάρισμα είπε ο κ.Κίτσος.Εαν δεν είχε συμμετοχή από το λαό λογικό είναι γιατι στην πόλη μας των Αγ.Σαράντα δεν ζουν έλληνες αυτο είναι γνωστό, σε μία πόλη των 50 χιλιάδων εμείς δεν είμαστε σε καθημερινή βάση ούτε 200.Η να έπερναν τα λεωφορία οι γέροι από τα χωριά και να κατέβεναν στην πόλη.Δεν το βλέπετε που στερούμαστε τελείως της αστικής τάξης;Δεν το είδατε εδώ στην Αθήνα στην κοπή της πίτας ΝΕΒ ηταν 2000 άτομα και στη δοξολογία με την ευκαιρία της επετίου της Αυτονομίας δεν ήταν ούτε πενήντα;Γιατί; Γιατί χωρίς να το καταλάβουμε μέιναμε χωρίς ρίζες, μας τις κόψανε.
Πως μέιναμε χωρίς πόλεις;Ποιος έκανε το έγκλημα;
Πως μπορεί με την υπογραφή των "ηγετών μας" ξεπουλήθηκε ένας ολόκληρος τόπος;Πως μπορεί από τόυς Αγίους Σαράντα και μέχρι το Βουθρωτό είμαστε αμέτοχοι τελείως;Τι έκανε η Ομόνοια όλα αυτά τα χρόνια;Τελικά τι να πω.Σώσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οι ιδεολόγοι μας.Τα τμήματα των Βορειοηπειρωτων στα κόμματα, αυτο μας έλειπε.Κατι λαμόγια που ξέχασαν εδώ και χρόνια και το όνομα του χωριού τος.

Ανώνυμος είπε...

γιατι μιλα τε τι ειναι αυτο το κωμα τι μπεζανοσ του μιτσου του λουτσι αυτο ειναι κομα ολον τον ρουφιανον

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτήστε το ΜΕΓΑ τι ήθελε να πετύχει στη συνάντηση αυτή. Τίποτε!! Απλώς προβολή του Ζήση. Δεν έγινε και τίποτε. Θύμωσε λέει ο Πρόεδρος. Γιατί. Γιατί δεν του πήγαν στη συνάντηση. Σε μια συνάντηση πηγάινεις όταν ξέρεις τους στόυς και όταν αυτοί οι στόχοι εξυπηρετούν τα κοινά συμφέροντα και τα προσωπικά, ασφαλώς. Εδώ μόνο για να προβληθούν κάποιοι γινότανε το νταλαβέρι

Ανώνυμος είπε...

Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε πραγματικά ιστορική στιγμή για το Βορειοηπειρωτικό γιατί ήταν η πιο ουσιαστική κίνηση για το θέμα μετά τα ψηφίσματα του 1993, αλλά καποιοι είστε τόσο βλήματα που δεν θέλετε να το καταλάβετε. Από την άλλη και ο "Βορειοηπειρώτης" δεν το εξήγησε σωστά. Ο Κίτσιος είπε ότι αυτή συγκέντρωση ήταν ανοικτή σε όλους ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και προσκλήθηκαν όλοι οι φορείς. Όμως τα μικροσυμφέροντα και ο κομπλεξισμός εμπόδισαν κάποιους άλλους "εκπροσώπους" στο να έρθουν, ενώ κάποιοι άλλοι είτε φοβήθηκαν είτε αδιαφόρησαν επιδεικτικά. Πρώτος και καλύτερος ο Κοτροκόης που δείχνει να βαδίζει στα βήματα του Ριζόπουλου, αφού πήγε μεν στο γλέντι της διχόνοιας την Παρασκευή αλλά την Κυριακή δεν είχε χρόνο να πάει σε μία εκδήλωση για τα δικαιώματα του Ελληνισμού.
Έτσι είχαν τα πράγματα. "Βορειοηπειρώτη" αν μπορείς να γίνεσαι πιο σαφής γιατί βοηθάς πολύ τους παπαρολόγους που έτσι κι αλλιως δεν μένουν χωρίς δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

poy na eixane xrono na paravrethoyn stin sizitisi gia ena toso asimanto thema ta kouantra mas htane koyrasmena dyo sinexomenes meres se kopes pitas htane mia argirokastro mia saranti toys ekatse topi fenete kai oi xoroi poy riksane toys eksoythenosan kai toys ponesane ta podaria apo toys xoroys ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.42 Το ΜΕΓΑ εξέφρασε παράπονα γιατί δεν είχε συμμετοχή. Η μη συμμετοχή σημαίνει πολλά πράγματα δεν παύει όμως να υποβαθμίζει και υποβιβάζει την εκδήλωση. Το ΜΕΓΑ να λάβει υπόψη του μόνο το γεγονός ότι δεν το ακολουθούν παρά τις προσδοκίες του.
Όσον αφορά τον καινούργιο Πρόξενο, χωρίς να γίνουμε δικηγόρος του, γιατί δεν χρειάζεται, σου λέω ότι καμιά σχέση δεν έχει με τον προκάτοχο του. Αν δεν ήρθε στην εκδήλωση του ΜΕΓΑ αυτό σημαίνει ότι τέτοια εντολή έχει .... κι αυτό λέει πολλά... για την ηγεσία του ΜΕΓΑ ασφαλώς

Ανώνυμος είπε...

Ανώμυμε 3:53 άσε κάποιον που ήταν παρών να ξέρει καλύτερα από σενα που δεν ήσουν.
Η ημερίδα αυτή ήταν ένα ιστορικό γεγονός γιατί έγινε δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών στους Άγιους Σαράντα κι όχι κάπου στην Αθήνα, στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού και σ' αυτή τη συζήτηση ήταν προσκλημένοι όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απ' όλα τα κόμματα. Όχι όμως που απείχαν αλλά απαγόρψαν και σε άλλους να πάνε.
Η απουσία τους προσβάλλει τους ίδιους και όχι το ΕΕΜΜ-MEGA που τους κάλεσε.

