Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ήρθε στα χέρια με υπάλληλο του ΙΚΑ επειδή τον είπε Αλβανό!

Ο πολύ γνωστός και σοβαρός Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας ήρθε σχεδόν στα χέρια με υπάλληλο του ΙΚΑ Ιωαννίνων, επειδή τον είπε Αλβανό. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, επί τρεις μέρες μια υπάλληλος του ΙΚΑ Ιωαννίνων του …κολλούσε την ταμπέλα του αλλοδαπού (!), αποφεύγοντας να διορθώσει το όνομα της συζύγου του στο βιβλιάριο υγείας. Μάλιστα, το λάθος είχε κάνει το ίδιο το υποκατάστημα! Παράλληλα, όπως αναφέρει ο κ. Μπάρκας, γνώστης του θέματος έγινε


και ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Γρηγορίου, ο οποίος –σύμφωνα με την καταγγελία του δημοσιογράφου- κάλεσε το «100»! Και όλα αυτά, τη στιγμή που η σύζυγος του κ. Μπάρκα βρισκόταν στο χειρουργείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  Ο κ. Μπάρκας επισημαίνει ότι "εκείνο που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι η ετικέτα που σου βάζει στα Γιάννινα υπάλληλος ότι είσαι «αλλοδαπός». Και απ’ εκεί και πέρα, όχι απλώς σου έχει αρνηθεί τόσο αυθαίρετα την εθνικότητά σου, για την οποία έχεις υποστεί τόσες στερήσεις να την κρατήσεις αλώβητη, αλλά εξοργίζεσαι, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να σε εντάξουν σε έναν νέο Γολγοθά ταλαιπωριών και ταπείνωσης. Και αυτό τους δίνει εξαιρετική ικανοποίηση. Έχουν ξεπεράσει και τον δικτάτορα Χότζα. Εκείνος αναγνώριζε έστω και εν μέρει, έστω και τυπικά, την ελληνική εθνικότητα. Αλλά σου αφαιρούσε πρακτικά τα δικαιώματα. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ελληνικού δημοσίου, σου αφαιρούν αυθαίρετα την εθνικότητα για να σου αφαιρέσουν μετά τα δικαιώματα. Και όταν δεν τα καταφέρνουν, καλούν το 100… να τους σώσει»… Και προσθέτει: "Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως αλλοδαποί, οι Βορειοηπειρώτες που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους! Και βέβαια, δεν μπορεί να θεωρείται αλλοδαπός και να ταλαιπωρείται, όποιος ασφαλισμένος πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το Ίδρυμα. Εξάλλου, από τα χρήματα αυτά πληρώνονται και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ!". Ωστόσο οι αρμόδιοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι "οι Έλληνες της Αλβανίας είναι Αλβανοί πολίτες".

ΚΑΤΟΨΗ

3 comments:

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Αξιότιμε Βορειοηπειρώτη, Χαίρεται!
Τα πράγματα στο ανωτέρω αναδημοσίευμα έχουν ακριβώς έτσι.
Ωστόσο θέλω να σημειώσω ότι είναι προς τιμή του κυρίου Γεωργίου, διευθυντή του ΙΚΑ Ιωαννίνων, ο οποίος, αμέσως μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Πρωινός Λόγος, πήρε τηλέφωνο και ζήτησε συγνώμη. Το ευχάριστο για μένα είναι ότι το έκανε διότι πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό, από κοινού με τα μέτρα για την πειθάρχηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων,πιστεύει ότι αποκαθιστάει το κύρος του Ιδρύματος που εκπροσωπεί.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επίλυση αυτού του ανύπαρκτου προβλήματος και εκείνους που με συμβούλεψαν ότι δεν έπρεπε να αναστατωθώ τόσο πολύ....!!!
Παναγιώτης Μπάρκας

drakos είπε...

Οποιος γεννηθεί εκτός Ελληνικής επικρατείας είναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.Αυτός μπορεί να είναι ΟΜΟΓΕΝΗΣ ή ΟΜΟΕΘΝΗΣ όπως ο Βορειοηπειρώτης,ο Κύπριος,ο Κωνσταντινουπολίτης κτλ ή ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ,ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ,ΑΛΛΟΦΥΛΟΣ.Επειδή όμως στην Ελλάδα η αριστερά καθορίζει την σημασία των λέξεων,χρησιμοποιήται η λέξη ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ επειδή καθορίζει έδαφος και οχι έθνος ή φυλή όπως το σωστό ΑΛΛΟΕΘΝΗΣ.Για να πάψουν οι Βορειοηπειρώτες να είναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ απλά θα πρέπει να απελευθερώσουμε την Βορειο Ηπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Δρακε,εισαι αλβανος..?

Δημοσίευση σχολίου