Ανώνυμος είπε...

Η ημερίδα της Κυριακής που οργάνωσε το Κόμμα των Ελλήνων για το πλαίσιο αιτημάτων, είναι κάτι πολύ σοβαρό. Το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν οι «ηγετικές φυσιογνωμίες» του τόπου μας, αποδεικνύει την πραγματικότητα. Οι ηγέτες μας δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το τι χρειάζεται ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Η ιδεολογία τους δεν είναι ο ελληνισμός. Ο στόχος τους δεν είναι να ενθαρρύνουν τους έλληνες για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά το αντίθετο, να τους αποθαρρύνουν. Τόσα σας λέω. Δεν είμαι ΜΕΓΚΑ, έχω μέσα μου την Ομόνοια. Κατάλαβα τώρα ποια ότι η ηγεσία του ΚΕΑΔ, είναι όχι για την δικαίωση του ελληνισμού αλλά για τον διωγμό του.

Αλυτροτος ηπειρωτης είπε...

Εχει την μεγαλυτερη πολιτικη φυσιογνωμια που εχει βγαλει η βορειος ηπειρος και ολος ο Ελληνισμός!!!! είχε τον μελλοντικο έπαρχο της κρανιας "κοράκι της κρανιας" που μέχρι χθες τους εθαβε και σημερα εχει γινει ο μεγαλυτερος "εεμιτης" μεγκαβιτης, μην ξεχασουμε το πτηνο της Δροπολης κουνια που σας κουναγε με αυτους θα πατε μπροστα ρε αυτοι δεν κανουν ουτε κοτο τσομπανιδες.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια 4:43 είναι πως τα παιδιά αυτά δεν δήλωσαν ποτέ πολιτικοί αλλά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!
Ασχολούνται με την Πατρίδα μπας κ τη σώσουν από κάτι σκατάδες σαν κ του λόγου σου..
Αλήθεια εκεί στο PBDNJ έχετε πολλούς μορφωμένους πολιτικούς; ποιος την πούλησε ρε βόδι την πατρίδα τα παιδιά αυτά που ακόμα δεν ξεκίνησαν για τα κότο τσομπανάκια της Ομονοιας; Για πες μας έναν Ομονοίτη έπαρχο με σχολείο γιατί θα τρελαθούμε τελείως.. 21 χρόνια απάτης κ μεγάλο πορτοφολάδων,ακόμα να καταλάβεις με ποιους έχουμε μπλέξει, για είσαι κ εσύ ένας αυριανός έπαρχος; εσένα θα σε βάλει αστυνόμο της κομούνας..
από που να αρχίσει κανείς κ που να τελειώσει.. από το dule εως κ σένα είστε όλοι μασιάδες των αλβανών κ του Πασοκ. αν ήθελες να κάνεις μια διάκριση ανάμεσα στα παιδιά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ στα κουάντρα του PBDNJ να ερχόσουν στους Αγ,Σαράντα αλλά όπως φάνηκε κουμάσι τοy Εnveri εισαι κ εσύ.. είδε κ αποείδε ο συντροφος dule οτι δεν του βγαίνουν τα κουκιά επιστράτευσε τα δικά του κοράκια:
ΠΑΣΟΚ-ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ,ΘΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΛΕΚΑΣ
ΝΔ-ΜΠΕΛΕΡΗΣ,ΣΕΛΙΟΥ,ΚΡΙΚΗ
ΛΑΟΣ-ΓΚΙΝΟΣ
Αμαν κατι κελεπούρια, τρέμει το πελεκούδι
απο τις γνώσεις των κουαντρων του PBDNJ
κ τώρα στραβάδι πες μου, ο dule σε ποιον απ'αυτούς στηρίζει το αυριο.....

Ανώνυμος είπε...

AKRIVOS FYFTE, M'AYTOYS !!
GIATI POLY APLA, EINAI POLY KALYTEROI APO KATHE ILITHIO KOYADRO POU EXEI TO KEAD!! TOYLAXISTON TIN AKSIA TOYS TIN KSEROYN OLOI,TON PONO THA TON NIOSETE SYNTOMA... KANE IPOMONH K THA KATALAVEIS POSO KORAKIA EINAI H POSEI AKSIA THA EXOUN.
GIATI DEN ROTAS KALYTERA TON DULE NA SOU PEI GIATI FAGOTHIKE MAZI ME TIN PAREA TOY K TOYS PARAKALOYSE NA MIN ENTAXTHON STO EEMM; SE LIGO KAIRO ETOIMASOY NA VALEIS FAKOYS EPAFIS GIA NA DEIS TIN YPOLIPI OMADA K ISOS TOTE THA KATALAVEIS AN THA PAME MPROSTA I OXI. CAO BELLA

Ανώνυμος είπε...

4:43 afou toso poly se enoxloun ta paidia, se prokalo na mou ta sigriseis me ta paidia tou kead-omonoias. pion tha edixnes ston kosmo apenanti tous kai me ti epixirima tha epithes ton kosmo pos ta paidia tou kead-omonoias einai kalyteroi.
ta paidia se kamia periptosi den einai politikoi, distixos omos den yparxoun ki alla atoma. i patrida mas den thelei froulides gia frapedies k pitogyra alla igetika palikaria.. ta paidia to katexoun k i koinonia tous to anagnorizei. makari na eimastan oloi mazi ki as periseyane ta paidia ayta pou sto mialo tous den einai i karekla alla to pothoumeno!!!

Δημοσίευση σχολίου